Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Eurobank: Χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία για τη μείωση των NPLs και NPEs

tags :
Eurobank: Χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία για τη μείωση των NPLs και NPEs
Το πρόγραμμα φιλικής εθελουσίας εξόδου θα συνεχιστεί, ανέφερε η διοίκηση της Eurobank
Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) και των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), δήλωσε η διοίκηση της Eurobank, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης του β’ τριμήνου του 2016.
Ειδικότερα, διευκρίνισε τα εργαλεία ως αναδιαρθρώσεις, διαγραφές και πωλήσεις δανείων.
Μάλιστα, η Eurobank διέγραψε δάνεια 500 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2016.
Όπως επεσήμανε η διοίκηση, «είχαμε αρνητικό σχηματισμό μη εξυπηρετουμένων δάνειων άνω των 90 ήμερων και η πτώση θα συνεχιστεί ισχυρότερη στο β’ εξάμηνο του έτους. Δεν υπάρχει ακόμη η ίδια τάση μείωσης για τα NPEs, ωστόσο θα υποχωρήσουν στο β εξάμηνο».
Σημειώνεται, δε, πως η κάλυψη των NPEs από τις προβλέψεις στο β’ εξάμηνο ανέρχεται στο 50%.
Ως στόχο, η διοίκηση των τράπεζας έθεσε τη μείωση του λειτουργικού κόστους για το σύνολο της χρήση του 2016 κατά 1 δισ. ευρώ ή 3-4%.
Σε αυτό το πλαίσιο το προσωπικό της Eurobank μειώθηκε κατά 543 άτομα στο α' εξάμηνο, ενώ το πρόγραμμα φιλικής εθελουσίας εξόδου θα συνεχιστεί.
Η διοίκηση της τράπεζας ενημέρωσε πως «σχεδιάζουμε να αποπληρώσουμε τα ομόλογα του Πυλώνα ΙΙ. Η ονομαστική τους άξια είναι τώρα 4 δισ. ευρώ από 5,9 δισ. τον Μάρτιο και 13 δισ. στα τέλη του 2015».
Μάλιστα, προσδιόρισε ως ορίζοντα για την αποπληρωμή των ομολόγων του Πυλώνα ΙΙ το α’ τρίμηνο του 2017.
Επιπλέον, η διοίκηση της Eurobank επισήμανε ότι τα γεγονότα στην Ευρώπη και στις γειτονικές μας χώρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θόλωσαν τη θετική επίπτωση από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και την επαναφορά του waiver, ενώ προέβλεψε πως «η ελληνική οικονομία φαίνεται να πιάνει πάτο. Εκτιμούμε ότι η ύφεση το 2016 θα διαμορφωθεί στο 0,5%».
Τέλος, η διοίκηση εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Eurobank θα πετύχει επιστροφή στην κερδοφορία κατά το τρέχον έτος χρήσης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης