Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σύννεφα στις σχέσεις R. Quintana και Rolf Klug στον SSM – Τι σημαίνει για τις ελληνικές τράπεζες;

tags :
Σύννεφα στις σχέσεις R. Quintana και Rolf Klug στον SSM – Τι σημαίνει για τις ελληνικές τράπεζες;
Στο εσωτερικό του SSM δεν κυλούν τα πάντα νηφάλια......
Σύννεφα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στις σχέσεις του Ramon Quintana του Γενικού Διευθυντή Director General του SSM του Μόνιμου Εποπτικού Μηχανισμού των τραπεζών με τον Rolf Klug του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του SSM.
Ορισμένες πηγές στον SSM – ανεπίσημα μιλώντας – αναφέρουν ότι υπάρχει κλίμα έντασης ενώ σε τραπεζικούς κύκλους αναφέρεται ότι ο Rolf Klug θα μπορούσε να αποχωρήσει από τον SSM ή να αλλάξει θέση στο οργανόγραμμα.
Ο Rolf Klug δεν είναι ξένος στην Ελλάδα αντιθέτως έχει προκαλέσει πολύ ένταση στις σχέσεις των ελληνικών τραπεζών με τον SSM και ειδικά στην Πειραιώς όπου οι παρεμβάσεις του έφθασαν να θεωρούνται έως και εξωθεσμικές.
Πηγή που μίλησε στο bankingnews αναφέρει ότι «ο Ramon Quintana και Rolf Klug ανεξαρτήτως τι μπορεί να δηλώνουν η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις τους έχουν περάσει αυξομειώσεις…σε σημείο μάλιστα να έχουν διαρραγεί οι σχέσεις».
Στο εσωτερικό του SSM δεν κυλούν τα πάντα νηφάλια.
Είναι ένας νέος θεσμός και εύλογα υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις…
Ωστόσο ορισμένα στελέχη του SSM φέρονται να επηρεάζονται πολύ περισσότερο από το ενδεδειγμένο από μια μερίδα στελεχών δημιουργώντας μια ακραία στρεβλωμένη εικόνα για το ελληνικό banking.
Η περίπτωση Μιχάλη Σάλλα του κορυφαίου έλληνα τραπεζίτη που δημιούργησε ένα τραπεζικό από το 0,01% στο 30% σε μερίδια αγοράς κατέδειξε ότι ο SSM λειτούργησε κατά τρόπο απαράδεκτο επηρεαζόμενος ως θεσμός από συγκεκριμένα στελέχη «που μονίμως έθαβαν τον Σάλλα».
Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν 3-4 μόνιμοι καλοθελητές που ενημερώνουν συστηματικά τα όσα διαδραματίζονται στο ελληνικό banking και εύκολα μπορούν να στιγματίσουν ένα άλλο τραπεζίτη.
Η εμπειρία αυτό έχει δείξει.

(Πρώτη Ενημέρωση: 20:10, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου)
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης