Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Η προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι η απόλυτη κόκκινη γραμμή των συνδικαλιστικών οργανώσεων στην Ελλάδα
Η κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα, οι επιπτώσεις της δημοσιονομικής κρίσης που οδήγησε σε δεινή θέση τόσο τις Τράπεζες όσο και τους εργαζόμενους σ’ αυτές, ήταν το αντικείμενο των επαφών που είχαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά την διάρκεια επίσκεψής τους στις Βρυξέλλες.
Οι θέσεις αυτές διατυπώθηκαν και σε συνεντεύξεις που δόθηκαν σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τις αδιέξοδες και ισοπεδωτικές πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό, ενώ αναδείχθηκε η σταθερή και πάγια θέση του Συλλόγου για τη δημιουργία επαγγελματικών Ταμείων ασφάλισης.
Ο Σύλλογος, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Τάσο Γκιάτη και τον Γενικό Γραμματέα Παναγιώτη Αδαμόπουλο, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για σειρά ενημερωτικών συναντήσεων με εκπροσώπους Ευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων και Ευρωβουλευτών.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον επικεφαλής του European Union of Christian Democratic Workers κ.Lawrence Cappelle (εκπρόσωπο του Προέδρου ELMAR BROK και του Γενικού Γραμματέα IVO BELLET).
Στη συνάντηση αυτή ο Σύλλογός ανέπτυξε τις θέσεις του ενόψει των διαπραγματεύσεων για τα εργασιακά όπου τονίσθηκε με έμφαση ότι η προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι η απόλυτη κόκκινη γραμμή των συνδικαλιστικών οργανώσεων στην Ελλάδα και αυτή η σχέση δεν μπορεί να διαταραχθεί, ειδικά σε μια χρονική στιγμή που η ανασφάλεια και οι μορφές ελαστικής και αδήλωτης εργασίας κυριαρχούν στην αγορά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης