Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το ελληνικό τραπεζικό οικοσύστημα αναπτύσσεται με 3 νέες τραπεζικές άδειες σύντομα

tags :
Το ελληνικό τραπεζικό οικοσύστημα αναπτύσσεται με 3 νέες τραπεζικές άδειες σύντομα
Το ελληνικό banking μονοπωλείται από τις 4 μεγάλες συστημικές τράπεζες και από εκεί και κάτω το χάος....
Μετά την αναγκαία μεγάλη συγκέντρωση των τραπεζών τα προηγούμενα χρόνια όπου οι 18 τράπεζες έγιναν 5 χωρίς τις συνεταιριστικές ένα νέο κεφάλαιο δημιουργείται.
Το τραπεζικό «οικοσύστημα» αναπτύσσεται και λίαν συντόμως θα προστεθούν 3 νέες τραπεζικές άδειες.
Το ελληνικό banking μονοπωλείται από τις 4 μεγάλες συστημικές τράπεζες και από εκεί και κάτω το χάος.
Όμως εκδηλώνεται ενδιαφέρον ώστε νέα τραπεζικά σχήματα να δημιουργηθούν με προαπαιτούμενο προφανώς την τραπεζική άδεια που είναι τόσο πολύτιμη όσο και τα κεφάλαια.
Το τραπεζικό σύστημα προσεχώς θα βρεθεί με νέα μέλη.
Συγκεκριμένα

1)Θα λάβει τραπεζική άδεια η Credicom καθώς ο SSM τις προσεχείς ημέρες - ίσως 6/2/2017 - θα ανάψει το πράσινο φως.
Στην Credicom η Altas Capital θα καταβάλλει 110 εκατ ενώ το 7μελές διοικητικό συμβούλιο θα αποτελείται από Άνθιμο  Θωμόπουλο, Αναστασία Σακελλαρίου και 5 μέλη από την Atlas Capital.
Η Credicom που θα λάβει γενική τραπεζική άδεια θα επικεντρωθεί κυρίως στην αναδιάρθρωση εταιριών και στην χρηματοδότηση υγιών project.

2)H Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα έχει τραπεζική άδεια αλλά είναι πολύ πιθανό με την παρουσία του Μιχάλη Σάλλα να διεκδικήσει πιο ενεργό ρόλο στο ελληνικό banking.
Υπάρχουν πολλά σχέδια για την Παγκρήτια και σίγουρα ακόμη μεγαλύτερα σχέδια από τον Μιχάλη Σάλλα τον κορυφαίο έλληνα τραπεζίτη.

3)Η Κύπρου πουλάει την Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος και η τραπεζικής της άδεια μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό όχημα για ευρύτερες εμπορικές και επενδυτικές τραπεζικές δραστηριότητες.

Ξαφνικά το σύστημα θα βρεθεί με 3 ενεργές μικρές τράπεζες και εάν μέσα σε αυτή την νέα προσπάθεια προστεθεί και η Attica bank που θα εξυγιανθεί με τον ένα ή άλλο τρόπο θα υπάρχουν 4 τράπεζες στην Ελλάδα που δεν θα είναι συστημικές, θα ελέγχονται από την ΤτΕ και θα έχουν ειδικό ρόλο στο banking.

Πρώτη ενημέρωση 21:12 29 Ιανουαρίου 2017

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης