Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τα λεφτά του μέλλοντος - Από τις συμφωνίες τραπεζών – επιχειρηματιών στα κόκκινα δάνεια κάτω από το τραπέζι

Τα λεφτά του μέλλοντος  - Από τις συμφωνίες τραπεζών – επιχειρηματιών στα κόκκινα δάνεια κάτω από το τραπέζι
Τα κόκκινα δάνεια θα είναι η μεγάλη μπίζνα του 2017 – 2020 και γενικώς του μέλλοντος…
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το τραπεζικό σύστημα δίνει ένα τεράστιο αγώνα ώστε να αποτρέψει τα χειρότερα καθώς οποιαδήποτε παράταση της αξιολόγησης μόνο ζημία στο ελληνικό banking θα προκαλέσει.
Οι τραπεζίτες κατανοούν ότι μόνο με αποτελεσματική διαχείριση των προβληματικών δανείων θα καταφέρει ο κλάδος να αποτρέψει τα χειρότερα και να αποφύγει το ενδεχόμενο νέας ανακεφαλαιοποίησης.
Το πολιτικό σύστημα, οι τραπεζίτες, η ΕΚΤ, ο SSM και άλλοι μηχανισμοί υποστηρίζουν ότι το νούμερο ένα πρόβλημα στο ελληνικό banking είναι τα προβληματικά δάνεια, τα κόκκινα δάνεια.
Λάθος.
Τα κόκκινα δάνεια είναι τα λεφτά του μέλλοντος για τις ελληνικές τράπεζες.
Από τις συμφωνίες τραπεζιτών – όχι όλων – και επιχειρηματιών στα κόκκινα δάνεια κάτω από το τραπέζι θα βγουν πολλά κέρδη…..
Ας δώσουμε ορισμένα παραδείγματα.
1)Πιστεύει κανείς ότι ένας μεγάλος ξένος μέτοχος τράπεζας ποντάρει στην άνοδο της μετοχής για να ανακτήσει το κεφάλαιο που επένδυσε;
Είναι τυχαίο ότι σε περιπτώσεις αναδιαρθρώσεων μεγάλων επιχειρηματικών δανείων εμφανίζονται και funds που όλως τυχαίως είναι και μεγαλομέτοχοι τραπεζών;
2)Ένας μεγάλος επιχειρηματίας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ελληνικές τράπεζες για να αναδιαρθρώσουν τα δάνεια του μέρος των οποίων δεν εξυπηρετούνται.
Θα μπορούσε να υπάρξει κάποια ειδική συμφωνία κάτω από το τραπέζι ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να κερδίσουν;
3)Υπάρχουν εταιρίες ή επιχειρηματικοί όμιλοι στους οποίους οι τράπεζες έχουν μεγάλη έκθεση και οι οποίοι και στο παρελθόν είχαν αποτελέσει στόχο ισχυρών συμφερόντων για ποιο λόγο;
Γιατί από αυτούς τους ομίλους μπορούν να προκύψουν σημαντικά κέρδη και υπεραξίες;
4)Υπάρχουν περιπτώσεις όπου επιχειρηματίας που έχει συνάψει δάνειο – που πλέον είναι κόκκινο – με πάνω από δύο τράπεζες να επιχειρεί να κλείσει deal με μια εξ αυτών παρέχοντας το μεγαλύτερο μέρος των εξασφαλίσεων με στόχο… προνομιακή μεταχείριση.
Υπάρχουν ενδείξεις για deal κάτω από το τραπέζι.

Συμπέρασμα

Όχι δεν είναι ο μυστήριος κόσμος του banking παρανομία εάν αυτό εξήχθη ως συμπέρασμα.
Όμως θα ήταν αναληθές εάν δεν παρουσιάζαμε και αυτή την διάσταση όπου από τις συμφωνίες τραπεζών – επιχειρηματιών στα κόκκινα δάνεια κάτω από το τραπέζι μπορούν να προκύψουν σημαντικά κέρδη… για μετόχους, βασικούς μετόχους, τραπεζίτες και επιχειρηματίες.
Τα κόκκινα δάνεια θα είναι η μεγάλη μπίζνα του 2017 – 2020 και γενικώς του μέλλοντος…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης