Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Radovan Jelasity νέο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ

tags :
Ο Radovan Jelasity νέο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ
Σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Ηλία Καρακίτσου
Ο Radovan Jelasity ανέλαβε νέο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Ηλία Καρακίτσου, με πρόταση της Επιτροπής Επιλογής και απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.
Όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ο διορισμός του λαμβάνει χώρα σύμφωνα με τη διαδικασία του νόμου 3864/10 όπως ισχύει και η θητεία του ορίζεται από την 18η Οκτωβρίου 2016 έως την 30η Ιουνίου 2017. Η σχετική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) με αριθμό φύλλου 558 (τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ.) στις 18 Οκτωβρίου 2016.
Ο κ. Radovan Jelasity  είναι Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Erste Bank στη Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Επανέφερε την εν λόγω τράπεζα σε κερδοφορία, ενσωμάτωσε πολλές θυγατρικές στη μητρική τράπεζα και εξυγίανε το δανειακό της χαρτοφυλάκιο των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων σε μονοψήφιο αριθμό. Επιπροσθέτως, ολοκλήρωσε με επιτυχία διάφορες εξαγορές και εφάρμοσε μια νέα συνολική επιχειρηματική στρατηγική για την τράπεζα.
Ο κ. Jelasity υπηρέτησε ως Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Σερβίας από το 2004 έως και το 2010 και Αναπληρωτής Διοικητής από το 2000 έως το 2003. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ενοποίηση του τραπεζικού και ασφαλιστικού τομέα της Σερβίας ενισχύοντας το ρυθμιστικό και εποπτικό πλαίσιο λειτουργίας και εκπροσώπησε τη Σερβία σε σημαντικές διαπραγματεύσεις με διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Ως Αναπληρωτής Διοικητής ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τραπεζικής Αποκατάστασης, όπου βοήθησε στην αναδιοργάνωση του τραπεζικού συστήματος και στην ιδιωτικοποίηση πολλών μεγάλων τραπεζών.
Προηγουμένως, ο κ. Jelasity εργάστηκε στην McKinsey & Company στην Φρανκφούρτη, με επίκεντρο έργα του τραπεζικού τομέα στη Γερμανία, την Πολωνία και τη Βουλγαρία. Ξεκίνησε την τραπεζική του καριέρα το 1995 στην Deutsche Bank στην Φρανκφούρτη, όπου εργάστηκε για τέσσερα χρόνια ως Περιφερειακός Διευθυντής υπεύθυνος για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.
Ο κ. Jelasity είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ουγγρικής Ένωσης Τραπεζών, κάτοχος πτυχίου Master of Business Administration (MBA) στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Illinois, Σικάγο, ΗΠΑ, καθώς και Bachelor of Science (BSc) στο Marketing από το Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου, Γιουγκοσλαβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης