Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πως εξελέγη νέος CEO της Πειραιώς ο Μεγάλου – Οι επαφές Blades στον SSM και το καρφί…που ενημέρωσε τον Paulson

tags :
Πως εξελέγη νέος CEO της Πειραιώς ο Μεγάλου – Οι επαφές Blades στον SSM και το καρφί…που ενημέρωσε τον Paulson
Ποιο είναι το παρασκήνιο που οδήγησε για την θέση του CEO τον Χρήστο Μεγάλου και γιατί η άλλη πρόταση δεν προχώρησε;
O Χρήστος Μεγάλου είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς επιβεβαιώνοντας πλήρως τις αποκλειστικές πληροφορίες του bankingnews.
Με συνοπτικές διαδικασίες το nomination committee και το διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς με 10 ψήφους εξέλεξαν ομόφωνα για διευθύνοντα σύμβουλο τον Χρήστο Μεγάλου ένα ικανό manager με επιτυχημένη παρουσία στην Ελλάδα (Eurobank) και στο εξωτερικό.
Ο Χρήστος Μεγάλου εγκρίθηκε και από το ΤΧΣ αλλά την έγκριση έδωσε μόνο ο αναπληρωτής CEO του Ταμείου προκαλώντας εσωτερικές προστριβές στο ΤΧΣ…
Η επιλογή Χρήστου Μεγάλου είναι ξεκάθαρα καλή καθώς μεταξύ άλλων χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τον SSM τον Μόνιμο Εποπτικό Μηχανισμό των τραπεζών και αποτελεί πρόταση ηρεμίας μετά από μια μακρά περίοδο έντασης και προβλημάτων στο εσωτερικό της τράπεζας.  

Ποιο είναι το παρασκήνιο που οδήγησε για την θέση του CEO τον Χρήστο Μεγάλου και γιατί η άλλη πρόταση δεν προχώρησε;

Το bankingnews θα αποκαλύψει όλο το παρασκήνιο πως κατέληξε η Πειραιώς στον Χρήστο Μεγάλου και όχι στην άλλη πρόταση… που φερόταν να προωθούσε ο Γιώργος Χαντζηνικολάου ο πρόεδρος της Πειραιώς….  
Στο διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς έφθασαν δύο ονόματα ο Χρήστος Μεγάλου και ένας κορυφαίος έλληνας τραπεζίτης – για λόγους αρχής δεν αναφέρουμε το όνομα του ας τον ονομάσουμε τραπεζίτη Ν. 
Πριν λίγο καιρό υπήρξε μια συνάντηση δύο κορυφαίων παραγόντων του τραπεζικού συστήματος με επίκεντρο την Πειραιώς.
Στην συνάντηση αυτή επήλθε μια συμφωνία παρ΄ ότι οι σχέσεις των δύο κορυφαίων τραπεζικών παραγόντων έχουν περάσει πολλές διακυμάνσεις.
Ο ένας ήταν ο κορυφαίος και ιστορικός έλληνας τραπεζίτης και ο άλλος ήταν ένας εν ενεργεία σπουδαίος τραπεζίτης τον οποίο ονομάζουμε τραπεζίτη Ν.
Με κάποιο τρόπο διέρρευσε αυτή η συνάντηση και κάποιος… τραπεζίτης γνωστός για τις παρασκηνιακές του διεργασίες και κινήσεις και υπόγειες διαδρομές ας τον ονομάσουμε μουχρίτσα…. ενημέρωσε τον Paulson ότι ο τραπεζίτης Ν…. τα έχει βρει με τον ιστορικό και κορυφαίο έλληνα τραπεζίτη.
Ταυτόχρονα ο Blades που εκπροσωπεί τα συμφέροντα Paulson εσχάτως κρατούσε αρνητική θέση και στάση για τον τραπεζίτη Ν…  ο οποίος φερόταν ο επικρατέστερος για την θέση του CEO στην Πειραιώς.
Προφανώς γιατί κάποιοι στενοί του "φίλοι τραπεζίτες" έσπερναν ζιζάνια κατά του τραπεζίτη Ν.
Ο Blades βρέθηκε πρόσφατα στον SSM και ενημέρωσε την εποπτική αρχή ότι υπάρχουν δύο υποψήφιοι.
Κατά ορισμένες πληροφορίες στηρίχθηκαν στην πολύ καλή άποψη του SSM για τον Μεγάλου ενώ έσπειραν ….τρομακτικά αρνητικά επιχειρήματα… για τον έτερο διεκδικητή της θέσης του CEO τον τραπεζίτη Ν ορισμένοι....καλοπροαίρετοι.
Κοινώς τον έθαψαν για τα καλά.
Φθάνοντας στο σήμερα 8 Μαρτίου του 2017.
Από την μια πλευρά έχουμε την πρόταση Μεγάλου και από την άλλη την πρόταση του τραπεζίτη Ν….
Εμφανίστηκε και τρίτο πρόσωπο αλλά με στόχο μάλλον να εμφανίσουν ότι υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι.
Χρήστος Μεγάλου και τραπεζίτης Ν ήταν οι επικρατέστεροι.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πειραιώς που συνεδρίασε με 10 μέλη υπήρξε ένταση, κάποιοι υποστήριξαν τον τραπεζίτη Ν και κάποιοι – περίπου όλοι οι ξένοι – τον Χρήστο Μεγάλου.
Ο SSM δεν παρενέβη στέλνοντας email αλλά ο SSM είχε θετική άποψη για τον Χρήστο Μεγάλου και προκατάληψη για τον τραπεζίτη Ν καθώς εσχάτως κάποιοι τον έθαβαν κανονικότατα στον εποπτικό μηχανισμό....
Στο τέλος όλοι συμφώνησαν ότι ο τραπεζίτης Ν θα υιοθετούσε θεραπείες σοκ και ο Χρήστος Μεγάλου πιο ήπιες στρατηγικές και συναποφάσισαν ότι είναι προτιμότερο….να υπάρξει ηρεμία στο εσωτερικό της τράπεζας Πειραιώς.
Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι ο κίνδυνος να μην διαρρεύσουν οι παρασκηνιακές διεργασίες – λόγω bankingnews και προειδοποιητικού δημοσιεύματος μας – επισπεύτηκε τόσο το nomination committee όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΤΧΣ ενέκρινε τον Χρήστο Μεγάλου για CEO στην Πειραιώς αλλά….ο Μιχελής ο πρόεδρος του ΤΧΣ δεν ενημερώθηκε…την έγκριση την έδωσε ο αναπληρωτής CEO του Ταμείου με συνοπτικές διαδικασίες…
Έχει ξεσπάσει για μια ακόμη φορά ένταση στο εσωτερικό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Συμπεράσματα

Στήριξαν τον τραπεζίτη Ν ή απλά έπαιζαν θέατρο;
Ο γνωστός και μη εξαιρετέος τραπεζίτης - καρφί ή μουχρίτσα που ενημέρωσε τον Paulson για τις συναντήσεις του τραπεζίτη Ν με τον ιστορικό τραπεζίτη… δεν μπορεί με φιλοφρονήσεις να εγκωμιάζει τον τραπεζίτη Ν… και ταυτόχρονα να τον καρφώνει;
Παρά την ένταση στο εσωτερικό του ΔΣ ο SSM υποστήριξε τον Χρήστο Μεγάλου είναι αληθές αλλά είναι αληθές ότι κάποιοι από εδώ φρόντισαν να αμαυρώσουν τον όνομα του τραπεζίτη Ν… με σκοπιμότητα για να τον κάψουν….
Ο Χαντζηνικολάου από την μια πλευρά έφερε σε επιτυχία την διαδικασία αλλά από την άλλη υποστήριξε τον τραπεζίτη Ν…τον οποίο εγκωμίαζε και συνεχίζει να εγκωμιάζει;

Παρ΄ όλα αυτά πρέπει να δούμε το γεγονός.
Ο Χρήστος Μεγάλου είναι ένας ικανός τραπεζίτης και θα επιδιώξει να παράξει έργο και χαίρει της εκτίμησης του SSM λόγω της επιτυχημένης ΑΜΚ που είχε υλοποιήσει στην Eurobank στο παρελθόν.
Ο Μεγάλου είναι καλή επιλογή αλλά κάποιοι έπαιξαν παιχνίδια πίσω από τις πλάτες όλων και κάποιοι λίγοι έπαιξαν βρώμικα παιχνίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης