Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι σηματοδοτεί η αποχώρηση Απόστολου Ταμβακάκη από την Τράπεζα Πειραιώς; – Από τον Μάρτιο του 2016 ήθελε να φύγει

tags :
Τι σηματοδοτεί η αποχώρηση Απόστολου Ταμβακάκη από την Τράπεζα Πειραιώς;  – Από τον Μάρτιο του 2016 ήθελε να φύγει
Ο Ταμβακάκης ήταν στο διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς όαση σοβαρότητας,  σταθερότητας
Τι σηματοδοτεί η αποχώρηση του Απόστολου Ταμβακάκη από την διοίκηση της Πειραιώς;
Ο Απόστολος Ταμβακάκης σήμερα 17/2 υπέβαλλε την παραίτηση του ως αντιπρόεδρος της Πειραιώς και ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου.
Το bankingnews όχι μόνο πρόσφατα με το άρθρο περί αποχώρησης άμεσα κορυφαίου έλληνα τραπεζίτη  αλλά και παλαιότερα είχε αναφέρει ότι ο Απόστολος Ταμβακάκης ήθελε να αποχωρήσει από την Πειραιώς.
Η αποχώρηση Ταμβακάκη σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν σχετίζεται με την υπόθεση ελέγχου του SSM της Πειραιώς, απλά ήταν μια προαποφασισμένη κίνηση.
Το ΔΣ της Πειραιώς όχι στις 8 αλλά στις 22Μαρτίου θα κλείσει οριστικά το ζήτημα του SSM.

Μετά τις δραματικές εξελίξεις που έλαβαν χώρα αρχές 2016 όπου οδήγησαν στην παραίτηση Άνθιμου Θωμόπουλου και τα επακόλουθα με κυριότερο να παραμείνει η Πειραιώς χωρίς διευθύνοντα σύμβουλο για μεγάλο διάστημα… ο Ταμβακάκης είχε συνειδητοποιήσει ότι δεν θα μπορούσε να συνεισφέρει άλλο σε διαδικασίες που εξελίσσονταν σε παρωδίες…
Παρέμεινε ωστόσο μήνες καθώς η υπόλοιπη διοίκηση του ζήτησε να παραμείνει καθώς ο Ταμβακάκης ήταν στο διοικητικό συμβούλιο όαση σοβαρότητας,  σταθερότητας και στιβαρότητας...
Ειδικά όαση σοβαρότητας…
Ο Ταμβακάκης ήθελε να αποχωρήσει πολύ πριν εμφανιστεί στο προσκήνιο ο Γιώργος Χαντζηνικολάου ως νέος πρόεδρος…
(δημοσίευμα bankingnews 16 Μαρτίου 2016 ότι ο Ταμβακάκης θα αποχωρήσει από την Πειραιώς)…
Η τράπεζα Πειραιώς ζήτησε από τον Ταμβακάκη να συμμετάσχει στο nomination committee ώστε να βρεθεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος.
Η διαδικασία όμως χρόνιζε χωρίς αποτέλεσμα και ο Ταμβακάκης ενημέρωσε την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 2016 ότι θα αποχωρήσει τέλη Δεκεμβρίου.
Η ΤτΕ του ζήτησε να παραμείνει ακόμη ένα διάστημα καθώς η Πειραιώς χρειαζόταν σταθερότητα σε μια περίοδο σύγκρουσης μετόχων, εντάσεων στο ΔΣ και χωρίς ακόμη να έχει βρει διευθύνοντα σύμβουλο.
Ότι παρέμεινε στην Πειραιώς έως τις 17 Φεβρουαρίου του 2017 ο Ταμβακάκης ήταν απόρροια αιτήματος της ΤτΕ που τον θεωρεί πυλώνα σταθερότητας.
Ο Απόστολος Ταμβακάκης δεν ήταν και δεν είναι ένας τυχαίος τραπεζίτης.
Διοίκηση με μεγάλη επιτυχία την Εθνική ως διευθύνων σύμβουλος αντλώντας 3 δισεκ. όταν καμία τράπεζα εκείνη την περίοδο δεν εξέταζε κεφαλαιακά ζητήματα…
Συνέβαλλε ώστε η Εθνική να διεθνοποιηθεί, επί εποχής Ταμβακάκη η Εθνική προχώρησε σε μεγάλες εξαγορές στα Βαλκάνια.
Στην Πειραιώς βρέθηκε και λόγω του Μιχάλη Σάλλα του κορυφαίου έλληνα τραπεζίτη.
Ο Απόστολος Ταμβακάκης ίσως είναι από τους ελάχιστους έλληνες τραπεζίτες που διακρίθηκε πέραν από τις ικανότητες του και για τον σταθερό κώδικα αρχών και αξιών.
Μετά την Πειραιώς – θα ασχοληθεί με τον χώρο των επενδύσεων…

Η Πειραιώς αλλάζει σελίδα

Η Πειραιώς με τις αλλαγές που σημειώνονται αλλάζει σελίδα.
Η προηγούμενη διοίκηση Σάλλα, Λεκκάκου και Ταμβακάκη που διοίκησε σωστά και υπεύθυνα την Πειραιώς αποχωρεί δίνοντας χώρο στην διοίκηση Χαντζηνικολάου να αποδείξει το έργο της.
Προσεχώς στις 22/2 θα αποχωρήσει και ο έτερος αντιπρόεδρος εκ των κορυφαίων και ικανότητα στελεχών της Πειραιώς ο Σταύρος Λεκκάκος.
Για την Πειραιώς ανοίγει μια νέα περίοδος.
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος έχει βρεθεί στην Πειραιώς είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης