Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πως θα πορευθεί στο μέλλον η Πειραιώς; – Τι θα πράξει η διοίκηση Χαντζηνικολάου – Μεγάλου

tags :
Πως θα πορευθεί στο μέλλον η Πειραιώς; – Τι θα πράξει η διοίκηση Χαντζηνικολάου – Μεγάλου
Το θετικό με την Πειραιώς είναι ότι δεν χρειάζεται πολύ μακιγιάζ, διαθέτει καλά στοιχεία που χρειάζονται απλά καλύτερη ανάδειξη.
Πως θα πορευθεί στο μέλλον η Πειραιώς;
Μετά την ολοκλήρωση ενός πολύμηνου κύκλου η Πειραιώς έχει πρόεδρο τον Γιώργο Χαντζηνικολάου και διευθύνοντα σύμβουλο τον Χρήστο Μεγάλου.
Η τράπεζα Πειραιώς τώρα έχοντας κλείσει όλο αυτό τον κύκλο της εσωστρέφειας χρειάζεται ένα νέο σχέδιο, ένα νέο πλάνο.
Χρειάζεται να γυρίσει σελίδα και ενωμένοι, όχι στρατηγικές σκόπιμων αλλαγών, καρατομήσεων ή άλλων κινήσεων που θα θορυβήσουν τα ικανά στελέχη, να υλοποιήσει το πλάνο αναδιάρθρωσης της που είναι συμβατική υποχρέωση προς την DGCom και τον SSM.
Είναι αληθές ότι μετά την αποχώρηση της παλαιάς ικανής και ένδοξης διοίκησης η Πειραιώς βρίσκεται σε μια φάση επανακαθορισμού της ταυτότητας της.
Συνέβησαν πολλά, προσκήνια, παρασκήνια, στρατηγικές, κόντρες, συνέβησαν πολλά θετικά και αρνητικά.
Όμως είναι αληθές ότι η Πειραιώς χρειάζεται να κλείσει όλα τα ανοικτά μέτωπα, να διασφαλίσει ότι δεν θα απασφαλίσουν κάποιοι υπερευαίσθητοι και το σημαντικότερο να επιτρέψουν στην τράπεζα Πειραιώς να πορευθεί με ένα στόχο…πως θα διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία στο ελληνικό banking, πως θα εξυγιάνει τα χαρτοφυλάκια δανείων της, πως θα διασφαλίσει σταθερά ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια.
Η Πειραιώς υπήρξε θέατρο ισχυρών αντικρουόμενων συμφερόντων αλλά η Πειραιώς χρειάζεται ηρεμία πλέον.
Το κυριότερο όλων να διαμορφωθεί ένα σκηνικό ασφάλειας στα ικανότατα στελέχη του ομίλου.
Η τράπεζα Πειραιώς στηρίζεται και διαθέτει ίσως από τα εμπειρότερα στελέχη της αγοράς, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν από την νέα διοίκηση χωρίς καμία διάκριση.
Δεν υπάρχουν στην Πειραιώς δικοί μας και άλλοι.
Η νέα διοίκηση της Πειραιώς φαίνεται ότι έχει αντιληφθεί ότι μόνο ενωμένη η τράπεζα μπορεί να πορευθεί.
Ποιες είναι οι προτεραιότητες;
Πέραν από τις προφανείς NPLs – NPEs, κεφαλαιακή επάρκεια, αύξηση ρευστότητας, θα επιδιώξει να επιστρέψει στην κανονικότητα.
Κακά τα ψέματα για μια περίοδο η Πειραιώς ήταν όμηρος παρασκηνίων και ίντριγκας αυτό συνέβη αλλά αυτός ο κύκλος έχει κλείσει.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το τραπεζικό σύστημα θέλει την μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας όχι εσωστρεφή αλλά μπροστάρη πρωτοβουλιών και στρατηγικών, οπότε θα αναμένουμε το επόμενο διάστημα η Πειραιώς… να αναδείξει το νέο της πρόσωπο.
Το θετικό με την Πειραιώς είναι ότι δεν χρειάζεται πολύ μακιγιάζ, διαθέτει καλά στοιχεία που χρειάζονται απλά καλύτερη ανάδειξη.
Οι διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται αλλά η Πειραιώς ως τραπεζικός όμιλος θα συνεχίσει να υπάρχει, οπότε η προστασία από κακόβουλα, αντικρουόμενα και ολίγον σχιζοφρενικά συμφέροντα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται πριν μετατραπούν σε τερατογενέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης