Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι 7 αλήθειες σοκ που αποκρύπτει η κυβέρνηση εάν φύγει το ΔΝΤ - Ακυρώνονται QE, έξοδος στις αγορές - Έρχονται νέα μέτρα

tags :
Οι 7 αλήθειες σοκ που αποκρύπτει η κυβέρνηση εάν φύγει το ΔΝΤ - Ακυρώνονται QE, έξοδος στις αγορές - Έρχονται νέα μέτρα
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποκρύπτει ότι εάν δεν συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ είναι 100% βέβαιο ότι η Ελλάδα δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Κυβερνητικά στελέχη, αξιωματούχοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επικοινωνούν ότι εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα θα είναι καλύτερα καθώς θα αρθεί το αδιέξοδο και θα προχωρήσει η διαπραγμάτευση.
Αυτό όμως αποτελεί κατάφορη παραπλάνηση της κοινωνίας γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποκρύπτει όχι 1 όχι 2 αλλά 7 αλήθειες σοκ.
Εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα η κατάσταση θα καταστεί πολύ χειρότερη.

1)Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποκρύπτει ότι εάν δεν συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ είναι 100% βέβαιο ότι η Ελλάδα δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Τα ελληνικά ομόλογα δεν θα ενταχθούν σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Και αυτό θα συμβεί γιατί είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα εξεταστούν σε αυτή την φάση τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
Η ΕΚΤ χωρίς μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος είναι αδύνατο να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

2) Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποκρύπτει ότι εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ είναι απόλυτα βέβαιο ότι η Γερμανία σκόπιμα θα χρονοτριβήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε το νέο τρίτο ευρωπαϊκό μνημόνιο για την Ελλάδα να ολοκληρωθεί Φθινόπωρο του 2017.
Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι αυτοκτονία για την ελληνική οικονομία, αυτοκτονία για τις τράπεζες που θα αποτύχουν στα stress tests του 2018 και είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να βγει στις αγορές το 2017.

3) Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποκρύπτει ότι εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο τρίτο ευρωπαϊκό μνημόνιο για την Ελλάδα η οικονομία θα έχει καταρρεύσει εκ νέου, οι στόχοι θα έχουν αποτύχει και η χώρα θα έχει εγκλωβιστεί σε καθοδικό σπιράλ.

4) Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποκρύπτει ότι εάν επιμηκυνθεί η αξιολόγηση και αναθεωρηθεί το τρίτο μνημόνιο θα είναι δραματική εξέλιξη για τις τράπεζες.
Είναι 1000% βέβαιο ότι θα αποτύχουν στα stress tests του 2018, οπότε η κοινωνία, οι καταθέτες και όλο το σύστημα θα πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο.

5) Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποκρύπτει ότι εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ τότε το νέο ευρωπαϊκό μνημόνιο θα είναι πολύ χειρότερο σε σχέση με τα προτεινόμενα μέτρα του ΔΝΤ, δεν θα περιλαμβάνει μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος ενώ οι ευρωπαίοι θα πιέζουν με ακόμη πιο πιεστικό τρόπο για μεταρρυθμίσεις.
Ελλείψει μηχανικών παρακολούθησης – αυτός ήταν ο ρόλος του ΔΝΤ – οι ευρωπαίοι και ειδικά η Γερμανία θα ζητήσει πολύ περισσότερα μέτρα λιτότητας για την Ελλάδα.

6)Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποκρύπτει ότι εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ τα χειρότερα είναι εμπρός και όχι πίσω το σοκ θα είναι πολύ μεγαλύτερο και τα μέτρα πολύ χειρότερα.

7)Εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ ανοίγει πιο εύκολα ο δρόμος για τα γερμανικά σχέδια για έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ.
Το ΔΝΤ έχει στηρίξει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα 1,5% χωρίς μέτρα, έχει υποστηρίξει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και έχει υποστηρίξει την μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Στο νέο περιβάλλον χωρίς το ΔΝΤ και με τους αμερικανούς που να θέλουν την διάσπαση της ευρωζώνης είναι προφανές ότι το Grexit θα επανέλθει στο προσκήνιο με τον ένα ή άλλο τρόπο μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης