Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μετά το ναυάγιο τι; - Θα ψηφίσει 7 δισ. μέτρα ο Τσίπρας (60%) ή θα παραδώσει την εξουσία (20%) – Χάος εάν επαναληφθεί το 2015

Μετά το ναυάγιο τι; - Θα ψηφίσει 7 δισ. μέτρα ο Τσίπρας (60%) ή θα παραδώσει την εξουσία (20%) – Χάος εάν επαναληφθεί το 2015
Η καταστροφή της Ελλάδος θα είναι να επαναληφθεί το έγκλημα του 2015.
Το Eurogroup στις 26 Ιανουαρίου του 2017 αποδείχθηκε φιάσκο και σοκ για την Ελλάδα καθώς απορρίφθηκαν όλες οι εναλλακτικές προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επιβλήθηκε η άμεση και εκ των προτέρων ψήφιση όλων των μέτρων που αφορούν το διάστημα μετά το 2018.
Το Eurogroup στις 26 Ιανουαρίου του 2017 κατέδειξε

1)Ότι πλέον ο Τσίπρας δεν έχει πολιτικά ερείσματα και συμμαχίες στην Ευρώπη, ευρωπαίοι και ΔΝΤ απλά δεν τον θέλουν, είναι ξεκάθαρο.
Τα 7 δισεκ. μέτρα είναι τρόπος για να τελειώσουν πολιτικά τον Τσίπρα.


2)ΕΕ, Γερμανία και ΔΝΤ ήταν απόλυτα ξεκάθαρο ότι θα τα βρουν και αυτό συνέβη.
Οι θεσμοί θέλουν σαφώς το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και το ακόμη χειρότερο για την Ελλάδα υιοθέτησαν πλήρως τις θέσεις του Ταμείου.
Το ΔΝΤ και η ΕΕ ζητούν μέτρα 7 δισεκ. ενώ μέχρι πρότινος ζητούσαν 4,5 δισ μετά το 2018 τα οποία θα πρέπει να ψηφιστούν τώρα από την ελληνική βουλή.

3)Το Eurogroup δεν έθεσε κανένα χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή των δανειστών – θεσμών στην Ελλάδα.
Προφανώς έθεσαν τελεσίγραφο ή παίρνει η Ελλάδα όλα τα μέτρα προκαταβολικά και ξεκάθαρα ή η αξιολόγηση δεν κλείνει.
Για να έρθουν οι δανειστές η Ελλάδα πρέπει να αποδεχθεί ότι θα ψηφίσει τις μεταρρυθμίσεις.

4)Η βασική ανησυχία όλων είναι μήπως κλείσει το παράθυρο ευκαιριών της Ελλάδος καθώς εάν χαθεί η ευκαιρία για συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου του 2017 μετά ακολουθούν Ολλανδικές εκλογές Μάρτιο, Γαλλικές εκλογές Μάιο 2017, Γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο 2017 οπότε η ελληνική αξιολόγηση καταρρέει και επαναλαμβάνεται το δραματικό σκηνικό του 2015.
Είναι γνωστές οι καταστροφικές συνέπειες του 2015.

Ποιες είναι οι επιλογές;

Πιθανότητα 60% - Να ψηφίσει όλα τα μέτρα προκαταβολικά και χωρίς να πάρει ανταλλάγματα

Το σενάριο ο Τσίπρας και η ελληνική κυβέρνηση να ψηφίσει όλα τα μέτρα προκαταβολικά, να ψηφίσει και τα 7 δισεκ. και να μειώσει το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ είναι βασικό σενάριο με πιθανότητα 60%.
Ο Τσίπρας θα πει στην Βουλή ότι τα ψηφίζει για να μην επαναληφθεί το χάος του 2015 αλλά θα τονίσει ότι δεν θα εφαρμοστούν γιατί η Ελλάδα θα επιτυγχάνει τους στόχους.
Τα ψηφίζουμε για να μην παγιδευτεί η Ελλάδα στις ακραίες απαιτήσεις των δανειστών αλλά δεν θα τα εφαρμόσουμε γιατί οι οικονομικοί στόχοι θα επιτυγχάνονται θα πει ο Τσίπρας στην Βουλή…για να πείσει και τους βουλευτές του.
Το ερώτημα όμως είναι ακόμη και εάν ψηφίσει τα μέτρα θα πάρει κάτι ως αντάλλαγμα ο Τσίπρας;
Χωρίς μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν υπάρχει ποσοτική χαλάρωση.
Η πιθανότητα να πάρει τα μέτρα αλλά η Ελλάδα να μην ενταχθεί σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ είναι δραματικά μεγάλο.
Κοινώς υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να δεχθεί ένα πρόγραμμα λιτότητας σοκ για μετά το 2018 με μεγάλες μειώσεις μισθών και συντάξεων και να μην πάρει τίποτε για αντάλλαγμα ούτε μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, ούτε ποσοτική χαλάρωση.

Πιθανότητα 20% - Εάν δεν μπορεί να παραδώσει την εξουσία

Εάν ο Τσίπρας διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να ψηφίσει τα μέτρα λιτότητας σοκ από το να συρθεί η διαπραγμάτευση εγκληματώντας κατά της οικονομίας και κοινωνίας θα πρέπει να παραδώσει την εξουσία.
Η εξουσία παραδίδεται με εκλογές τις οποίες οι αγορές θα αντιμετωπίσουν με ενθουσιασμό.
Ο Μητσοτάκης εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και σίγουρα οι εκλογές δεν θα θεωρηθούν καταστροφή από τις αγορές αλλά ως μια περίοδο που ανοίξει πάλι το παράθυρο ευκαιριών για την Ελλάδα.
Ο Τσίπρας θα ηττηθεί με διαφορά 10 με 14% αλλά θα καταφέρει να κρατήσει ένα πυρήνα περί το 18% με 22% στο κόμμα.

Πιθανότητα 20% - Επαναλαμβάνεται το δραματικό σενάριο του 2015

Εάν επαναληφθεί το δραματικό σενάριο του 2015 προφανώς η οικονομία θα αποσταθεροποιηθεί, το χρηματιστήριο θα καταρρεύσει, τα ομόλογα δραματικά θα επιδεινωθούν και οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια νέα ανακεφαλαιοποίηση.
Εάν ο Τσίπρας επιλέξει να σέρνει την διαπραγμάτευση για μήνες μέχρι να εξαντληθεί η ρευστότητα θα έχει καταστρέψει την Ελλάδα, την οικονομία, την κοινωνία και θα τελειώσει πολιτικά οριστικά και αμετάκλητα.
Το σενάριο να συρθεί η διαπραγμάτευση μήνες θα είναι έγκλημα κατά της χώρας θα πρόκειται για πράξη εσχάτης προδοσίας που δεν θα αντέξει η Ελλάδα.

Συμπέρασμα

Η καλύτερη λύση για τον Τσίπρα είναι να ψηφίσει όλα τα μέτρα προκαταβολικά.
Η καλύτερη λύση για την Ελλάδα είναι οι εκλογές.
Η καταστροφή της Ελλάδος θα είναι να επαναληφθεί το έγκλημα του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης