Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στην Εθνική μάχη για 2 για την θέση του Προέδρου, Θωμόπουλος και Τσιτσιράγκος – Κόπηκε ο Ζανιάς

Στην Εθνική μάχη για 2 για την θέση του Προέδρου, Θωμόπουλος και Τσιτσιράγκος – Κόπηκε ο Ζανιάς
Tο nomination committee της Εθνικής προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 26 ή 27 Οκτωβρίου για πρόεδρο ή τον Παναγιώτη Θωμόπουλο ή τον Δ. Τσιτσιράγκο.
Μάχη για δύο φαίνεται ότι είναι η θέση του προέδρου της Εθνικής τράπεζας καθώς από την λίστα των 18 περιορίστηκαν σε 4 και ακολούθως σε 2.
Ο Γιώργος Ζανιάς που είχε θέσει υποψηφιότητα κόπηκε καθώς δεν πληρούσε τα κριτήρια του νόμου.
Έτσι το nomination committee της Εθνικής προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 26 ή 27 Οκτωβρίου για πρόεδρο ή τον Παναγιώτη Θωμόπουλο ή τον Δ. Τσιτσιράγκο.
Τον Θωμόπουλο τον υποστηρίζουν πολλοί εντός Ελλάδος για την θέση του προέδρου και φαίνεται να έχει μικρό προβάδισμα αλλά και ο Τσιτσιράγκος έχει ρεύμα…

Δημήτρης Τσιτσιράγκος: Ήταν κορυφαίο στέλεχος του International Finance Corporation, IFC και είχε συμμετάσχει στην διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών του 2015.
Ο Δημήτρης Τσιτσιράγκος προέρχεται από τον τραπεζικό τομέα, κατείχε σημαίνουσες θέσεις ενώ είχε συμμετάσχει και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών του 2015.

Παναγιώτης Θωμόπουλος: Ήταν σε κορυφαίες θέσεις, στο παρελθόν ήταν υποδιοικητής της ΤτΕ, ήταν πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και πρόεδρος της Eurobank κ.α.
Διαθέτει μακρά εμπειρία και ικανότητες, είναι πρόσωπο κύρους χωρίς καμία αμφιβολία που ισορροπεί την προχωρημένη ηλικία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης