Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κατά μια βαθμίδα αναβάθμισε την τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική ο οίκος Moody's

tags :
Κατά μια βαθμίδα αναβάθμισε την τράπεζα  Κύπρου και την Ελληνική ο οίκος Moody's
Η Moody’s θεωρεί ότι βελτιώνεται το λειτουργικό περιβάλλον των τραπεζών, η κερδοφορία τους, η ποιότητα ενεργητικού τους, η κεφαλαιακή τους βάσης.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε στις 14/12/2016 τις τράπεζες Κύπρου και Ελληνική κατά μία βαθμίδα, λόγω βελτίωσης των οικονομικών τους επιδόσεων.
Η Moody’s θεωρεί ότι βελτιώνεται το λειτουργικό περιβάλλον των τραπεζών, η κερδοφορία τους, η ποιότητα ενεργητικού τους, η κεφαλαιακή τους βάσης.
Η μακροπρόθεσμη διαβάθμιση της Τρ. Κύπρου για τις καταθέσεις σε εγχώριο και ξένο νόμισμα αναβαθμίστηκε στο Caa2 από Caa3 και της Ελληνικής σε Caa1 από Caa2.
Η Moody's αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο προφίλ της τράπεζα Κύπρου σε αδύναμο από πολύ αδύναμο+
Ως προς την οικονομική ισχύ της Κύπρου την αναβάθμισε σε «χαμηλή +» από χαμηλή

Τράπεζα Κύπρου

Η αναβάθμιση της Τράπεζας Κύπρου  αντανακλά τη βελτίωση των χρηματοοικονομικών μεγεθών της, κυρίως την ποιότητα ενεργητικού, την κεφαλαιοποίηση και τη χρηματοδότηση καθώς και την εκτίμηση του οίκου ότι η τράπεζα θα καταγράψει κέρδη το 2016 μετά από 5 χρόνια καταγραφής ζημιών.
Το μεγάλο ύψος των προβληματικών δανείων, θα επιδρά αρνητικά στην ποιότητα του ενεργητικού
Τα NPLs της τράπεζας μειώθηκαν στο 42,6% των ακάθαρτων δανείων από 52,5% τον Σεπτέμβριο του 2015 αντανακλώντας κυρίως τις επιτυχείς αναδιαρθρώσεις δανείων αλλά και τις διαγραφές.
Ο δείκτης των NPLs με βάση τους ορισμούς της ΕΑΤ μειώθηκε στο 57,8% των προβληματικών δανείων από 62,2%
Η Moody's εκτιμάει ότι η Τράπεζα Κύπρου θα αποπληρώσει την έκτακτη βοήθεια ρευστότητας (ELA) κατά τα επόμενα τρίμηνα.

Ελληνική

Για την Ελληνική η Moody's επισημαίνει ότι η αναβάθμιση αντανακλά τη βελτίωση των χρηματοοικονομικών μεγεθών της, κυρίως την ποιότητα ενεργητικού και την κεφαλαιοποίηση καθώς και ότι θα συνεχίσει να καταγράφει κέρδη το 2016 μετά τα μέτρια κέρδη του 2015.
Λόγω των προβληματικών δανείων, η ποιότητα του ενεργητικού θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για μια παρατεταμένη περίοδο επηρεάζοντας το πιστωτικό προφίλ της τράπεζας.
Ο δείκτης των NPLs μειώθηκε στο 57,1% τον Σεπτέμβριο από 61,2% τον Σεπτέμβριο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης