Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κάποιοι έβλεπαν χρεοκοπία αλλά τελικώς σε 4 μήνες σημείωσε αύξηση ρεκόρ στην μετοχή 100% - Η Deutsche bank ανακάμπτει

tags :
Κάποιοι έβλεπαν χρεοκοπία αλλά τελικώς σε 4 μήνες σημείωσε αύξηση ρεκόρ στην μετοχή 100% - Η Deutsche bank ανακάμπτει
Ήδη η μετοχή έχει ανακάμψει 16% από τις αρχές του 2017 ενώ από τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου 2016 σημειώνει κέρδη 100%
Αργά και σταθερά ανακάμπτει η μετοχή της Deutsche bank της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, τείονοντας να καλύψει τις απώλειες του 2016... αναφέρουν οι Financial Times αλλά και η Handelsblatt.
Ειδικά η Γερμανική εφημερίδα αφιερώνει το πρώτο θέμα της στην πορεία της Deutsche bank και ενώ κάποιοι υποστηρίζαν ότι θα χρεοκοπήσει τελικώς ανέκαμψε.
Είναι αληθές ότι πόσα κείμενα γράφησαν μετά τις δηλώσεις του Renzi του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας ότι λόγω της μεγάλης έκθεσης σε παράγωγα η Deutsche bank κινδυνεύει να καταρρεύσει;
Κάποια στιγμή η κεφαλαιοποίηση της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας είχε υποχωρήσει στα 14 δισκ. ευρώ και σε λίγους μήνες έχει αναρριχηθεί στα 26,7 δισεκ. ευρώ.

Οι μετοχές της Deutsche Bank έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα all-time χαμηλά που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2016.
Ήδη η μετοχή έχει ανακάμψει 16% από τις αρχές του 2017 μέχρι τώρα και βρίσκεται στα 19,45 ευρώ.
Τον Σεπτέμβριο του 2016 σημείωσε ιστορικό χαμηλό 9,9 ευρώ και τέλη Ιανουαρίου 2017 έφθασε στα 19,45 ευρώ ή αύξηση περίπου 100%.
Η Deutsche επλήγει περισσότερο από την πρόσφατη κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, με την τιμή της μετοχής της να υποχωρεί -40% τις πρώτες έξι εβδομάδες του 2016.
Τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα την Άνοιξη του 2016 όταν ο νέος επικεφαλής τον John Cryan προειδοποίησε για τα κέρδη της τράπεζας.
Η Moody's υποβάθμισε την Deutsche bank τον Μάιο του 2016 ενώ το τελικό χτύπημα δέχθηκε η Deutsche bank από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, που επέβαλε πρόστιμο 14 δισ. δολάρια.
Οι μετοχές της Deutsche bank βρέθηκαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα μόλις 9,89 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι ο Jeff Gundlach της DoubleLine capital είχε προειδοποιήσει πολύ έγκαιρα ότι η μετοχή της Deutsche bank θα καταρρεύσει στα 10 ευρώ και έφθασε τελικώς στα 9,89 ευρώ.
Η γερμανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να αρνηθεί ότι θα παρέμβει για να σώσει την μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, η οποία προηγήθηκε της δημιουργίας του γερμανικού κράτος το 1871, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τόνισε ότι η Deutsche αποτελεί τον μεγαλύτερο τραπεζικό κίνδυνο στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Αλλά μια ενδεχόμενη διευθέτηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης στα 7,9 δισ δολ. πριν από τα Χριστούγεννα του 2016 και ένα χρηματιστηριακό ράλι μετά την εκλογή του Donald Trump ώθησε τις μετοχές της Deutsche bank υψηλότερα.
Που όμως αποδίδεται η ανάκαμψη;
Στο management καθώς και στην βοήθεια των ΗΠΑ που μείωσαν τον πήχη των απαιτήσεων στο μεγάλο πρόστιμο



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης