Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Διοικητικές αλλαγές στις ελληνικές τράπεζες – Ποια ονόματα «παίζουν» για Εθνική, Πειραιώς και Attica bank;

Διοικητικές αλλαγές στις ελληνικές τράπεζες – Ποια ονόματα «παίζουν» για Εθνική, Πειραιώς και Attica bank;
Τα ικανά στελέχη είναι ελάχιστα που θέλουν να εμπλακούν στο ελληνικό banking.
Ο Σεπτέμβριος του 2016 θα είναι καυτός χωρίς καμία αμφιβολία καθώς σε 3 τράπεζες θα υπάρξουν σοβαρές διοικητικές αλλαγές.
Είναι γνωστό ότι η Πειραιώς αναζητάει πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο μέσω της Egon Zehnder, η Εθνική αναζητάει πρόεδρο και η Attica bank διευθύνοντα σύμβουλο.
Πρωτίστως να τονίσουμε ότι παρά τα όσα λέγονται και διαρρέονται δεν υπάρχει καμία τελική απόφαση για καμία από τις 3 τράπεζες Πειραιώς, Εθνική και Attica bank.

Στην Εθνική τα ονόματα όπως ο Κυριακόπουλος ή Ζανιάς που είχαν αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν, διακριτικά φεύγουν από το προσκήνιο.

Στην Πειραιώς υπάρχει μεγάλη λίστα ονοματολογίας αλλά αν εξαιρεθούν 2-3 πρόσωπα – μάλιστα ο ένας ήταν διευθύνων σύμβουλος σε συστημική τράπεζα πριν 1,5 χρόνο – και ο άλλος σημερινό τραπεζικό στέλεχος σε κορυφαία θέση στο banking οι επιλογές είναι ελάχιστες.
Η προσπάθεια επιστροφής Θωμόπουλου στην Πειραιώς δεν καρποφόρησε, ένα τέτοιο σενάριο δεν μπορεί να έχει καμία τύχη σε αυτή την φάση μετά τα όσα έχουν διαδραματιστεί.
Το σενάριο πάντως ο Πλούταρχος Σακελλάρης να αναλάβει πρόεδρος προσκρούει στο γράμμα του νόμου.
Στην Πειραιώς συνεδριάζει το nomination committee η αρμόδια επιτροπή στις 31 Αυγούστου του 2016 αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα χρειαστεί να περάσουν ακόμη 2-3 εβδομάδες ώστε να αρχίζει να εξυφαίνεται κάτι στον ορίζοντα.

Στην Attica bank για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου υπάρχουν 3 ενδιαφερόμενοι
1)Μια ικανότατη κυρία του banking που είχε θεσμικό ρόλο έως πρότινος
2) ικανότατο τραπεζικό στέλεχος που είχε εργαστεί ως γενικός διευθυντής σε μικρή τράπεζα που έχει εξαγοραστεί από την Πειραιώς και εσχάτως είχε στελεχιακή θέση σε μεγάλη εταιρία του λιανεμπορίου που βρέθηκε στο επίκεντρο.
3)Υπάρχει και τρίτος ενδιαφερόμενος, θεσμικός παράγοντας μέχρι πρότινος με ικανότητες ο οποίος θέλει να επιστρέψει.
Για την πρόεδρο της Attica bank την Α. Πουσκούρη φαίνεται ότι θα παραμείνει για κάποιους μήνες μέχρι να αποφασιστεί… τι μέλλει γενέσθαι.

Αυτό που προκαλεί απογοήτευση και θλίψη είναι με πόσο χυδαίο και απαράδεκτο τρόπο αποδεκάτισαν τις διοικήσεις των τραπεζών, έμειναν ακέφαλες και τώρα προσπαθούν να βρουν στελέχη…
Τα ικανά στελέχη είναι ελάχιστα που θέλουν να εμπλακούν στο ελληνικό banking.
Προκαλεί πραγματική θλίψη, ο ισχυρότερος κλάδος της οικονομίας πως αποδεκατίστηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης