Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επιτάχυνση στο θέμα των κόκκινων δανείων ζητά η Nouy - Δε διαπιστώνει ανάγκη για νέες ΑΜΚ τραπεζών

Επιτάχυνση στο θέμα των κόκκινων δανείων ζητά η Nouy - Δε διαπιστώνει ανάγκη για νέες ΑΜΚ τραπεζών
Η Nouy έθεσε ως προϋπόθεση για την άρση των capital controls την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης
Επιτάχυνση στο θέμα των κόκκινων δανείων ζητά από τις ελληνικές τράπεζες η Daniele Nouy, πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η οποία παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.
«Χρειαζόμαστε επιπλέον εργαλεία», υποστήριξε η Nouy, προσθέτοντας, «ξέρω ότι υπάρχουν νόμοι που μπορούν να τεθούν σύντομα σε ισχύ».
Στη συνέχεια, η επικεφαλής του SSM χαρακτήρισε «κάπως απογοητευτικούς» τους δύο πρώτους μήνες του 2017 και κάλεσε τις τράπεζες τώρα να «υλοποιήσουν τα άρτια σχέδια που έχουμε συμφωνήσει».
«Ήταν σαν να έγινε μια παύση στην πρόοδο», σχολίασε η ίδια.
Ερωτηθείσα σχετικά επισήμανε ότι «πράγματι, η χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος χρησιμοποιώντας λιγότερο ELA και περισσότερο καταθέσεις και επενδύσεις είναι κάτι που παρακολουθούμε στενά».
Η Nouy απέκλεισε την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, ενώ έθεσε ως προϋπόθεση για την άρση των capital controls την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης