Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εγκρίθηκε ο Χατζηνικολάου από το ΤΧΣ για Πειραιώς – Δύο στην short list της Εθνικής εκτός ο Ζανιάς - Κατσικιώτης στο ΤΧΣ

Εγκρίθηκε ο Χατζηνικολάου από το ΤΧΣ για Πειραιώς – Δύο στην short list της Εθνικής εκτός ο Ζανιάς - Κατσικιώτης στο ΤΧΣ
Στην Εθνική μάχη για 2 Θωμόπουλος και Τσιτσιράγκος – Κόπηκε ο Ζανιάς
Έως τις 31 Οκτωβρίου του 2016 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την τοποθέτηση νέων διοικήσεων στις τράπεζες.
Με βάση τα τελευταία στοιχεία

Ο προτεινόμενος για πρόεδρος της Πειραιώς Γιώργος Χατζηνικολάου εγκρίθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και πλέον η τράπεζα Πειραιώς απέκτησε νέο πρόεδρο…
Να σημειωθεί ότι ο Χατζηνικολάου αρχικά είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την θέση του προέδρου της Εθνικής τράπεζας αλλά του ζητήθηκε να αποχωρήσει από την Εθνική και να εκδηλώσει ενδιαφέρον στην Πειραιώς.
Έτσι βρέθηκε στην Πειραιώς όπου αναλαμβάνει πρόεδρος…..
Ο Γιώργος Χατζηνικολάου ήταν στέλεχος της ISDA International Swaps and Derivatives Association, γνωστός στην Ελλάδα το 2012 όταν διακανονίστηκαν τα CDS τα Credit Default Swaps.

Παράλληλα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενέκρινε και άλλα δύο μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς τον Μπεράχα – παλαιό εκπρόσωπο του ΤΧΣ και στέλεχος της Citibank - και ένα τραπεζικό στέλεχος από την Ιταλία με αξιοπρόσεκτο βιογραφικό.
 
Για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς... υπάρχουν πολλές και σοβαρές πληροφορίες...
Το bankingnews δεσμεύεται ότι θα παρουσιάσει όλο το παρασκήνιο...όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή....

Στην Εθνική μάχη για 2 Θωμόπουλος και Τσιτσιράγκος – Κόπηκε ο Ζανιάς

Μάχη για δύο φαίνεται ότι είναι η θέση του προέδρου της Εθνικής τράπεζας καθώς από την λίστα των 18 περιορίστηκαν σε 4 και ακολούθως σε 2.
Ο Γιώργος Ζανιάς που είχε θέσει υποψηφιότητα κόπηκε καθώς δεν πληρούσε τα κριτήρια του νόμου.
Έτσι το nomination committee της Εθνικής προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 26 ή 27 Οκτωβρίου για πρόεδρο ή τον Παναγιώτη Θωμόπουλο ή τον Δ. Τσιτσιράγκο.
Τον Θωμόπουλο τον υποστηρίζουν πολλοί εντός Ελλάδος για την θέση του προέδρου και φαίνεται να έχει μικρό προβάδισμα αλλά και ο Τσιτσιράγκος έχει ρεύμα…

Δημήτρης Τσιτσιράγκος: Ήταν κορυφαίο στέλεχος του International Finance Corporation, IFC και είχε συμμετάσχει στην διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών του 2015.
Ο Δημήτρης Τσιτσιράγκος προέρχεται από τον τραπεζικό τομέα, κατείχε σημαίνουσες θέσεις ενώ είχε συμμετάσχει και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών του 2015.

Παναγιώτης Θωμόπουλος: Ήταν σε κορυφαίες θέσεις, στο παρελθόν ήταν υποδιοικητής της ΤτΕ, ήταν πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και πρόεδρος της Eurobank κ.α.
Διαθέτει μακρά εμπειρία και ικανότητες, είναι πρόσωπο κύρους χωρίς καμία αμφιβολία που ισορροπεί την προχωρημένη ηλικία του.

Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας - Ο Κατσικιώτης ο νέος CEO 

Η αρμόδια Επιτροπή Επιλογής το selection panel δεν συμπεριέλαβε στην short list τον «σημερινό» μεταβατικό διευθύνοντα σύμβουλο Χριστόφορο Στράτο, τον συγγενή του Βαρουφάκη, ούτε τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Μιχάλη Χαραλαμπίδη….
Ως γνωστό η θητεία του Στράτου έληξε πριν λίγες ημέρες ενώ η Επιτροπή Επιλογής έχει προτείνει τον Βασίλη Κατσικιώτη για πρόεδρο του ΤΧΣ.
Ο Κατσικιώτης είναι οριστικό ότι θα είναι ο νέος CEO στο ΤΧΣ.
Ο Βασίλης Κατσικιώτης είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Επενδυτικών Συμβούλων και Διαχείρισης Κεφαλαίων Windjammer Way Advisors ενώ είχε εργαστεί και στην Merrill Lynch.
O Χριστόφορος Στράτος έστειλε στις 20 Οκτωβρίου email στην Επιτροπή Επιλογής ζητώντας να μάθει γιατί δεν τον έχουν συμπεριλάβει στην short list για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Η αρμόδια Επιτροπή θεώρησε ότι δεν πληροί ορισμένα κριτήρια και για τον λόγο αυτό τέθηκε εκτός short list δεν βρίσκεται στην ομάδα των στελεχών που θα αξιολογηθούν και θα προταθούν για την θέση του CEO στο ΤΧΣ.
Πάντως η στάση του Χριστόφορου Στράτου δεν θυμίζει σε τίποτε την στάση που κράτησαν η Αναστασία Σακελλαρίου ή ο Άρης Ξενόφος καθώς όταν τους είπαν να αποχωρήσουν, αποχώρησαν με αξιοπρέπεια.
Δεν είναι η ενδεικνυόμενη στάση να θέλεις να μείνεις σε μια θέση που δεν σε θέλουν ή δεν σε έχουν προτείνει….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης