Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Union Eurobank καταγγέλλει τον αυθαίρετο αποκλεισμό της από το 30ο Συνέδριο του ΕΚΑ

tags :
Η Union Eurobank καταγγέλλει τον αυθαίρετο αποκλεισμό της από το 30ο Συνέδριο του ΕΚΑ
«Αποδείξαμε με γραπτά στοιχεία, ότι τα δικαιολογητικά είχαν προσκομιστεί εγκαίρως»
Το 30ο Συνέδριο του Ε.Κ.Α. στηριζόμενο σε μια πρόσκαιρη και ισχνή πλειοψηφία και με ευθύνη της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) απέκλεισε τους αντιπροσώπους του Σωματείου Union Eurobank, παράνομα και καταχρηστικά, προφασιζόμενο ελλείψεις στα νομιμοποιητικά έγγραφα.
Όπως αναφέρει το σωματείο, «αποδείξαμε με γραπτά στοιχεία, ότι τα δικαιολογητικά είχαν προσκομιστεί εγκαίρως, είχαν ελεγχθεί από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου και είχαν εγκριθεί από το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. στην συνεδρίαση της 31/01/2017.
Η εν λόγω απόφαση ελήφθη αψηφώντας αποφάσεις δικαστηρίων που κρίνουν ότι Συνέδριο Δευτεροβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης δεν έχει την δικαιοδοσία να ελέγξει το εκλογικό αποτέλεσμα Πρωτοβάθμιου Σωματείου, δημιουργώντας ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά της.
Μας ζητήθηκε να υποβάλλουμε εκ νέου όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά παρόλο που δεν υπήρχε πλέον Οργανωτική Επιτροπή για να τα ελέγξει (!) ενώ η Εφορευτική Επιτροπή είναι αναρμόδια προς αυτό.
Με την μη ανακήρυξη από την Εφορευτική Επιτροπή (από τα 5 μέλη της ψήφισαν εναντίον μας μόνο οι 3, οι προερχόμενοι από το ΠΑΜΕ) του συνόλου των υποψηφίων του συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ Ε.Κ.Α.», που προέρχονται από το Σωματείο μας, ουσιαστικά αποκλείεται και το Σωματείο από τη δύναμη του Ε.Κ.Α. παρόλο που με τα ίδια ακριβώς δικαιολογητικά είχε νομιμοποιηθεί στο 29ο Συνέδριο(!)
Κατόπιν αυτών το Δ.Σ. του Σωματείου στην πρώτη του συνεδρίαση θα επανακαθορίσει τη στάση του απέναντι στο Ε.Κ.Α., προστατεύοντας τόσο τα δικαιώματά του όσο και αυτά των μελών του».
«Η στάση του Σωματείου μας και της παράταξης μας στο Ε.Κ.Α. («Νέα Πορεία») είχε την θετική συμπαράσταση ΟΛΩΝ των συνδικαλιστικών δυνάμεων της Διοίκησης του Ε.Κ.Α. πλην των προκείμενων στο ΠΑΜΕ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο συνάδελφο», καταλήγει η Union Eurobank…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης