Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ούτε με 19,28 χιλ τον μήνα θα βρεθεί νέος CEO στο ΤΧΣ – Ευθύνες σε selection panel - Τσακαλώτο

tags :
Ούτε με 19,28 χιλ τον μήνα θα βρεθεί νέος CEO στο ΤΧΣ – Ευθύνες σε selection panel - Τσακαλώτο
Σε μια χρεοκοπημένη χώρα των 400 ευρώ μηνιαίων αποδοχών τα 19,28 χιλ ευρώ τον μήνα είναι προκλητικά πολλά… και ειδικά για το ΤΧΣ που εμφανίζει μόνο ζημίες…
Το bankingnews πολύ έγκαιρα – την ημέρα που ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποψηφιοτήτων στις 22 Ιανουαρίου του 2017 – είχε προειδοποιήσει ότι ο διαγωνισμός θα αποτύχει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Στον πρώτο διαγωνισμό ο υποψήφιος αποσύρθηκε επειδή η διαδικασία ήταν διάτρητη και ο υποψήφιος θεωρούσε ότι δεν διασφαλίζεται….ως προς τον χρόνο παραμονής στο Ταμείο.
Στην δεύτερη διαδικασία – επιλογής του επόμενου υποψηφίου – η υπόθεση CEO στο ΤΧΣ έλαβε χαρακτηριστικά φιάσκο καθώς υποψήφιος και Ταμείο δεν τα βρήκαν στα ενοίκια…
Στον δεύτερο διαγωνισμό η κατάσταση απλά γελοιοποιήθηκε καθώς με το που άνοιξαν οι φάκελοι των υποψηφιοτήτων η Staton Chase ο σύμβουλος της διαδικασίας κατάλαβε ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον.
Πάντως μια τουλάχιστον σοβαρή υποψηφιότητα υπήρχε αλλά κατά ένα παράδοξο τρόπο δεν έγινε δεκτή…
Γιατί απλά για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο ΤΧΣ δεν αποφασίζει το selection panel αλλά αποκλειστικά ο Τσακαλώτος ο υπουργός οικονομικών ο οποίος παρεμβαίνει στην διαδικασία.
Για την ακαταλληλότητα του selection panel δεν θα επανέλθουμε έχουμε αναλύσει διεξοδικά ότι από ευθιξία έπρεπε όλοι να είχαν παραιτηθεί.
Φθάσαμε στις 14 Φεβρουαρίου 2017.
Το ΤΧΣ προκηρύσσει νέο τρίτο στην σειρά διαγωνισμό με τα εξής κριτήρια
1)Οι αμοιβές θα είναι μεταξύ 180 και 270 χιλ. που σημαίνει 270 χιλ καθώς όλοι θα ζητήσουν την πάνω κλίμακα του εύρους.
2)Οι υποψήφιοι έχουν προθεσμία έως 10 Μαρτίου του 2017 να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
3)Η Staton Chase συνεχίζει να είναι σύμβουλος του ΤΧΣ….

Σε μια χώρα που δεν είναι σαφές που πατάει και που βρίσκεται το ΤΧΣ προτείνει 270 χιλ ευρώ μεικτά όπερ σημαίνει 19,28 χιλ ευρώ το μήνα.
Σε μια χρεοκοπημένη χώρα των 400 ευρώ μηνιαίων αποδοχών τα 19,28 χιλ ευρώ τον μήνα είναι προκλητικά πολλά… και ειδικά για το Ταμείο που εμφανίζει μόνο ζημίες…
Ούτε οι τραπεζίτες δεν αμείβονται με αυτό τον τρόπο….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης