Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αντιδράσεις για την εθελουσία στην Εθνική και οι μάχες των συνδικαλιστών

Αντιδράσεις για την εθελουσία στην Εθνική και οι μάχες των συνδικαλιστών
Αντιπαράθεση μεταξύ των συλλόγων και καταγγελίες για έμμεσες πιέσεις από στελέχη της Τράπεζας
Ανεβαίνει το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης στην Εθνική Τράπεζα με την εθελουσία που τρέχει έως τις 22 Δεκεμβρίου και η οποία μέχρι στιγμής δείχνει να αντιμετωπίζει δυσχέρειες καθώς οι έχοντες ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα υπολογίζονται σε 400 άτομα περίπου αριθμός πολύ κατώτερος των επιδιώξεων του πλάνου αναδιάρθρωσης το οποίο προβλέπει έως το τέλος του 2018 το προσωπικό θα έχει μειωθεί κατά 2000 άτομα περίπου, στα 9950 άτομα.
Η Εθνική δεν αναφέρει στόχο στην εθελούσια που τρέχει ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω της χαμηλότερης του προσδοκώμενου συμμετοχής ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται κινήσεις που θα αναγκάσουν περισσότερους εργαζόμενους σε έξοδο.
Ήδη σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές εργαζόμενοι στο Contact Center της τράπεζας λαμβάνουν προς το παρόν τηλεφωνήματα από στελέχη της Εθνικής τα οποία τους «ενημερώνουν» ότι θα τεθούν άμεσα στη διάθεση του προσωπικού.
Το επιχείρημα που χρησιμοποιείται ανεπίσημα είναι ότι οι κινήσεις γίνονται εν όψει νέου οργανογράμματος το οποίο ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί.
Βεβαίως με το επιχείρημα του νέου οργανογράμματος στελέχη άλλων τομέων της τράπεζας έχουν ερωτηθεί αν επιθυμούν να αναλάβουν σε νέους τομείς που θα δημιουργηθούν με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση για το ακριβώς θα συμβεί και αν σε τομείς που θα πάψουν να υφίστανται θα μείνουν μετέωροι και στη διάθεση του προσωπικού εργαζόμενοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άτυπο επίπεδο δημιουργείται κλίμα στην Εθνική ότι η εθελούσια που τρέχει μπορεί να είναι και η τελευταία δεδομένου ότι αναμένεται και η αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων από σε 10%.
Με το όριο του 5% πάντως ο αριθμός των ετήσιων απολύσεων δεν μπορεί να υπερβεί τους 50 εργαζόμενους.
Ωστόσο είναι σαφές πως καμία διοίκηση της Εθνικής δεν θα επιθυμούσε να κινήσει μια τέτοια διαδικασία που θα τη φέρει σε σκληρή αντιπαράθεση με τα σωματεία και την ΟΤΟΕ.
Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι μαίνεται και αντιπαράθεση μεταξύ των σωματείων της τράπεζας και ήδη διατυπώνονται καταγγελίες μεταξύ των συλλόγων για αποκλεισμό ειδικά από το ΣΥΕΤΕ άλλων συλλόγων στη διαπραγμάτευση με τη διοίκηση της τράπεζας.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης