Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις 27 Απριλίου του 2017 θα ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με κλιμακούμενο μοντέλο

tags :
Στις 27 Απριλίου του 2017 θα ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με κλιμακούμενο μοντέλο
Οι ευρωπαίοι θα μπορούσαν να κάνουν ένα μικρό βήμα πίσω αλλά η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός…
Στην συνεδρίαση της 27ης Απριλίου του 2017 θα ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ σύμφωνα με πολύ καλά ενημερωμένες τραπεζικές πηγές.
Η ένταξη δεν θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί αλλά στις 27 Απριλίου του 2017.
Η διαδικασία ένταξης θα είναι κλιμακούμενη και θα αφορά τον χρόνο, το ύψος και την διαδικασία…
Τα ελληνικά ομόλογα που θα ενταχθούν σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα είναι ύψους 3,9 δισεκ. και οι αγορές θα πραγματοποιηθούν αρχικά μόνο στο κρατικό χρέος και με βάση την πορεία της οικονομίας και των τραπεζών – θα υπάρξουν κάποια κριτήρια – θα επεκταθεί και σε άλλα assets.
Πολύ έγκυρη πηγή που μίλησε στο bankingnews ανέφερε τα εξής «σε αντίθεση με την κόντρα και την ένταση, τις επιστολές και τις αλληλοκατηγορίες, τις χρονοτριβές και τις καθυστερήσεις…φαίνεται ότι όλες οι πλευρές θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση…
Παραδόξως η Ελλάδα έχει ένα πλεονέκτημα.
Τις Γερμανικές εκλογές.
Η Γερμανία δεν θέλει να σέρνεται το ελληνικό πρόβλημα κατά την προεκλογική περίοδο οπότε θέλει μέσα στο α΄ δίμηνο του 2017 να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος».
Με βάση την ίδια πηγή «η Γερμανία θα μπορούσε υπό κάποιες πολύ αυστηρές προϋποθέσεις να δεχθεί το ΔΝΤ να μην είναι πλήρες μέλος της ομάδας των δανειστών, να διατηρήσει την σημερινή του μορφή ως τεχνικός σύμβουλος….
Εάν αυτό συμβεί τότε η αξιολόγηση θα κλείσει και έτσι θα προχωρήσει και η ποσοτική χαλάρωση…
Βέβαια η Ελλάδα πρέπει να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός και να δεχθεί μέτρα και μεταρρυθμίσεις ίσως λίγο πιο ελαστικές σε σχέση με ότι έχει ανακοινωθεί.
Οι ευρωπαίοι θα μπορούσαν να κάνουν ένα μικρό βήμα πίσω αλλά η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός…»
Το συμπέρασμα είναι ότι η Ελλάδα θέλει να κλείσει η αξιολόγηση γιατί θέλει την δόση και την ποσοτική χαλάρωση.
Η Γερμανία θέλει να κλείσει η αξιολόγηση γιατί δεν θέλει πάλι το ελληνικό πρόβλημα να μονοπωλήσει την προεκλογική περίοδο της Γερμανίας.
Οι ευρωπαίοι δανειστές και ειδικά ο ESM θέλουν να κλείσει έγκαιρα η αξιολόγηση.
Η ΕΚΤ είναι πολύ αρνητική στην επανάληψη του σεναρίου του 2015 όπου οι διαπραγματεύσεις ήταν θρίλερ…
Ακόμη και οι αμερικανοί – εννοώντας τον Trump – δεν θέλουν αναστάτωση στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης