Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τη συνδρομή της Δικαιοσύνης ζητούν ασφαλισμένοι του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για τη συμμετοχή του Ταμείου στην ΑΜΚ της Attica Bank

tags :
Τη συνδρομή της Δικαιοσύνης ζητούν ασφαλισμένοι του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για τη συμμετοχή του Ταμείου στην ΑΜΚ της Attica Bank
Σε αναζήτηση των υπευθύνων για τη συμμετοχή του Ταμείου  στην ΑΜΚ της Attica Bank
Άρχισαν τα «όργανα» στην Attica Bank.
Η πρόσφατη ΑΜΚ της  τράπεζας τελικά δεν είναι  υπόθεση των διοικήσεων που αποφασίσουν όπως θέλουν τα χρήματα των ασφαλισμένων.
Οι ασφαλισμένοι του  ΤΑΠΙΛΤ –ΑΤ και προσωπικά ο Παντελής  Τσίτος, πρώην διευθυντής  ιδιωτών  της  Alpha Finance  κατέθεσε  στο  Πρωτοδικείο  Αθηνών ως μάρτυρας για  την καταστροφική  επένδυση του Ταμείου στην ΑΜΚ της  Attica Bank.  
Οι ασφαλισμένοι   του  ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ  με τη  συνδρομή  της Δικαιοσύνης  θα μάθουν την αλήθεια και κυρίως  θα αναζητήσουν του υπευθύνους  για τη συμμετοχή του Ταμείου  στην ΑΜΚ της Attica Bank.

Αναλυτικά όλο το κείμενο  της κατάθεσης:

Το  περιεχόμενο   της κατάθεσης  με  την  εκδίκαση των  ασφαλιστικών μέτρων.  
Πιο  αναλυτικά : Διεξήχθη σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για τη χορήγηση στους συλλόγους μας όλων των επίσημων στοιχείων και εγγράφων από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που αφορούν την καταστροφική επένδυσή του των 55,5 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ της ATTICA BANK.
Οι σύλλογοί μας εκπροσωπήθηκαν από τη νομική μας συνεργάτιδα κα Αγγελική Καίσαρη και σαν μάρτυρας κατέθεσε ο συνάδελφός μας Παντελής Τσίτος, πρώην Διευθυντής Ιδιωτών στην Alpha Finance, επενδυτικό βραχίoνατου ομίλου ALPHA BANK.
Ο συνάδελφος με την κατάθεσή του δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της διάτρητης διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την απόφαση της επισφαλέστατης επένδυσης των 55,5 εκατ. ευρώ σε μία τράπεζα που ακόμα δεν έχει ανακεφαλαιοποιηθεί!
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της μαρτυρίας του αναφερόμενος στο διάστημα της ανακεφαλαιοποίησης, ο συνάδελφος άφησε άναυδο το ακροατήριο απαντώντας ότι αν συμβούλευε από τη θέση ευθύνης του κάποιον ιδιώτη να επενδύσει χρήματα στην ΑΜΚ της ATTICA BANK (που σημειωτέον δεν έχει ακόμα ανακεφαλαιοποιηθεί), δε θα μπορούσε να κοιμηθεί για μέρες!
Και συνέχισε αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αν δε, κάποιοιαποφάσιζαν να επενδύσουν χρήματα ασφαλιστικού ταμείου όπως το αυτοδιαχειριζόμενοΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, τότε θα έπρεπε να τους είχαν κυριεύσει οι Ερινύες!
Ο συνάδελφος, έχοντας εξειδίκευση και τεράστια εμπειρία στον επενδυτικό τομέα, εξέθεσε αναλυτικά τις διαδικασίες που θα έπρεπε να είχαν τηρηθεί, όπως ορίζονται από το “Νόμο3586/2007 Περί Θεσμικού Πλαισίου Επενδύσεων και Αξιοποίησης Περιουσίας τωνΦορέων Κοινωνικής Ασφάλισης” και έκανε αίσθηση με τον αδιάσειστα επιχειρήματά του που απέδειξαν ότι η επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ του επικουρικού μας φορέα στηνATTICA BANK, δυστυχώς έχει ήδη εκμηδενιστεί!

Μία απόφαση... πολύ “προσωπική”! “Σημεία και τέρατα” στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ!

Η πλευρά του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ εκπροσωπήθηκε από τη μαρτυρία του μέλους του Δ.Σ. του ταμείου κου Δημήτρη Κίσσα, που ειλικρινά μας προκάλεσε έντονο προβληματισμό, αφούκατέδειξε την προχειρότητα και τον ανεύθυνο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η διοίκηση του ταμείου μία μείζονα επένδυση με τα χρήματα των ασφαλισμένων που αντιστοιχούσαν περίπου στο 1/2 των ταμειακών του διαθεσίμων!
Η κατάθεση του κου Κίσσα για τον τρόπο που ενήργησε η διοίκηση του επικουρικού μας φορέα αποτελεί μνημείο διοικητικής ανεπάρκειας! Συγκεκριμένα:
- Σε ερώτηση που του ετέθη από τη συνήγορό μας αν περιέχονται στα πρακτικά των Δ.Σ. του ταμείου οι λεπτομέρειες της απόφασης για την επένδυση και για ποιο λόγο αρνούνται να μας τα παραδώσουν, η απάντησή του ήταν ότι εμπεριέχεται μεν στα πρακτικά η απόφαση που ενέκρινε η πλειοψηφία του Δ.Σ., ωστόσο αρνούνται την παράδοσή τους γιατί αυτά εμπίπτουν της διαδικασίας των προσωπικών δεδομένων!!!
Από πότε κε Κίσσα μία μείζονα απόφαση του Δ.Σ. που μπορεί να επηρεάσει σε μέγιστο βαθμό την προοπτική του επικουρικού μας ταμείου και χρησιμοποίησε ένα μεγάλο μέρος των εισφορών των ασφαλισμένων μελών του, αποτελεί “προσωπικό δεδομένο”;;;
Σας πληροφορούμε ότι οι διοικητικές θέσεις ευθύνης επισύρουν σειρά υποχρεώσεων και μία εκ των πλέον σημαντικών είναι η διαφάνεια και η λογοδοσία προς τα μέλη του ταμείου!
- Στο ερώτημα σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για να ληφθεί η απόφαση αυτής της επένδυσης, η εξωφρενική απάντησή του ήταν ότι η απόφαση ελήφθη κατόπιν προφορικής εισήγησης της επενδυτικής επιτροπής!
Μάλιστα! Αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ! Η απόφαση για την επένδυση περίπου του 1/2 των ταμειακών διαθεσίμων του ταμείου σε μία μη ανακεφαλαιοπημένη τράπεζα έγινε κατόπιν... προφορικής εισήγησης της επενδυτικής επιτροπής!
Ούτε σχετικές μελέτες, ούτε οικονομικά στοιχεία, ούτε επίσημα έγγραφα, ούτε υπογραφές... τίποτα!
Ίσως να θεώρησαν ότι με την προχειρότητα και την... ανωνυμία θα απέφευγαν τον επιμερισμό των ευθυνών. Δε θα τους αφήσουμε! Τα σχόλια για την ακραία ανευθυνότητα των διοικούντων το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ περιττεύουν νομίζουμε...
-  Σε άλλο ερώτημα από το συνήγορο του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ προς τον κο Κίσσα για την προοπτική του επικουρικού μας φορέα με βάση τα σημερινά δεδομένα, η απάντησήτου ήταν πανομοιότυπη με τις θέσεις που διατύπωνε προ ενός έτους ο κος Κολλάτος, σύμφωνα με τις οποίες η διοίκηση του ταμείου έχει στη διάθεσή της μελέτες που “αποδεικνύουν” τη βιωσιμότητά του μέχρι το 2043!
Εμείς σε αυτήν την περίπτωση τους ερωτάμε ευθέως, αφού λοιπόν υποστηρίζουν ότι έχουν στη διάθεσή τους αυτές τις μελέτες, γιατί αρνούνται να μας επιτρέψουν να κάνουμε αντίστοιχες μελέτες με δικά μας έξοδα για τρία πιθανά σενάρια, προκειμένου να δημοσιοποιήσουμε τα αποτελέσματά τους σε όλους τους συναδέλφους για να αντιληφθούν (όσοι δεν το έχουν ήδη κάνει) ότι το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ είναι ένα παρηκμασμένο ταμείο που κατά την άποψή μας και σύμφωνα με τα οικονομικά του δεδομένα, δεν μπορεί στο μέλλον να παρέχει πάνω από 50 ευρώ σύνταξη;;;
Επομένως, κρίνεται άμεση και επιτακτική η ανάγκη υλοποίησης της διαχρονικής θέσης και πρότασής μας για άμεση ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑ, τη μοναδική προοπτική διασφάλισης της επικουρικής μας σύνταξης. Καθοριστικής σημασίας για την έκβαση της προσπάθειας μας θα είναι η κατάθεση ομαδικών αγωγών από το σύλλογό μας για την αποκατάσταση των περικοπών στις επικουρικές μας συντάξεις, στις οποίες σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά, στηρίζοντας τον αγώνα μας για αξιοπρεπή επικουρική σύνταξη για όλους τους συναδέλφους!
Η σημερινή διαδικασία ήταν πράγματι αποκαλυπτική της αποδόμησης του επικουρικού μας φορέα και ειλικρινά πιστεύουμε ότι αν είχαμε τη δυνατότητα να τη βιντεοσκοπήσουμε και να την προβάλουμε δημόσια, θα διαλύονταν ακόμα και οι τελευταίες ψευδαισθήσεις για την προοπτική του ταμείου και το σύνολο των ασφαλισμένων μελών του θα λάμβανε αποκαλυπτικές απαντήσεις στις διαχρονικές απορίες για το πώς οδηγήθηκε το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στην πλήρη κατάρρευση!
Επιπλέον, ενδεικτικό του ρόλου που έχουν διαδραματίσει συνδικαλιστές που υποτίθεται ότι κόπτονται για τα συμφέροντά μας, ήταν και το πρωτοφανές γεγονός της πρόσθετης παρέμβασης που έκαναν υπέρ του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ο Σύλλογος Προσωπικού της ALPHA BANK του κου Γκιάτη και ο Σύλλογος UNION EUROBANK του κου Χαρίτου προκειμένου να μη μας παραδώσει το ταμείο τα στοιχεία της επένδυσης...
Πλέον βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης και δηλώνουμε αισιόδοξοι για τη χορήγηση στους συλλόγους μας όλων των στοιχείων της επένδυσης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στην ATTICA BANK που θα οδηγήσει στην αποκάλυψη των υπαίτιων αυτής της καταστροφικής απόφασης!
*Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τη νομική μας συνεργάτιδα κα Αγγελική Καίσαρη για το συνολικό χειρισμό της υπόθεσης, όπως επίσης και το συνάδελφό μας Παντελή Τσίτο, ο οποίος με τις εξειδικευμένες γνώσεις, την εμπειρία και την ακλόνητη στάση του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες αφενός μεν στη θετική εξέλιξη της συγκεκριμένης εκδίκασης και αφετέρου δε συνολικά στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι σύλλογοί μας για τη διάσωση από ό,τι έχει απομείνει από την επικουρική μας σύνταξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης