Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ένας ιστορικός κύκλος κλείνει στην τρ. Πειραιώς αποχωρούν 3+1 μέλη από το ΔΣ – Στόχος CEO τον Μάρτιο του 2017

Ένας ιστορικός κύκλος κλείνει στην τρ. Πειραιώς αποχωρούν 3+1 μέλη από το ΔΣ  – Στόχος CEO τον Μάρτιο του 2017
Με βάση καλά ενημερωμένη πηγή που μίλησε στο bankingnews το επόμενο διάστημα θα συμβούν τα εξής στην τράπεζα Πειραιώς.
Μετά την ιστορική αποχώρηση του κορυφαίου Μιχάλη Σάλλα από την προεδρία της τράπεζας Πειραιώς φαίνεται ότι δρομολογούνται ορισμένες εξελίξεις που θα οδηγήσουν στο κλείσιμο ενός ιστορικού κύκλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες επανασχεδιάζεται το σκηνικό στην τράπεζα Πειραιώς που θα οδηγήσει σε πρώτη φάση σε σημαντικές αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο και ακολούθως θα εκλεγεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος που έχει ήδη βρεθεί.
O Γ. Χαντζηνικολάου ο νέος πρόεδρος φαίνεται ότι δρομολογεί εξελίξεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν άλλα θερμά επεισόδια στο εσωτερικό της Πειραιώς.
Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Πουλόπουλος θα παραμείνει στην Πειραιώς ως αναπληρωτής CEO μετά την έλευση του νέου διευθύνοντος συμβούλου.
Με βάση καλά ενημερωμένη πηγή που μίλησε στο bankingnews το επόμενο διάστημα θα συμβούν τα εξής στην τράπεζα Πειραιώς.
Θα αποχωρήσουν από το διοικητικό συμβούλιο

1)Η Χαρίκλεια Απαλαγάκη εκ των σημαντικότερων στελεχών της τράπεζας με μεγάλη νομική γνώση.
Εκτός απροόπτου – καθώς ακόμη δεν είναι οριστικό - θα αναλάβει Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

2)Ο Απόστολος Ταμβακάκης ο αντιπρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς ο οποίος σε ένα βάθος χρόνου θα αποχωρήσει από τον όμιλο.
Ο Απόστολος Ταμβακάκης είναι από τα καλύτερα στελέχη της αγοράς τραπεζίτης με ήθος και αρχές και αδιαμφισβήτητες ικανότητες.
Ο Ταμβακάκης κατά την άποψη μας κακώς αποχωρεί καθώς οι γνώσεις και οι ικανότητες του θα λείψουν όχι μόνο από την Πειραιώς αλλά και από οποιαδήποτε τράπεζα.
Ο Ταμβακάκης ήδη έχει ξεκινήσει road show για την ανεύρεση χρημάτων για ένα fund που συστήνει ενώ θα συμμετέχει και σε μια αρμόδια επιτροπή για τα NPLs των bad bank.

3)Ο Σταύρος Λεκκάκος ο έτερος αντιπρόεδρος της Πειραιώς θα αφήσει την θέση αυτή για να είναι Πρόεδρος του ομίλου MIG για τον οποίο η Πειραιώς εντός του 2017 θα λάβει πολύ σημαντικές αποφάσεις.
Ο Σταύρος Λεκκάκος είναι εκ των ικανότερων στελεχών της αγοράς με μεγάλη διαδρομή και επιτυχημένη πορεία.

Πέραν από αυτές τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, αποχωρεί και ένα ικανότατο στέλεχος της Πειραιώς ο οποίος με τις γνώσεις του, την αντικειμενικότητα του, το ήθος του, τις γνώσεις γύρω από τα μέσα ενημέρωσης και τις δεξιότητες του αφήνει μεγάλο κενό στον όμιλο Πειραιώς, αναφερόμαστε στον αξιόλογο Γιάννη Κοτόφωλο ο οποίος συνέδεσε την μεγάλη του πορεία με την αντίστοιχη επιτυχημένη πορεία του Μιχάλη Σάλλα.  

Θα πουν πολλοί ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που αποχωρούν όλοι με τον ένα ή άλλο τρόπο σχετίζονται με τον Μιχάλη Σάλλα την ιστορική φυσιογνωμία του banking που δημιούργησε την Πειραιώς.
Αυτό είναι μεν μια αλήθεια αλλά υπάρχει και συνέχεια…

4)Θα αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς και ο Alexander Blades εκπρόσωπος του Paulson.
Στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθούνται θα αντικατασταθεί από το διοικητικό συμβούλιο ο Blades.


Με βάση τον σχεδιασμό - όπως έχουμε ήδη αναφέρει - έως τα μέσα Μαρτίου ή το αργότερο τέλη Μαρτίου του 2017 θα έχει κλείσει και το μείζον ζήτημα του διευθύνοντος συμβούλου στην Πειραιώς.
Ο Λίνος Λέκκας της Citigroup που θεωρείται μια επιλογή μάλλον δεν θα αποφασίσει να εγκαταλείψει την αμερικανική τράπεζα.
Υπάρχει μεγάλη διαφορά στις απολαβές μεταξύ Citigroup και Πειραιώς μεταξύ άλλων.
Έχουμε αναφέρει ότι και ο Χρήστος Μεγάλου ο πρώην CEO της Eurobank  βολιδοσκοπείται από την Πειραιώς…ωστόσο μια άλλη επιλογή έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος.
Να σημειωθεί ότι σενάριο Άνθιμου Θωμόπουλου στην Πειραιώς έχει οριστικά αποκλειστεί.

Υποσημείωση

Κατά την άποψη μας ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς έχει ήδη προαποφασιστεί και είναι ο….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης