Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Άγρια κόντρα ΟΤΟΕ - Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης για την ανάδειξη νέου CEO στην Τρ. Πειραιώς

tags :
Άγρια κόντρα ΟΤΟΕ - Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης για την ανάδειξη νέου CEO στην Τρ. Πειραιώς
Εκατέρωθεν κατηγορίες για τις ευθύνες καθυστέρησης στην ανάδειξη του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τρ. Πειραιώς
Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΟΤΟΕ και της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης με αφορμή τις εξελίξεις στην Τρ. Πειραιώς.
Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της ανάδειξης του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τρ. Πειραιώς, η ΟΤΟΕ άφησε αιχμές για τις ευθύνες της αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην εκλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Τρ. Πειραιώς.
Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της στις 15 Δεκεμβρίου 2016, ανέφερε ότι οι ευθύνες δεν ανήκουν μόνο σε όσους μεταχειρίζονται τη χώρα μας ως αποικία, αλλά και σε εκείνους τους κυβερνητικούς κύκλους που δηλώνουν «έκπληκτοι» και ζητούν τάχα «να δοθούν εξηγήσεις» όταν το υφιστάμενο  νομικό πλαίσιο επιλογής και ανάδειξης των Διοικήσεων των Τραπεζών είναι δικό τους έργο αφού ψηφίστηκε τον Δεκέμβρη του 2015 από την ίδια τη Κυβέρνηση.
Επίσης, ζήτησε οι αρμόδιοι για την υπόθεση αυτή σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο θεσμών να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν τα παιχνίδια και τις μεθοδεύσεις και να διευκολύνουν αμέσως στην εξεύρεση λύσης.
Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε νέες διαρροές από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, οι οποίες ανέφεραν ότι "η ΟΤΟΕ φαίνεται ότι αντί να δείχνει, συγκαλύπτει τους υπεύθυνους αυτής της εξέλιξης.
Η τράπεζα Πειραιώς δεν έχει εκλέξει διευθύνοντα σύμβουλο από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η ΟΤΟΕ φαίνεται να αγνοεί τους πραγματικούς λόγους που συμβαίνει αυτό.
Ειδικότερα η ΟΤΟΕ δεν γνωρίζει ότι από το 2014 η εποπτεία των συστημικών τραπεζών ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του SSM;
Ή μήπως δεν γνωρίζει ότι οι ενέργειες διαφόρων ομάδων μετόχων στην τράπεζα κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στο να υπάρξει μια συναινετική λύση;
Περιμένουμε μεγαλύτερη σοβαρότητα από όλους…»
Οι διαρροές αυτές προκάλεσαν εκ νέου την αντίδραση της ΟΤΟΕ, η οποία σε επίσημη ανακοίνωσή της ζήτησε από τη Κυβέρνηση της χώρας, (η οποία δημιούργησε αδιέξοδα μέσω της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης και του τρόπου ορισμού των Διοικήσεων των Τραπεζών που νομοθέτησε τον Δεκέμβριο του 2015), να αντιμετωπίσει θέματα που αφορούν, είτε στις αποικιοκρατικού τύπου παρεμβάσεις του SSM είτε στις ενέργειες διαφόρων ομάδων μετόχων στην Τράπεζα Πειραιώς.
Και συνέχισε:
«Εκτός αν η Κυβέρνηση αγνοεί, ότι… πρέπει να κυβερνά και να μην λειτουργεί ως παρατηρητής των εξελίξεων κατασκευάζοντας άλλοθι της ανεπάρκειάς της μέσω… κυβερνητικών κύκλων επιρρίπτοντας σε άλλους τις ευθύνες της.
Επιτέλους… οι κύκλοι που κατηγορούν την ΟΤΟΕ για έλλειψη σοβαρότητας είναι βέβαιο ότι δεν γνωρίζουν το πραγματικό νόημα της λέξης σοβαρότητα, αφού αυτό, δυστυχώς, απουσιάζει από την πολιτική της Κυβέρνησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης