Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το χρηματιστήριο στις 750 μον ή +13% – Στις 750 μον. θα δούμε εάν θα πάμε 900 ή ξανά στις 400 μον.

Το χρηματιστήριο στις 750 μον ή +13% – Στις 750 μον. θα δούμε εάν θα πάμε 900 ή ξανά στις 400 μον.
Η ελληνική αγορά χρηματιστήριο και ομόλογα θα βρεθούν σε μια φάση ωραιοποίησης αλλά η ωραιοποίηση χρήζει προσοχής....
Στην ερώτηση πως θα κινηθεί το ελληνικό χρηματιστήριο προσεχώς και το προσεχώς αναφέρεται στις επόμενες εβδομάδες θα λέγαμε ότι το βασικό σενάριο είναι….άνοδος.
Το ελληνικό χρηματιστήριο θα διασπάσει τις 660 μονάδες και θα οδηγηθεί στις 750 μονάδες, η πιθανολόγηση αυτού του σεναρίου είναι πολύ μεγάλη. 
Αυτό θα συμβεί όταν θα κλείσει η αξιολόγηση, ξεκινήσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και η ΕΚΤ δώσει το πράσινο φως για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση.
Θα συμφωνήσουμε με την ανάλυση της Tradepedia που ανέφερε ότι αρχικά πάμε στις 750 μονάδες ίσως και στις 900 μονάδες αλλά μετά θα ξεκινήσει πάλι μια μεγάλης κλίμακας πτώση που θα οδηγήσει στα χαμηλά ετών στις 420 μονάδες ή και χαμηλότερα προς τις 250 μονάδες.
Ωστόσο θεωρούμε ότι οι 750 μονάδες, θα μας δείξουν σε ποιο βαθμό το ελληνικό χρηματιστήριο μπορεί να διαφοροποιηθεί.
Όχι από τις 660 στις 750 μονάδες αυτή η άνοδος 90 μονάδων θα είναι απόρροια της μείωσης του country risk και της αξιολόγησης, θα είναι μια άνοδος εκτόνωσης.
Οι 750 μονάδες όταν φθάσουμε – γιατί θα τις δούμε τις 750 μονάδες – θα κρίνουν την πραγματική δυναμική της αγοράς.
Υπάρχει κίνδυνος όπως κωλύσαμε στις 550 μονάδες και χρειάστηκε χρόνος να πάμε στις 660 μονάδες να χρειαστεί άλλος τόσος χρόνος για να ξεκολλήσουμε όταν φθάσουμε στις 750 μονάδες ίσως και λίγο υψηλότερα δηλαδή η αγορά να παραμείνει εγκλωβισμένη στις 750 μονάδες για καιρό...
Εάν μας ρωτούσατε τι πιστεύουμε θα λέγαμε ότι η άνοδος θα έρθει ως αποτέλεσμα αξιολόγησης και ποσοτικής χαλάρωσης αλλά το ελληνικό χρηματιστήριο θα πρέπει να αποτιμήσει
1)Τον σοβαρό κίνδυνο που συνεχίζει να διατρέχει η Ελλάδα.
Η θετική αξιολόγηση και η ποσοτική χαλάρωση δεν διασφαλίζουν το μέλλον της Ελλάδος
2)Την πορεία των διεθνών αγορών.
Οι απόψεις είναι αντικρουόμενες.
Κάποιοι θεωρούν ότι λόγω Trump το ράλι θα συνεχιστεί διεθνώς, κάποιοι άλλοι ότι τελειώνει και θα τελειώσει πολύ άδοξα.
3)Δεν θα πρέπει να παγιδευτεί κανείς επενδυτής στην τεχνητή υπεραισιοδοξία.
Δεν θα πρέπει να πιστέψει ότι επειδή πήγαμε στις 750 μονάδες όλα βελτιώθηκαν, όλα έφτιαξαν, όλα πάνε καλά και ωραία.
Αυτό θα είναι εγκληματικό λάθος για τους επενδυτές.
4)Η ποσοτική χαλάρωση όπως έχουμε αναλύσει διεξοδικότατα είναι υπερτιμημένη, θα βελτιώσει οριακά την οικονομική εικόνα της Ελλάδος, οι αποδόσεις των ομολόγων θα υποχωρήσουν αλλά όχι στα επίπεδα της Πορτογαλίας, ενώ το ρίσκο χώρας country risk που είναι και το ζητούμενο θα μειωθεί μεν αλλά θα συνεχίσει η Ελλάδα να έχει την χειρότερη εικόνα μεταξύ των χωρών της ΕΕ.
5)Δεν θα πρέπει να κυριαρχήσουν οι ψευδαισθήσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι μισητή στους χρηματιστηριακούς κύκλους καθώς ακολουθεί μια πολιτική για τις επιχειρήσεις και τα εισοδήματα ακραία απαράδεκτη.
6)Η ελληνική αγορά χρηματιστήριο και ομόλογα θα βρεθούν σε μια φάση ωραιοποίησης αλλά η ωραιοποίηση χρήζει προσοχής.

Tradepedia: Με την διάσπαση των 660 μον στο ΧΑ πάμε προς 750-900 μον - Μετά χάος 250 μον.

Την εκτίμηση ότι η πτώση στο ελληνικό χρηματιστήριο δεν τελείωσε διατυπώνει ο Αβράμης Δεσπότης ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tradepedia.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι αν σπάσουν οι 660 μονάδες το καθοδικό κύμα των τελευταίων 2,5 ετών τελειώνει και η αγορά θα μπει σε μια ήπια ανοδική τροχιά αλλά αυτό δεν αναιρεί την μακροχρόνια πτωτική τάση της αγοράς όπως αυτή φαίνεται στα μηνιαία γραφήματα
Να θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος αναλυτής είχε προβλέψει ορθά την πτώση του ΧΑ στις 450 μονάδες όταν η αγορά βρισκόταν στις 1300 μονάδες
Συγκεκριμένα σε σχόλιο του αναφέρει....
Κοιτάζοντας τα μεσοπρόθεσμα διαγράμματα του ΧΑΑ μετά από αρκετό καιρό  πρόσεξα ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έχει πλέον δημιουργήσει σχηματισμό αντιστροφής βασιζόμενη στον ταλαντωτή Avramis Swing και έχει περάσει πάνω από τον Avramis river.
Η τελευταία φορά που είχαμε αυτή τη συγκυρία ήταν τον Αύγουστο του 2014 όταν η αγορά διέσπασε καθοδικά τις 1050 μονάδες και ακολούθως πήγε μέχρι τις 420 μονάδες
Η ολοκλήρωση σχηματισμών αντιστροφής στα μεσοπρόθεσμα διαγράμματα με την διάσπαση του επιπέδου των 660 μονάδων θα θέσει την αγορά σε μια ήπια ανοδική πορεία με πρώτο στόχο τις 750 μονάδες και σε επέκταση στο δεύτερο στόχο των 900 μονάδων.
Η κακή ποιότητα του σήματος αντιστροφής καθώς και οι ισχνοί όγκοι δείχνουν ότι η άνοδος θα είναι πιο αργή και δύσκολη από οτι ήταν η πτώση και ενδεχομένως να τερματιστεί κοντά στον πρώτο στόχο των 750 μονάδων από όπου και η συνέχιση της μακροχρόνιας πτωτικής τάσης έχει πολύ υψηλές πιθανότητες με στόχο τα χαμηλά των 420 μονάδων και ακολούθως τις 250 μονάδες.
Για τους μη επαγγελματίες αναγνώστες να σημειώσουμε ότι οι ανάλυση αυτή αναφέρεται στα μακροχρόνια γραφήματα μας για την αγορά σε βάθος χρόνου δηλαδή μηνών και ετών και όχι σε γραφήματα που δείχνουν την τάση σε επίπεδο ημερών και εβδομάδων.  

Avramis Despotis
Founder & CEO



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης