Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το πρόγραμμα εθελουσίας της Εθνικής έως 1500-1600 άτομα αγγίζει Εθνοντάτα και εξαγοραζόμενες τράπεζες

Το πρόγραμμα εθελουσίας της Εθνικής έως 1500-1600 άτομα αγγίζει Εθνοντάτα και εξαγοραζόμενες τράπεζες
Στις 12 Δεκεμβρίου ξεκινάει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Εθνικής τράπεζας
Το πρόγραμμα εθελουσίας της Εθνικής τράπεζας που ξεκινάει σήμερα 12 Δεκεμβρίου του 2016 έχει στόχο να φθάσει έως τα 1500 με 1700 άτομα και αγγίζει συνολικά τον όμιλο αλλά ειδικά την Εθνοντάτα και τις εξαγοραζόμενες τράπεζες καθώς και καταστήματα που θα κλείσουν.
Σύμφωνα με εγκύκλιο, το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο του προσωπικού με συμβάσεις εξηρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου που δουλεύουν σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης
Το πρόγραμμα εθελουσίας περιλαμβάνει
1)Άμεση αποχώρηση με καταβολή αποζημίωσης ως 42 μεικτούς μισθούς ή δυνατότητα διετούς άδειας με αποδοχές.
2)Για όσους επιλέξουν να αποχωρήσουν άμεσα από την Εθνική τράπεζα προβλέπεται αποζημίωση ως 42 μισθούς η οποία προσαυξάνεται με ηλικιακά κριτήρια.
Αναλυτικότερα, για τους κλάδους κύριου και τεχνικού προσωπικού, τους εισπράκτορες και τους δικηγόρους με σχέση έμμισθης εντολής προβλέπεται καταβολή από 24 ως 42 μισθών, η οποία προσαυξάνεται κατά 20% για όσους υπαλλήλους έχουν προϋπηρεσία στην τράπεζα ίση ή μεγαλύτερη των 26 ετών και δεν τους έχουν ανατεθεί οριστικά καθήκοντα ευθύνης.
Για τους ειδικούς συνεργάτες, συμβούλους διοίκησης και υπαλλήλους αορίστου χρόνου που δεν υπάγονται στις διατάξεις Κανονισμού Εργασίας προβλέπεται αποζημίωση διατάξεις του Κανονισμού Εργασίας η αποζημίωση θα ανέρχεται στο ύψος των 30 μηνιαίων μισθών, ανεξαρτήτως ηλικίας και προϋπηρεσίας, εφόσον πληρούνται τα προβλεπόμενα ελάχιστα όρια.
Για όσους ανήκουν στο υποστηρικτικό προσωπικό και δεν υπάγονται στις διατάξεις του σχετικού κανονισμού εργασίας η αποζημίωση θα ανέλθει στους 30 μηνιαίους μεικτούς μισθούς ανεξάρτητα από ηλικία και έτη προϋπηρεσίας, εφόσον πληρούνται τα προβλεπόμενα ελάχιστα όρια.
Χορηγείται ποσό 5.000 ευρώ για κάθε ένα από τα προστατευόμενα τέκνα για όσους αποχωρήσουν καθώς και προσαύξηση 20% επί της βασικής αποζημίωσης για το προσωπικό των καταστημάτων, οι εργασίες των οποίων έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα διακοπούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης