Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αντίστροφη μέτρηση για την τράπεζα Πειραιώς – Μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει CEO στις 14 Δεκεμβρίου στο ΔΣ

Αντίστροφη μέτρηση για την τράπεζα Πειραιώς – Μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει CEO στις 14 Δεκεμβρίου στο ΔΣ
Η καλύτερη λύση είναι η συμβιβαστική λύση όχι η επιβαλλόμενη λύση.... στην Πειραιώς
Στο nomination committee αύριο 8 Δεκεμβρίου του 2016 θα κριθούν πολλά για τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Πειραιώς.
Όπως έχουμε αναφέρει διεξοδικά στις 14 Δεκεμβρίου έχει σχεδιαστεί διοικητικό συμβούλιο στην Πειραιώς αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Οι ισορροπίες στο διοικητικό συμβούλιο είναι λεπτές ωστόσο από τα 13 μέλη φαίνεται ότι τα 7 ή 8 αλλά με μεγαλύτερη βεβαιότητα τα 7 δεν διάκεινται θετικά στο ενδεχόμενο επιστροφής του Άνθιμου Θωμόπουλου στην Πειραιώς.
Όμως η μια πλευρά Paulson που είναι ο βασικός ιδιώτης μέτοχος με ποσοστό 9,3% επιμένει για την υποψηφιότητα Θωμόπουλου και θεωρεί ότι μπορεί να την περάσει.... ενώ από την άλλη πλευρά μέλη του ΔΣ, στελέχη της τράπεζας και μέρος της κυβέρνησης αναζητούν άλλη λύση.
Πηγή που παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις αναφέρει ότι αυτή την στιγμή είναι οι πιθανότητες είναι μεγάλες να κλείσει το θέμα του CEO στην Πειραιώς.
80% είναι η πιθανότητα να υπάρξει πρόταση για CEO και 20% να μπλοκάρει εκ νέου η διαδικασία.
Το γεγονός πάντως ότι αποτάθηκαν εκ νέου σε τραπεζικά στελέχη που είχαν διερευνηθεί και στο πρόσφατο παρελθόν εγείρει ερωτηματικά…
Πληροφορίες αναφέρουν ότι κορυφαία τραπεζικά στελέχη έχουν αρνηθεί εσχάτως να συμμετάσχουν καθώς ανησυχούν έως φοβούνται για τις μετοχικές ισορροπίες και το κατά πόσο δεν θα βρεθούν στην ομάδα των αναλώσιμων σε λίγους μήνες…
Η Πειραιώς είναι μια μεγάλη τράπεζα που όπως απέδειξε 11 μήνες μπορεί να βελτιώνει τα οικονομικά της μεγέθη.
Ωστόσο είναι προφανές ότι το ζήτημα του CEO πρέπει να ξεκαθαρίσει.
Η καλύτερη λύση είναι η συμβιβαστική λύση όχι η επιβαλλόμενη λύση.
Στο τραπέζι των επιλογών υπάρχουν 2+1 συνολικά 3 επιλογές (Θ+Π+Κ)... και όλα είναι ανοικτά...και κατά μια έννοια και οι 3 έχουν άμεση σχέση με την Πειραιώς στο πρόσφατο ή μακρινό παρελθόν.

(Πρώτη Ενημέρωση: 12:03, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης