Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γ. Χαντζηνικολάου της Aspis Bank οδηγεί στα βράχια την Πειραιώς – Με πραξικόπημα προσπαθεί να επιβάλλει τον Paulson

tags :
Γ. Χαντζηνικολάου της Aspis Bank οδηγεί στα βράχια την Πειραιώς – Με πραξικόπημα προσπαθεί να επιβάλλει τον Paulson
Οι άστοχες ενέργειες του προέδρου οδηγούν σε φιάσκο.....
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα όσα διαδραματίζονται στην τράπεζα Πειραιώς δεν έχουν κανένα προηγούμενο.
Οι εργαζόμενοι και τα στελέχη που έχουν δώσει τιτάνιο αγώνα ώστε η Πειραιώς να είναι η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα βλέπουν μέρος της διοίκησης με μηχανορραφίες και πραξικοπήματα και με τακτικές που έχουν ως στόχο να σαμποτάρουν μια υγιή λύση να στέκονται εμπόδιο.
Κεντρικό πρόσωπο είναι ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς ο Γιώργος Χαντζηνικολάου ένας άγνωστος τραπεζίτης στην Ελλάδα που θήτευσε σε χρεοκοπημένες τράπεζες….
Ο Χαντζηνικολάου αντί ως πρόεδρος να λειτουργεί ως θεματοφύλακας της σταθερότητας της Πειραιώς είναι το πρόσωπο που όλοι δείχνουν ως υπεύθυνο για το νέο φιάσκο στην διαδικασία επιλογής διευθύνοντος συμβούλου….
Ο Χαντζηνικολάου με "περγαμηνές" από την T Bank πρώην Aspis Bank (εξαγοράστηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) (ήταν ο Γ. Προβόπουλος της ΤτΕ που έλαβε εκείνη την περίοδο τις σωστές πρωτοβουλίες) και ακολούθως από την ISDA και χωρίς ποτέ να έχει ένα πραγματικά ουσιαστικό ρόλο στο ελληνικό banking, άγνωστος στους περισσότερους τραπεζίτες,  διορίστηκε ως μη εκτελεστικός πρόεδρος της Πειραιώς….
Ο Χαντζηνικολάου είτε από έλλειψη εμπειρίας, είτε επειδή εκτελούσε κάποιο πραξικοπηματικό σχέδιο οδήγησε εκ νέου την διαδικασία επιλογής διευθύνοντος συμβούλου στην Πειραιώς σε φιάσκο.
Όμως εγείρονται ορισμένα ερωτηματικά
1)Ο Χαντζηνικολάου όταν πήγε στον SSM δεν ενημέρωσε τον Εποπτικό Μηχανισμό ποια είναι τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί;
Γιατί ο SSM έστειλε την επιστολή του μόλις ξεκινούσε το διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς;
2)Ο Χαντζηνικολάου όταν προσκαλούσε να συμμετάσχει στην διαδικασία ο Θωμόπουλος σε τι αποσκοπούσε;
Δεν γνώριζε ότι έχει απορριφθεί από το ΤΧΣ και τι έκανε όταν έλαβε την επιστολή από το ΤΧΣ ότι δεν έπρεπε να συμμετάσχει εκ νέου ως υποψήφιος ο Θωμόπουλος;
Γιατί αψήφησε τον βασικό μέτοχο του δηλαδή το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
3)Την επιστολή που φέρεται ότι έστειλε ο Θωμόπουλος στον πρόεδρο την Πειραιώς μπορεί να την κοινοποιήσει;
4)Γιατί δεν ενημέρωσε τον SSM ότι ο Θωμόπουλος αποσύρθηκε και στην επιστολή του ο SSM αναφέρει ότι ελέγχει και τους δύο υποψηφίους Θωμόπουλο και Παπαδόπουλο;
5)Γιατί πριν συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο για να αξιολογήσει τις προτάσεις του Nomination Committee επικοινωνούσε με άλλους υποψηφίους ή ενδιαφερομένους για την θέση του CEO;
6)Ο Χαντζηνικολάου τι αρμοδιότητες έχει στην Πειραιώς γιατί ως μη εκτελεστικός πρόεδρος οι αρμοδιότητες του είναι πολύ συγκεκριμένες.
7)Εξυπηρετεί αλλότρια σχέδια και συμφέροντα του Paulson του μετόχου με 9,3% στην Πειραιώς που ήθελε να επιβάλλει τον Άνθιμο Θωμόπουλο…όπως η πλειοψηφία των στελεχών της τράπεζας ανεπίσημα αναφέρει;

Ένα δελτίο τύπου που αποδεικνύει το φιάσκο…

Μετά την συνεδρίαση του nomination committee στην Πειραιώς ο Γιώργος Χαντζηνικολάου σε ανακοίνωση του ανάφερε τα εξής
«Η διαδικασία των υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, ολοκληρώθηκε χθες με πλήρη τήρηση των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, στο πλαίσιο που έχουν ορίσει οι εποπτικοί θεσμοί του Ευρωπαϊκού συστήματος.
Πραγματοποιήσαμε, έτσι, ένα ακόμη βήμα στην πορεία αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς, με γνώμονα τη σταθερότητα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, τα συμφέροντα των μετόχων και των πελατών μας. Δέσμευση και στόχος μας είναι να παραμείνει η Τράπεζα βασικός πυλώνας της ελληνικής αγοράς, ενδυναμώνοντας την προοπτική της στο σημερινό περιβάλλον»

Την κατάληξη όλοι την γνωρίζουν.
Ποιος είναι υπεύθυνος για το φιάσκο στο διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς;
Μήπως οι άστοχες ενέργειες και κινήσεις του προέδρου που πηγαίνει ακόμη και ενάντια στον βασικό του μέτοχο;


https://olympiada.files.wordpress.com/2011/08/tbank3.jpg

(Πρώτη Ενημέρωση: 12:37, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης