Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εργαζόμενοι Εθνικής για εθελουσία: Η διοίκηση απομακρύνει το μεσαίο προσωπικό που μάχεται στην πρώτη γραμμή

Εργαζόμενοι Εθνικής για εθελουσία: Η διοίκηση απομακρύνει το μεσαίο προσωπικό που μάχεται στην πρώτη γραμμή
Για λανθασμένες μονομερείς αποφάσεις κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της Εθνικής
Κριτική στην απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, ασκεί ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας.
Όπως τονίζουν, την ώρα που παραμένουν υψηλόβαθμα στελέχη με μεγάλες αμοιβές και χαλαρή σχέση με την Εθνική, η διοίκηση επιλέγει να απομακρύνει το μεσαίο προσωπικό που μάχεται στην πρώτη γραμμή εξυπηρετώντας την πολυπληθή πελατεία της Τράπεζας.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος είναι επιχείρηση εντάσεως προσφοράς υπηρεσιών με κύριο Κεφάλαιο το Προσωπικό της, με το οποίο υπήρχε μια αμφίδρομη σχέση που χαρακτηριζόταν διαχρονικά από την ύπαρξη ιδιαιτέρων δεσμών μεταξύ των 2 πλευρών, πράγμα που το μαρτυρά η 175χρονη πορεία της.
Η σχέση αυτή δεν αναπτύχθηκε τυχαία, αποδίδει οφέλη σε αμφοτέρους και δεν αντιβαίνει τις αρχές του Παγκόσμιου MANAGEMENT ιδιαίτερα δε όταν παρατηρείται ότι κολοσσιαίες επιχειρήσεις όπως η EXXON - MOBIL φροντίζουν το προσωπικό τους και στελεχώνουν την εταιρική πυραμίδα περιλαμβανομένου και του ανωτάτου management με στελέχη εκ των ένδον.
Ωστόσο οι επιλογές των Διοικήσεων της ΕΤΕ την τελευταία 20ετία είχαν διάφορο προσανατολισμό, που εκδηλωνόταν με την πρόσληψη 100αδων ατόμων με ιδιαίτερες αμοιβές και ιδιαίτερα χαλαρή σχέση με την ΕΤΕ αφού οι περισσότεροι αφού απολάμβαναν τις απολαβές των "ειδικών" θέσεων για μερικά χρόνια κατέληγαν εκτός τράπεζας.
Δεν είναι τυχαία άλλωστε ούτε η διόγκωση του αριθμού του ανώτατου management που από 100 (κλιμάκια 1-3 περίπου το 1996), σήμερα ουκ έστιν αριθμός, αλλά ούτε και η... πορεία της επιχείρησης.
Και ενώ θα περίμενε κανείς να γίνει προσπάθεια εξορθολογισμού αυτής της κατάστασης πράγμα που θα δημιουργούσε συνθήκες καλύτερης διαχείρισης της ΕΤΕ και μείωσης των εξόδων, επελέγη για ακόμη μια φορά η μέθοδος της "ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ" που στην ουσία απομακρύνει το μεσαίο προσωπικό που μάχεται στην πρώτη γραμμή εξυπηρετώντας την πολυπληθή πελατεία της Τράπεζας.
Αναμφίβολα η αποδοχή των "κινήτρων" της Διοίκησης για "οικειοθελή αποχώρηση" σεβαστού αριθμού συν/φων έχει σχέση κυρίως με την απογοήτευση που προκαλείται από τις επικρατούσες συνθήκες που βιώνουν, ωστόσο οι συν/φοι που προτίθενται να αποχωρήσουν θα πρέπει να έχουν αξιολογήσει την πρόταση της σημερινής Διοίκησης ιδιαίτερα όταν, οι μοναδικές απολαβές τους προέρχονται από την μισθοδοσία τους και να σταθμίσουν ότι, το όποιο όφελος από το προσφερόμενο κεφάλαιο θα τελεί υπό το καθεστώς των "CAPITAL CONTROLS"
Τέλος επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι οι μονομερείς αποφάσεις πολλάκις εμπεριέχουν λάθη που οδηγούν σε μη αναστρέψιμα αποτελέσματα, καλούμε την συνδικαλιστική ηγεσία της Τράπεζας να αφυπνισθεί, σύσσωμη δε να αξιολογήσει την ζοφερή πλέον κατάσταση και με γνώμονα το φθέγμα του, εκ των σοφών της αρχαιότητος Χίλονα "ένδον σκάπτε" και υπό την καθοδήγηση (στελέχους της ΟΤΟΕ) το οποίο όπως αποδείχθηκε διαχρονικά, αν μη τι άλλο είχε συνετή παρουσία, να αναλάβει πλέον τις ευθύνες της πριν είναι πολύ αργά για όλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης