Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δόθηκε η πρώτη άδεια για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δάνειων, στην Aktua Hellas

Δόθηκε η πρώτη άδεια για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δάνειων, στην Aktua Hellas
Το πρώτο πακέτο δανείων αναμένεται να μεταφερθεί στην εταιρία τον Ιανουάριο του 2017
Στην Aktua Hellas («Aktua Ελλάς Χρηματοοικονομικές Λύσεις Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις») δόθηκε η πρώτη άδεια για τη διαχείριση απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, καθώς πληρούνται στο σύνολό τους οι όροι που προβλέπονται στο ν.4354/2015 όπως ισχύει και στην ΠΕΕ 95/27.5.2016, σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Να σημειωθεί πως στην Aktua Hellas συμμετέχει με ποσοστό 45% η Alpha Bank και με 55% η ισπανική Aktua και οι συνδεδεμένες με αυτήν εταιρίες.
Η εταιρεία θα διαχειριστεί μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Alpha Bank, όπως στεγαστικά, ενυπόθηκα καταναλωτικά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αξίας 10-12 δισ. ευρώ, σε βάθος 5ετίας.
Το πρώτο πακέτο δανείων αναμένεται να μεταφερθεί στην εταιρία τον Ιανουάριο του 2017.
Υπό επεξεργασία βρίσκονται οι φάκελοι κι άλλων εταιριών διαχείρισης Κόκκινων Δανείων, των οποίων αναμένεται η ολοκλήρωση της αδειοδότησης, με τις δύο επόμενες δύο άδειες από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) να αναμένεται να δοθούν στην Alvarez and Marsal και στην θυγατρική της Eurobank που θα αναλάβει τη διαχείριση των προβληματικών δανείων.
Ως τα μέσα του Δεκέμβριου 2016 η ΤτΕ θα δώσει τέσσερις άδειες, με την τέταρτη να είναι πιθανώς στην Pillarstone, την πλατφόρμα της KKR, της Alpha Bank και της Eurobank, στην οποία συζητά να συμμετάσχει και η Τράπεζα Πειραιώς.
Να σημειωθεί πως έξι funds είχαν καταθέσει αίτηση για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης