Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γκόρτσος: Η αποχώρησή μου από την ΕΕΤ συνδέεται αποκλειστικά με τον φόρτο του ακαδημαϊκού έργου μου

Γκόρτσος: Η αποχώρησή μου από την ΕΕΤ συνδέεται αποκλειστικά με τον φόρτο του ακαδημαϊκού έργου μου
«Εύχομαι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να επιτελέσει εκ νέου και αποτελεσματικά τον βασικό σκοπό του: μοχλό αναπτύξεως της ελληνικής οικονομίας», επισημαίνει ο απερχόμενος γ.γ. της ΕΕΤ
«Την 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους αποχωρώ από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) μετά από 26 χρόνια διαρκούς συνεργασίας, τα τελευταία 17 (σχεδόν) από τα οποία έχοντας διατελέσει Γενικός Γραμματέας της.
Ο λόγος της αποχωρήσεώς μου συνδέεται αποκλειστικά με το φόρτο του ακαδημαϊκού έργου που έχω αναλάβει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με το οποίο και θα απασχοληθώ σε πλήρη βάση».
Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε σήμερα, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, ο κ. Χρήστος Γκόρτσος, απερχόμενος γ.γ. της ΕΕΤ.
Ο ίδιος εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες του στις Διοικήσεις των τραπεζών που τον τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια με την εμπιστοσύνη τους και στα ικανότατα τραπεζικά στελέχη με τα οποία συνεργάστηκε και συνδιαμόρφωσε τις θέσεις του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπως αυτές διατυπώθηκαν από τα καταστατικά όργανα της ΕΕΤ.
«Ιδιαίτερες είναι οι ευχαριστίες μου και στους πολύτιμους συνεργάτες μου στη Γενική Γραμματεία της ΕΕΤ, η συνδρομή των οποίων ήταν καθοριστική για την ποιότητα του έργου που επιτελέστηκε από την ΕΕΤ κατά τη διάρκεια της θητείας μου», επισημαίνει ο κ. Γκόρτσος.
Παράλληλα, τονίζει: «Εύχομαι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο – όπως πάγια πρεσβεύω και έχω τεκμηριωμένα διατυπώσει εγγράφως – δεν υπήρξε η αιτία της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα αλλά υπέστη (μεταξύ πολλών άλλων τομέων της οικονομίας και της κοινωνίας) τις αρνητικές συνέπειές της, να κατορθώσει να εξέλθει με επιτυχία το συντομότερο δυνατόν από τη δυσμενή συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία 7 χρόνια και να μπορέσει, με την καθοριστική συνδρομή της ΕΕΤ ως φορέα εκπροσωπήσεώς του, να επιτελέσει εκ νέου και αποτελεσματικά τον βασικό σκοπό του: μοχλό αναπτύξεως της ελληνικής οικονομίας».
Τέλος, ο κ. Γκόρτσος εύχεται ολόθερμα στη διάδοχό του, Καθηγήτρια Χαρούλα Απαλαγάκη, να έχει μια λαμπρή πορεία στη νέα της θέση, ακολουθώντας το παράδειγμα των προκατόχων του και συνεχίζοντας το δικό της ήδη καταξιωμένο έργο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης