Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις 22/3 και όχι 22/2 κλείνει χωρίς εκπλήξεις το θέμα SSM στην τράπεζα Πειραιώς – Επίκειται νέα αποχώρηση και… ο νέος CEO

Στις 22/3 και όχι 22/2 κλείνει χωρίς εκπλήξεις το θέμα SSM στην τράπεζα Πειραιώς – Επίκειται νέα αποχώρηση και… ο νέος CEO
Στην Πειραιώς θα πραγματοποιηθούν δύο κρίσιμα διοικητικά συμβούλια το πρώτο 22 Φεβρουαρίου και το δεύτερο 22 Μαρτίου του 2017.
Στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας Πειραιώς στις 22 Μαρτίου και όχι στο προσεχές στις 22 Φεβρουαρίου θα κλείσει οριστικά και αμετάκλητα η υπόθεση της εκκρεμότητας με την παρελθούσα αύξηση κεφαλαίου του 2015, η οποία είχε ενδελεχώς εξεταστεί από τον SSM τον Μόνιμο Εποπτικό Μηχανισμό των Τραπεζών.
Στο κείμενο που θα διαβάσετε σήμερα καταγράφονται με πολύ ρεαλιστικό τρόπο όχι τα γεγονότα που έχουν συμβεί αλλά αυτά που πρόκειται να συμβούν ειδικά τις επόμενες εβδομάδες.
Το κείμενο αυτό
1)αναλύει την υπόθεση SSM που το bankingnews είχε αποκαλύψει αρχές του 2016
2)εστιάζεται στον νέο διευθύνοντα σύμβουλο ο οποίος θα αναλάβει μάλλον αρχές Απριλίου….
3)Καταγράφει τις νέες σημαντικές αποχωρήσεις που επίκεινται στον όμιλο Πειραιώς.
O Γιώργος Χαντζηνικολάου ο πρόεδρος της Πειραιώς πάντως κλείνει εκκρεμότητες όπως έχει υποσχεθεί και επανασχεδιάζει την Πειραιώς.

Η υπόθεση SSM

Θα ξεκινήσουμε αντίστροφα όχι τι έχει συμβεί αλλά τι θα συμβεί…
Ο SSM έχει παραπέμψει το θέμα της αξιολόγησης συγκεκριμένων μελών της παλαιάς διοίκησης (Σάλλας, Θωμόπουλος, Ταμβακάκης, Λεκκάκος, Πουλόπουλος και άλλα στελέχη) στο τωρινό διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς.
Ο SSM είχε να διερευνηθεί η ΑΜΚ, ωστόσο έλεγξε την υπόθεση λεπτομερώς και δεν βρήκε τίποτε μεμπτό.
Επειδή διαρρέονται ανακρίβειες ο SSM στην επιστολή του – που έχει αποκαλύψει λεπτομερώς το bankingnews – δεν ζητάει από κανένα μέλος της διοίκησης να αποχωρήσει..
Μάλιστα μόνο από το γεγονός ότι παρέπεμψε την υπόθεση στο διοικητικό συμβούλιο η νέα διοίκηση της Πειραιώς θα κρίνει την παλαιά διοίκηση της Πειραιώς αποδεικνύει ότι ο SSM δεν βρήκε τίποτε και αφήνει την τράπεζα να διευθετήσει το θέμα…
Για την ιστορία… ο SSM είναι πλέον βέβαιο ότι δεν λειτούργησε στο παρελθόν με κριτήρια συστημικής ευστάθειας αλλά έπαιξε περίεργα παιχνίδια…
Πάντως θέμα SSM και Πειραιώς δεν υπάρχει…και αυτό το υποστηρίζουμε με πολύ ξεκάθαρο τρόπο…
Στην Πειραιώς θα πραγματοποιηθούν δύο κρίσιμα διοικητικά συμβούλια το πρώτο 22 Φεβρουαρίου και το δεύτερο 22 Μαρτίου του 2017.
Στο διοικητικό συμβούλιο 22 Μαρτίου του 2017 θα κλείσει το κεφάλαιο SSM, Πειραιώς, αύξηση κεφαλαίου… και θα κλείσει χωρίς να αποδοθούν ευθύνες καθώς δεν υπάρχουν ευθύνες.

Νέες αποχωρήσεις ενόψει…αλλά ο Blades δεν θα αποχωρήσει

Η Χαρίκλεια Απαλλαγάκη η νομική σύμβουλος, πρώην πρόεδρος και ικανό στέλεχος της Πειραιώς αποχώρησε καθώς αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.
Ο Σταύρος Λεκκάκος ο σημερινός αντιπρόεδρος της Πειραιώς θα αποχωρήσει επιλέγοντας την θέση του προέδρου της MIG.
Θα αποχωρήσει και ο Απόστολος Ταμβακάκης ο έτερος αντιπρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς…  σύντομα.
Και τα 3 στελέχη είναι ικανότατα με μεγάλη συνεισφορά στον όμιλο της Πειραιώς.
Ειδικά Λεκκάκος και Ταμβακάκης έχουν στο ενεργητικό τους μεγάλες τραπεζικές επιτυχίες και σίγουρα η Πειραιώς θα έχει απώλεια από την αποχώρηση αυτών των κορυφαίων στελεχών.
Θα πουν πολλοί ότι αποχωρούν οι άνθρωποι που διάκεινται θετικά στον Μιχάλη Σάλλα τον πρώην πρόεδρο της Πειραιώς και επίσης θα πουν πολλοί γιατί ο Blades (εκπρόσωπος του Paulson) δεν αποχωρεί παρ΄ ότι το ΤΧΣ του έχει ζητήσει να αποχωρήσει…
Μάλιστα υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο SSM θα ζητήσει μερικές αλλαγές στο νόμο για τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών… ώστε να μπορεί να παραμείνει ο Blades…

Ποιος θα είναι και πότε ο νέος διευθύνων σύμβουλος στην Πειραιώς;

Νέο nomination committee δεν έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες στην Πειραιώς.
Ωστόσο αρχές Μαρτίου θα ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία με στόχο ο νέος διευθύνων σύμβουλος να αναλάβει αρχές Απριλίου του 2017.
Θα πείτε καλές οι ημερομηνίες αλλά το θέμα είναι ποιος…
Θα ξεκινήσουμε ανάποδα… ποιος δεν θα είναι διευθύνων σύμβουλος.
Ο Άνθιμος Θωμόπουλος δεν θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος στην Πειραιώς οι πιθανότητες είναι στο 100%... το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει.
Υπάρχουν δύο επιλογές η επιλογή 1 και η επιλογή 2 αλλά η πρώτη κορυφαία επιλογή έχει καταπιαστεί με νέες θεσμικές δραστηριότητες και η επιλογή 2 ακόμη δεν έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τον Paulson.
Και οι δύο επιλογές είναι ενδιαφέρουσες αλλά ένας θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος και αυτός που συζητείται στο εσωτερικό της Πειραιώς πολύ τελευταία… αυτός θα είναι και ο νέος διευθύνων σύμβουλος.
Δεν αναφέρουμε τα ονόματα για να μην διαμαρτύρονται ότι το κάνουμε σκόπιμα για να τους κάψουμε κάτι που προφανώς δεν ισχύει γιατί δεν έχουμε τέτοιες προθέσεις…
Πιστεύουμε ότι όλοι έχετε καταλάβει ποιος θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος.

(Πρώτη Ενημέρωση: 01:57, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης