Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η πρόταση της Merkel για μια ΕΕ πολλών ταχυτήτων θα αποδειχθεί ορθή λύση για την Ελλάδα που βρίσκεται σε αδιέξοδο

tags :
Η πρόταση της Merkel για μια ΕΕ πολλών ταχυτήτων θα αποδειχθεί ορθή λύση για την Ελλάδα που βρίσκεται σε αδιέξοδο
Η προσπάθεια να βελτιωθούν οι οικονομικοί δείκτες με οποιαδήποτε κόστος έχει αποτύχει γιατί το κόστος μεγαλώνει και οι δείκτες δεν βελτιώνονται…
Η πρόταση της Γερμανίδας Καγκελαρίου A. Merkel να δημιουργηθεί μια ΕΕ πολλών ταχυτήτων καθώς όπως αποδεικνύεται η προσπάθεια της οικονομικής ενοποίησης με στόχο όλες οι οικονομίες να πετύχουν κοινούς στόχους έχει αποτύχει.
Η πρόταση αυτή δεν αφορά έξοδο μιας χώρας από την ευρωζώνη.
Η πρόταση αυτή αφορά την δημιουργία μιας άλλης ζώνης ή ζωνών όπου στον πυρήνα θα βρίσκονται οι ισχυρές δυνάμεις της Ευρώπης με επίκεντρο την Γερμανία, σε μια δεύτερη ζώνη θα μπορούσαν να βρεθούν χώρες όπου έχουν σημειώσει σημαντική οικονομική πρόοδο αλλά υπολείπονται της Γερμανίας και σε μια τρίτη ζώνη να ενταχθούν όλες οι προβληματικές χώρες τύπου Ελλάδος.
Η δημιουργία οικονομικών ζωνών ίσως αποτελεί την νέα πρόταση που εάν υλοποιηθεί και δεν αποτελεί μόνο μια πολιτική δήλωση θα είχε ενδιαφέρον για την Ελλάδα.
Η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα, με χρεοκοπημένη πολιτική ηγεσία, με εξαθλιωμένες επιχειρήσεις όπου λειτουργούν για να τροφοδοτούν με φόρους το κράτος και μια κοινωνία που μαστίζεται από σκληρότατη λιτότητα.
Η Ελλάδα ούτε μπορεί, ούτε θα πιάσει ποτέ τους οικονομικούς στόχους που θεσπίστηκαν με την συνθήκη του Μάαστριχτ.
Η Ελλάδα ούτε μπορεί, ούτε θα γίνει ποτέ ισότιμο μέλος καθώς έχει δομικές οικονομικές ατέλειες.
Η Ελλάδα ούτε μπορεί, ούτε θα γίνει ευημερούσα τύπου Γερμανίας, οικονομία.
Η λύση για μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων, θα μπορούσε να εκτονώσει την οικονομική πίεση στην Ελλάδα και στην μαστιζόμενη κοινωνία.
Ούτως ή άλλως η πορεία που ακολουθεί η Ελλάδα – ακόμη και εάν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση – είναι σίγουρο ότι καταλήγει σε αδιέξοδο.
Το Grexit θα επανέρχεται κάθε φορά, δεν μπορεί η Ελλάδα να παραμένει υπό την ομηρία του Grexit που κάνει συνεχώς νέους κύκλους…
Η Ελλάδα θα μπορούσε να ενταχθεί σε μια από τις ζώνες της ευρωζώνης στις οποίες θα είχε λιγότερες απαιτήσεις αλλά και οι ευρωπαίοι θα είχαν λιγότερες απαιτήσεις από την Ελλάδα.
Η προσπάθεια να γίνουμε Γερμανία έχει αποτύχει παταγωδώς.
Η Ελλάδα χρειάζεται να πάρει δόσεις οικονομικής ελευθερίας στα πλαίσια της ΕΕ…
Η προσπάθεια να βελτιωθούν οι οικονομικοί δείκτες με οποιαδήποτε κόστος έχει αποτύχει γιατί το κόστος μεγαλώνει και οι δείκτες δεν βελτιώνονται…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης