Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Χρήστος Μεγάλου προτάθηκε από το nomination committee για CEO της τράπεζας Πειραιώς και εγκρίθηκε από ΔΣ και ΤΧΣ

Ο Χρήστος Μεγάλου προτάθηκε από το nomination committee για CEO της τράπεζας Πειραιώς και εγκρίθηκε από ΔΣ και ΤΧΣ
Σήμερα 8 Μαρτίου συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή της Πειραιώς και προκρίνει Χρήστο Μεγάλου
Ο Χρήστος Μεγάλου ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Eurobank είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς, εγκρίθηκε από το ΔΣ της Πειραιώς ομόφωνα ενώ το ΤΧΣ επίσης ενέκρινε την τοποθέτηση του αλλά δεν συνεδρίασε διοικητικό συμβούλιο.
Το nomination committee της Πειραιώς που συνεδρίασε σήμερα 8/3 πρότεινε για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην τράπεζα Πειραιώς τον Χρήστο Μεγάλου.
Ταυτόχρονα συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 8/3 το ΔΣ της Πειραιώς και ενέκρινε ομόφωνα - ψήφισαν και τα 10 μέλη - για διευθύνοντα σύμβουλο τον Χρήστο Μεγάλου και επίκεινται άμεσα ανακοινώσεις. 
Η αρμόδια επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα 8 Μαρτίου του 2017 - πρότεινε στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την θέση του CEO τον Χρήστο Μεγάλου ενώ και το ΤΧΣ εγκρίνει την τοποθέτηση Χρήστου Μεγάλου. 
Ωστόσο στο ΤΧΣ δεν συνεδρίασε το ΔΣ αλλά εγκρίθηκε μόνο από τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου.

Με ένα επιτυχημένο παρελθόν – ειδικά μετά την κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank – ο Χρήστος Μεγάλου αποτελεί μια καλή επιλογή για την Πειραιώς έχοντας εγχώρια και διεθνή τραπεζική εμπειρία, συμβάλλοντας στην πορεία ανάκαμψης και ισχυροποίησης της τράπεζας Πειραιώς.

Πειραιώς: Ομόφωνα νέος CEO o Χρ. Μεγάλου - «Μεγάλη τιμή να ηγηθώ της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας»

Ομόφωνα εξελέγη ο Χρήστος Μεγάλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, προς ενημέρωση των επενδυτών.
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Χρήστο Μεγάλου ως νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Μεγάλου είναι ένα εξαιρετικά έμπειρο στέλεχος που κατείχε υψηλές θέσεις ευθύνης στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Κατά το μεγαλύτερο μέρος των 31 ετών της σταδιοδρομίας του, εργάσθηκε σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς με έδρα το Λονδίνο.
Ο κ. Μεγάλου διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στη Eurobank Ergasias, μια από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες στην Ελλάδα. Προηγουμένως κατείχε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στο investment banking του oμίλου Credit Suisse.
Η μεγάλη διεθνής εμπειρία του κ. Μεγάλου, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, θα προσδώσει ιδιαίτερη αξία στον ηγετικό του ρόλο στην Τράπεζα Πειραιώς.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου δήλωσε:
«Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Μεγάλου και να τον καλωσορίσω στην Τράπεζα Πειραιώς.
Η μεγάλη διεθνής εμπειρία, η γνώση για τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, σε συνδυασμό με τη βαθιά κατανόηση της ελληνικής αγοράς, θα είναι πολύτιμα στοιχεία για την επιτυχία του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Τράπεζας.
Αυτό είναι ένα ακόμα μείζονος σημασίας βήμα για την διαμόρφωση ενός ισχυρού Διοικητικού Συμβουλίου που θα διαθέτει την εμπειρία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις και να διασφαλίσει ότι η Τράπεζα θα ανταποκριθεί στις υψηλού επιπέδου απαιτήσεις εταιρικής διακυβέρνησης».
Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου δήλωσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς για την εμπιστοσύνη που εξέφρασε στο πρόσωπό μου.
Είναι μεγάλη τιμή να ηγηθώ της μεγαλύτερης ελληνικής Τράπεζας.
Είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που μου δίνεται να αξιοποιήσω την εμπειρία και τη γνώση που έχω αποκτήσει κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου και να συμβάλω στην νέα εποχή της Τράπεζας.
Θα ήθελα να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στο Διοικητικό Συμβούλιο και στο υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό της Τράπεζας.
Προσβλέπω στη στενή συνεργασία μαζί τους σε ένα δημιουργικό και παραγωγικό περιβάλλον, έτσι ώστε από κοινού να διασφαλίσουμε τον ηγετικό ρόλο της Τράπεζας Πειραιώς στην ανακάμπτουσα ελληνική οικονομία».

Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews από 11:15 ...8 Μαρτίου 2017

Διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πειραιώς για την θέση του CEO προκρίνοντας τον Χρήστο Μεγάλου
Προφανώς και δεν μπορεί να ειπωθεί ότι είναι κλεισμένη υπόθεση καθώς πρόκειται για μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Επίσης να σημειωθεί ότι τον Χρήστο Μεγάλου τον είχαν προσεγγίσει και στο παρελθόν 2-3 φορές και είχε διακριτικά αρνηθεί να συμμετάσχει στην διαδικασία.
Προφανώς και θα μπορούσε να προκύψει και κάποια άλλη έκπληξη κατά το επόμενο πολύ – πολύ βραχυχρόνιο διάστημα αλλά η περίπτωση Χρήστου Μεγάλου αποτελεί σημαντική λύση που βρίσκεται στο τραπέζι.
Πρέπει να τονιστεί ότι
1)Η τελική επιλογή του CEO στην Πειραιώς θα έρθει στο διοικητικό συμβούλιο – πλέον είναι 10μελές αλλά θα αυξηθεί προσεχώς – με στόχο να υπάρξει τελική  απόφαση.
2)Μπορεί να ειπωθεί ότι έμμεσα η πλευρά Paulson διάκειται θετικά προς τον Χρήστο Μεγάλου αν και η στάση αυτή θα πρέπει να συνδεθεί με την τακτική του Αλέξανδρου Βλαδές (ή Blades) που εκπροσωπεί τον Paulson.
Πάντως μέχρι τώρα δεν προκύπτει ότι ο Paulson στηρίζει ανοικτά τον Μεγάλου.
3)Το διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς έχει 10 μέλη.
Θεωρούμε ότι τα 5 μέλη του ΔΣ ίσως και 6 μέλη έχουν συγκεκριμένη προτίμηση.
Το ΔΣ δεν είναι χωρισμένο σε στρατόπεδα αλλά υπάρχουν προτιμήσεις.
Θεωρούμε ότι Χαντζηνικολάου, Γεωργάνας, Πουλόπουλος, Μπεράχας, Μπερίτση (ΤΧΣ) και ο Berggren έχουν ενιαία στάση για την προτίμηση τους.
Για να το θέσουμε άκομψα.
Δεν ξέρουμε τι έκτασης μάχη θα γίνει πριν το διοικητικό συμβούλιο περί τις 27-28 Μαρτίου αλλά όποιος επιλεγεί για την θέση του CEO θα έρθει με ομόφωνη πρόταση.
Η πιθανότητα που δίνουμε σε αυτό το σενάριο είναι σχεδόν 99,99%.
4)Διαισθανόμαστε από την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, ότι οι σχέσεις του περιβάλλοντος Paulson με ΤΧΣ δεν είναι στρωμένες με ροδοπέταλα ίσως με βάτα, τσουκνίδες, κάκτους και λοιπά ακανθώδη φυτά.

Συμπέρασμα

Την υπόσχεση του ο Γιώργος Χαντζηνικολάου ο πρόεδρος της Πειραιώς ότι η Πειραιώς θα έχει νέο διευθύνοντα σύμβουλο θα την τηρήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης