Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Να σταματήσει ο «ρατσιστικός αποκλεισμός» του SSM κατά παλαιών ελλήνων τραπεζιτών και της κυβέρνησης κατά τραπεζών

Να σταματήσει ο «ρατσιστικός αποκλεισμός» του SSM κατά παλαιών ελλήνων τραπεζιτών και της κυβέρνησης κατά τραπεζών
H κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει με την δέουσα προσοχή τις τράπεζες και όχι να τις θεωρεί ταξικό εχθρό όπως ορισμένες αριστερές παραφυάδες στρεβλωμένα και εκτρωματικά υποστηρίζουν.
Τον τελευταίο 1,5 χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη μια ρατσιστική συστημικού τύπου διάθεση και συμπεριφορά τόσο του SSM όσο και της ελληνικής κυβέρνησης με διαφορετικά κίνητρα, διαφορετικές αφετηρίες και διαφορετικές σκοπιμότητες.
Ας μην γελιόμαστε.
Υπάρχουν 5-6 κορυφαία τραπεζικά στελέχη τα οποία όλοι γνωρίζουν και τα οποία σκόπιμα, ρατσιστικά και με το πρόσχημα ότι αποτελούν μέρος του παλαιού συστήματος έχουν αποκλειστεί από τον SSM ενός εποπτικού μηχανισμού που αγνοεί την ελληνική πραγματικότητα.
Υπάρχουν 5-6 κορυφαία τραπεζικά στελέχη που έχουν στιγματιστεί με την ρετσινιά ότι ήταν μέρος του παλαιού συστήματος και ουσιαστικά σταδιακά τους βγάζουν από την εικόνα.
Η στάση του SSM θα είχε νόημα εάν όντως κάποια ή όλα από αυτά τα κορυφαία 5-6 τραπεζικά στελέχη και τραπεζίτες είχαν εμπλακεί σε παράνομες πράξεις.
Ουδείς κατηγορείται για οτιδήποτε, ουδείς έχει βρεθεί στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και το παράδοξο ούτε ο SSM έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο.
Παρ΄ όλα αυτά ο SSM ο Εποπτικός Μηχανισμός των Τραπεζών που θα έπρεπε να αντιμετωπίζει τις τράπεζες και τους τραπεζίτες με αντικειμενικότητα και όχι προκατάληψη έχει εγκλωβιστεί στον ρατσισμό ένας συστημικός ρατσισμός.
Είναι κάποιος τραπεζίτης συνδεδεμένος με το παρελθόν αυτομάτως κόβεται επειδή ανήκει στο παλαιό σύστημα.
Κατηγορείται για κάτι όχι…
Άρα η στάση του SSM είναι επιεικώς απαράδεκτη.
Υπάρχουν 5-6 κορυφαία στελέχη εκτός συστήματος, μάλιστα πρόσφατα υπήρξαν αποχωρήσεις και όχι μόνο αυτά που πλέον μπορεί να ειπωθεί ότι αντιμετωπίζουν ρατσιστικό αποκλεισμό επειδή απλά ήταν μέρος του παλαιού συστήματος.
 Όμως δεν είναι μόνο ο ρατσιστικός αποκλεισμός των ελλήνων τραπεζιτών από τον SSM που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και ο ρατσισμός της κυβέρνησης κατά των τραπεζών.
Χρειάστηκε πολύ πίεση από τους δανειστές για να περάσει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.
Θα απαιτηθεί πολύ πίεση ώστε να περάσει η ασυλία των τραπεζιτών ώστε από εδώ και πέρα να μπορούν να προχωρούν γρήγορα και αποτελεσματικά την διεκπεραίωση των προβληματικών δανείων.
Χρειάζεται να προχωρήσει γρήγορα το κεφαλαιώδες ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ώστε οι τράπεζες να έχουν εφόδια στην αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ανοιγμάτων που φθάνει τα 116 δισεκ. σωρευτικά στο σύστημα.
H κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει με την δέουσα προσοχή τις τράπεζες και όχι να τις θεωρεί ταξικό εχθρό όπως ορισμένες αριστερές παραφυάδες στρεβλωμένα και εκτρωματικά υποστηρίζουν.

Υποσημείωση

Το σύστημα εμπλουτίζεται με νέα πρόσωπα και αυτό είναι θετικό - πολύ θετικό θα λέγαμε - αλλά η άποψη ότι επειδή ένας τραπεζίτης προέρχεται από το παρελθόν είναι και ένοχος για αόριστο λόγο αποτελεί προσβολή...
Δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να δημιουργήσουμε ικανούς managers από παρθενογένεση όταν το καταφέρουμε θα ενημερώσουμε τον SSM....
Και επειδή μιλάμε για ικανότητες....ορισμένα στελέχη του SSM δεν θα έπρεπε να ήταν σε αυτή την θέση γιατί είναι ακατάλληλοι να λειτουργήσουν ως επόπτες....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης