Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Τσίπρας βλέποντας το μακάβριο πολιτικό αδιέξοδο, θα κάνει στροφή 180 μοιρών και θα αποδεχθεί όλα τα μέτρα των δανειστών

Ο Τσίπρας βλέποντας το μακάβριο πολιτικό αδιέξοδο, θα κάνει στροφή 180 μοιρών και θα αποδεχθεί όλα τα μέτρα των δανειστών
Για τον Τσίπρα το ζήτημα του χρόνου είναι κομβικής σημασίας.....
Η στρατηγική της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης, δεν έχει αποδώσει.
Με οικονομικούς όρους η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη θέση, ο πήχης των μέτρων αυξάνεται κάθε καθυστέρηση ζημιώνει την εθνική προσπάθεια.
Με πολιτικούς όρους όσο παρατείνονται οι διαπραγματεύσεις ο ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνώσα παράταξη πλήττεται, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο δημοσκοπικά, η εκλογική συρρίκνωση είναι μονόδρομος.
Έμπειρος πολιτικός παράγοντας που μίλησε στο bankingnews τόνισε το εξής
«Ο Τσίπρας ο πρωθυπουργός της Ελλάδος έχει εγκλωβιστεί, έχει παγιδευτεί πολύπλευρα.
Εάν κλείσει άμεσα την αξιολόγηση θα χάσει και το έσχατο ηθικό πλεονέκτημα ότι προσπάθησε αλλά η πίεση των δανειστών ήταν τέτοια που υποχρεώθηκε να συμφωνήσει.
Εάν δεν κλείσει άμεσα την αξιολόγηση και καθυστερήσει θα επαναφέρει το Grexit στο προσκήνιο, ο πήχης των μέτρων δραματικά θα αυξηθεί και στο τέλος δεν θα πάρει ούτε τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, ούτε την ποσοτική χαλάρωση.
Ο θυμόσοφος λαός το αποκαλεί εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα.
Άρα για τον Τσίπρα το ζήτημα του χρόνου είναι κομβικής σημασίας.
Δεν πρέπει να κάνει γρήγορα αλλά δεν θα πρέπει και να αργήσει να κλείσει την αξιολόγηση.
Για να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο στις 20 Μαρτίου στο τακτικό Eurogroup θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να αποδεχθούν την τμηματοποίηση – σαλαμοποίηση της διαδικασίας εξέλιξη που ναι μεν δεν θα φέρει τα χειρότερα αλλά θα καθυστερήσουν πολύ τα καλύτερα.
Ο Τσίπρας βλέπει και το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει εγκλωβιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το μακάβριο πολιτικό τέλος εάν πειραματιστεί με λάθος τρόπο.
Η κυβέρνηση Τσίπρα υποχρεωτικά θα ψηφίσει όλα τα μέτρα, ότι ζητήσουν οι δανειστές με στόχο να κλείσει η αξιολόγηση ίσως 7 Απριλίου και μετά να θέσει ως χρονικό ορόσημο το Eurogroup στις 22 Μαίου για να επέλθει η τελική συμφωνία….
Το ερώτημα είναι στις 21 με 23 Απριλίου το ΔΝΤ θα αποφασίσει για την συμμετοχή του στο τρίτο μνημόνιο με 3-4 δισεκ.
Το ΔΝΤ θα συντάξει νέα έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος;
Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα θα αποτιμηθούν από τον ESM για να εφαρμοστούν από το 2018;
Εάν μετά τα μεσοπρόθεσμα μέτρα το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, πως θα διασφαλιστεί η Ελλάδα ότι θα δοθούν τελικώς το 2018 και τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης