Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Χρήστος Μεγάλου μια καλή επιλογή για την Πειραιώς και η αμφίπλευρη ερμηνεία της στάσης του Γιώργου Χαντζηνικολάου

Ο Χρήστος Μεγάλου μια καλή επιλογή για την Πειραιώς και η αμφίπλευρη ερμηνεία της στάσης του Γιώργου Χαντζηνικολάου
Η Πειραιώς έχει διευθύνοντα σύμβουλο αλλά κάποιος χρησιμοποιήθηκε και εκτέθηκε δημιουργώντας του τεράστιο πρόβλημα.....
Ο Χρήστος Μεγάλου είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς.
Με περγαμηνές από το παρελθόν την αύξηση κεφαλαίου της Eurobank που καλύφθηκε επιτυχώς, την ομόφωνη στήριξη από το διοικητικό συμβούλιο και την πλήρη στήριξη από τον SSM ο Μεγάλου θα αποτελέσει μια καλή επιλογή για την Πειραιώς.
Θα καταστεί άριστη επιλογή εάν καταφέρει να διαχειριστεί πολύ λεπτά ζητήματα όπως οι σχέσεις με το παρελθόν της Πειραιώς καθώς και να πάρει αποφάσεις που θα εξυγιαίνουν τον όμιλο χωρίς να αμαυρώνουν το παρελθόν του ομίλου.
Ο Μεγάλου για ορισμένους επιλέγει όχι μόνο για τις διοικητικές του ικανότητες αλλά κυρίως για την μετριοπάθεια του σε σχέση με πιο μη ελέγξιμους τραπεζίτες.
Για να προταθεί και να ψηφιστεί ομοφώνως σημαίνει ότι οι ξένοι του διοικητικού συμβουλίου υιοθέτησαν την γραμμή SSM και οι έλληνες του ΔΣ συντάχθηκαν καθώς στόχος ήταν να εκλεγεί ομόφωνα ο νέος διευθύνων σύμβουλος.
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι λόγω της μετριοπάθειας του ο Χρήστος Μεγάλου έχει κάνει deal με τον Paulson οπότε θα είναι πιο διαχειρήσιμος από το σύστημα Paulson.
Όμως θα ήταν λάθος ερμηνεία εάν κανείς πιστέψει ότι ο Μεγάλου θα μετατραπεί σε πιόνι ενός μετόχου.
Με βάση το παρελθόν ο Μεγάλου θα εμπλουτίσει το μετοχικό κεφάλαιο με νέους μετόχους και θα εστιαστεί στο μείζον ζήτημα των προβληματικών δανείων.
Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Χαντζηνικολάου ο πρόεδρος της Πειραιώς παίρνει θετικό και αρνητικό βαθμό ταυτόχρονα.
Θετικό βαθμό γιατί όντως βρήκε διευθύνοντα σύμβουλο πολύ έγκαιρα αλλά αρνητικό βαθμό γιατί ορισμένοι θεωρούν ότι μεθόδευσε διαδικασίες προκαλώντας την δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι «υποστήριζε τον Α τραπεζίτη και τελικώς εξελέγη ο Β τραπεζίτης»
Η κριτική που ασκείται στον πρόεδρο της Πειραιώς είναι ότι ναι βρήκε νέο CEO αλλά απαξίωσε και εξέθεσε άλλους συμμετέχοντες ενώ θα μπορούσε να τους είχε προστατέψει βγάζοντας τους έγκαιρα από την διαδικασία ή προτρέποντας τους να μην συμμετάσχουν στην διαδικασία.
Στην διαδικασία συμμετείχαν δύο υποψήφιοι, ο τρίτος ήταν για το θεαθήναι, ενώ ο πρόεδρος είχε «υποσχεθεί» ότι ο υποψήφιος θα είναι ένας στο διοικητικό συμβούλιο.
Συν τοις άλλοις η πλευρά Paulson εμφανίζονταν εσχάτως να υποστηρίζει την λύση Μεγάλου και να εναντιώνονται στην λύση άλλου κορυφαίου τραπεζίτη με το επιχείρημα ότι είναι…. άνθρωπος του ελληνικού συστήματος.
Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου φαίνεται ότι έπαιξε ένα παιχνίδι με βάση το οποίο χρησιμοποίησε τον ένα από τους δύο υποψηφίους για να ικανοποιήσει τον SSM ότι θα υπάρξει CEO αλλά και τον Paulson που δεν ήθελε τον ένα από τους δύο υποψηφίους.
Η Πειραιώς έχει διευθύνοντα σύμβουλο αλλά κάποιος χρησιμοποιήθηκε και εκτέθηκε δημιουργώντας του τεράστιο πρόβλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης