Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μετωπική σύγκρουση Στουρνάρα με τον «συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ» υποδιοικητή της ΤτΕ, Θ. Μητράκο

Μετωπική σύγκρουση Στουρνάρα με τον «συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ» υποδιοικητή της ΤτΕ, Θ. Μητράκο
Το έντονο παρασκήνιο μιας εσωτερικής «σύρραξης» στην ΤτΕ
Την πόρτα στην μικροπολιτική και στα μικροκομματικά συμφέροντα άνοιξε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Θεόδωρος Μητράκος, θυσιάζοντας τον σημαντικό ρόλο που έχει στην ΤτΕ.
Ο ίδιος προτίμησε τον ρόλο του «εκπροσώπου» του ΣΥΡΙΖΑ, που τον οδήγησε να αναμετρηθεί με τον έμπειρο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος, να σημειωθεί, δεν του… χαρίστηκε.
Στον Θ. Μητράκο καταλόγισαν έλλειψη ψυχραιμίας και ο ίδιος προτίμησε να απομονωθεί από την ηγεσία της ΤτΕ και επέλεξε να απομακρυνθεί από τους εργαζόμενους, για να υπερασπισθεί μια… χαμένη συνδικαλιστική παρτίδα του ΣΥΡΙΖΑ στην ΤτΕ.
Ο κ. Στουρνάρας, έχει δείξει στο παρελθόν να κερδίζει ακόμη και χαμένες μάχες από την εποχή που ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομολόγων – Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομίας.
Η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ και οι τοποθετήσεις του κ. Θ Μητράκου ανέδειξαν ότι στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος επικρατεί «πολεμικό» κλίμα δείχνοντας μάλιστα και τον « υπεύθυνο».
Η αντιπαράθεση του υποδιοικητή, κ. Θ. Μητράκου, με τον διοικητή, κ. Γιάννη Στουρνάρα, εκδηλώθηκε στο Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ στα τέλη Δεκεμβρίου
Τότε, ο διοικητής παρουσίασε την εισήγηση της Διαχειριστικής Επιτροπής του Προγράμματος Πρόσθετων Μετεργασιακών Παροχών που θα περιελάμβανε και τους εργαζόμενους της τράπεζας που ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά με την 1/1/1993.
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για απόφαση σταθμό για τους εργαζόμενους της ΤτΕ και ιδιαίτερα για τους νέους συναδέλφους, καθώς οι επιπτώσεις στις μετεργασιακές απολαβές τους είναι εξαιρετικά θετικές.
Ο Σύλλογος των εργαζομένων, στην ίδια ανακοίνωση, κάνει λόγο για την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσε η στάση του υποδιοικητή κ. Θ Μητράκου, που διαφώνησε με την πρόταση του διοικητή ως προς το σκέλος της εξουσιοδότησης προς την Εκτελεστική Επιτροπή.
Ο κ. Θ Μητράκος, προς έκπληξη όλων, είπε ότι συνδικαλιστές και βουλευτές του ζήτησαν να παρέμβει για την αναβολή του θέματος.
Η πρωτόγνωρη στάση του υποδιοικητή σε ρόλο συνδικαλιστή δικαιολογήθηκε εν μέρει από κάποιους, που είπαν ότι θυμήθηκε τον ρόλο του εκπροσώπου των εργαζομένων που είχε, πριν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τον επιλέξει για τη θέση του υποδιοικητή.
Η συμπεριφορά του υποδιοικητή εξόργισε τον διοικητή Γ. Στουρνάρα κατά τη διάρκεια του Γ.Σ. και είπε: «Έως εδώ, δεν μπορώ να σε ανεχθώ άλλο», απευθυνόμενος προς τον υποδιοικητή Θ. Μητράκο, ο οποίος εκείνη στιγμή υπερασπίσθηκε το συνδικαλιστικό καπέλο του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με παρευρισκομένους στο Γ.Σ.
Η συνδικαλιστική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε, όπως λένε οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, γιατί τον Φεβρουάριο οι εργαζόμενοι της ΤτΕ θα εκλέξουν νέους εκπροσώπους στο συνδικαλιστικό τους όργανο και η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να ματαιώσει τα οφέλη που προέκυπταν στους εργαζόμενους, διότι προφανώς θα επιβραβεύσουν την νυν συνδικαλιστική ηγεσία της τράπεζας.
Το αποτέλεσμα της «σύρραξης» ήταν ότι η εισήγηση του διοικητή υπερψηφίστηκε από τα 11 μέλη του Γενικού Συμβουλίου και καταψηφίστηκε μόνο από τον υποδιοικητή κ. Θ. Μητράκο.
Οι επίμαχες μετεργασιακές παροχές θεσπίστηκαν τον Ιούνιο του 2013, μετά συμφωνία της Διοίκησης Προβόπουλου με το σωματείο εργαζομένων και των συνταξιούχων της τράπεζας.
Mε τη διεύρυνση του υφιστάμενου προγράμματος καλύπτονται περίπου 850 εργαζόμενοι που είχαν ασφαλιστεί πρώτη φορά μετά την 1/1/1993.
Με την υπερψήφιση της εισήγησης όλοι εργαζόμενοι θα έχουν τις ίδιες παροχές και τις ίδιες προϋποθέσεις που καλύπτουν τους παλαιότερους συναδέλφους.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης