Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Υλοποιείται απαρέγκλιτα το πλάνo αναδιάρθρωσης της τράπεζας Πειραιώς - Βελτίωση στα NPEs

Υλοποιείται απαρέγκλιτα το πλάνo αναδιάρθρωσης της τράπεζας Πειραιώς - Βελτίωση στα NPEs
Ως προς τα διοικητικά χθες 29 Σεπτεμβρίου του 2016 συνεδρίασε το nomination committee της Πειραιώς για να εξετάσει την αντικατάσταση μεταξύ άλλων και του Blades
Το πλάνο αναδιάρθρωσης της τράπεζας Πειραιώς υλοποιείται απαρέγκλιτα παρά τα διοικητικά ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Ειδικά στο σκέλος της διαχείρισης των NPLs και NPEs η Πειραιώς έχει επιδείξει αξιόλογα δείγματα γραφής με στόχο μια σωρευτική μείωση 2 δισεκ. το 2016.
Με βάση την στοχοθεσία για το 2019 η Πειραιώς από 36,8 δισεκ. τα NPEs θα μειωθούν κατά 15,8 δισεκ. περίπου στα 20-21 δισεκ. ευρώ.
Με βάση την ροή σε τριμηνιαία βάση των στοιχείων για τα προβληματικά δάνεια είναι προφανές ότι η Πειραιώς έχει εμφανίσει αισθητή βελτίωση.
Η πολιτική προβλέψεων συνεχίζει να εμφανίζει σταθεροποιητικές τάσεις που σημαίνει ότι η τράπεζα δεν ωραιοποιεί τις λογιστικές καταστάσεις.
Σοβαρή δουλειά γίνεται και στο σκέλος των εξόδων όπου ειδικά τα τελευταία 3 τρίμηνα παρατηρείται κινητικότητα.
Έχουν υπάρξει παρεμβάσεις και πωλήσεις σε θυγατρικές π.χ. ασφαλιστική αλλά και συμμετοχές που αποδεικνύουν ότι η υπάρχουσα διοίκηση φέρνει αποτελέσματα.
Η Πειραιώς διαθέτει 7,7 δισεκ. tangible book, με 5 δισεκ. αναβαλλόμενο φόρο.
Τα NPLs ανέρχονται σε 25,9 δισεκ. ή 39% και τα NPEs 36,8 δισεκ. ή 52%.
Ως προς τα διοικητικά χθες 29 Σεπτεμβρίου του 2016 συνεδρίασε το nomination committee της Πειραιώς για να εξετάσει την αντικατάσταση μεταξύ άλλων και του Blades του εκπροσώπου του Paulson καθώς δεν πληροί τα τυπικά κριτήρια του νόμου ώστε να είναι στο διοικητικό συμβούλιο.
Την άλλη εβδομάδα συνεδριάζει κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο στην Πειραιώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης