Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Χαρίκλεια Απαλαγάκη (Πειραιώς) αναλαμβάνει νέα ΓΓ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

tags :
Η Χαρίκλεια Απαλαγάκη (Πειραιώς) αναλαμβάνει νέα ΓΓ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών
Μετά την απόσυρση των ενστάσεων από την Εθνική Τράπεζα
(upd2)Στο πρόσωπο της Χαρίκλειας Απαλαγάκη "κλείδωσε" η θέση της Γενικής Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, μετά την απόσυρση των ενστάσεων από την Εθνική Τράπεζα.
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται πολύ σημαντική καθώς με πρόεδρο τον Καραμούζη και Γενική Γραμματέα την Απαλαγάκη ο θεσμός της Ένωσης αναβαθμίζεται

Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews.gr

Μετά την προσπάθεια που υπήρξε ώστε ο Άρης Ξενόφος ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να αναλάβει Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών αλλά προσέκρουσε σε συγκεκριμένα εμπόδια η διαδικασία εξελίσσεται…και μάλλον σήμερα 30 Ιανουαρίου του 2017 θα ληφθούν αποφάσεις.  
Ο Άρης Ξενόφος ωστόσο είχε στείλει επιστολή στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και είχε δηλώσει ότι αποχωρεί από την διαδικασία πριν κριθεί…ωστόσο υπήρξε μια τράπεζα που έφερε αντιρρήσεις.
Έτσι λοιπόν η εκλογή νέου Γενικού Γραμματέα στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών κρίνεται σήμερα 30 Ιανουαρίου και στην διαδικασία συμμετέχουν
Για την θέση του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον
1)Η Χαρίκλεια Απαλαγάκη που συμμετέχει στο ΔΣ της Πειραιώς και βρίσκεται κοντά στην αποχώρηση της από την τράπεζα.
Η Απαλαγάκη είναι νομικός, διετέλεσε και πρόεδρος της Πειραιώς και έχει καλές περγαμηνές από πλευράς δεξιοτήτων και ικανοτήτων.
2)Η Βασιλική Λαζαράκου του ελληνικού χρηματιστηρίου έγκριτη και ικανή η οποία επίσης έχει κάποιες πιθανότητες να εκλεγεί.
3)Στην διαδικασία συμμετέχει και η Λουρή πρώην υποδιοικητής της ΤτΕ.
Με βάση τους συσχετισμούς η Χαρίκλεια Απαλαγάκη αναμένεται να είναι η νέα Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αντικαθιστώντας τον Χ. Γκόρτσο.
Εφόσον αυτό συμβεί θα αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας Πειραιώς.
Όπως αναφέρουμε σε άλλο ρεπορτάζ στην Πειραιώς θα υπάρξουν διοικητικές αλλαγές αρχής γενομένης από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αναμένεται να αποχωρήσουν 3+1 το προσεχές διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης