Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις 30 Μαρτίου η Πειραιώς κλείνει οριστικά τις εκκρεμότητες της ΑΜΚ και του SSM – Οι αναπληρωτές CEO…αργότερα

Στις 30 Μαρτίου η Πειραιώς κλείνει οριστικά τις εκκρεμότητες της ΑΜΚ και του SSM – Οι αναπληρωτές CEO…αργότερα
Κλείνουν οριστικά όλες οι παλαιές εκκρεμότητες της τράπεζας Πειραιώς με τον SSM
Στις 30 Μαρτίου κατά πάσα πιθανότητα θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς για να κλείσει δύο βασικά ζητήματα
1)Να κλείσει την παλαιά εκκρεμότητα με την αύξηση κεφαλαίου του 2015 και ταυτόχρονα τις εκκρεμότητες με τον SSM τον Μόνιμο Εποπτικό Μηχανισμό
2)Να ανακοινώσει τα αποτελέσματα χρήσης 2016.
Όπως όλες οι τράπεζες καθυστέρησαν στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης καθώς αναμένουν στις 29 Μαρτίου την ψήφιση του νόμου για την αναβαλλόμενη φορολογία.

Στις 30 Μαρτίου – η ημερομηνία δεν είναι οριστική – η Πειραιώς και η διοίκηση της θα κλείσει ένα παλαιό ζήτημα το οποίο είχε προκαλέσει αναστάτωση στο εσωτερικό της τράπεζας.
Ο SSM έθεσε στο μικροσκόπιο της αύξηση κεφαλαίου του 2015 και για καιρό η τράπεζα ήταν όμηρος της έρευνας αυτής.
Ο SSM από τους ελέγχους που πραγματοποίησε δεν βρήκε κάτι μεμπτό και έτσι αποφάσισε να αναθέσει στο διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς  να αξιολογήσει και να κλείσει αυτή την υπόθεση
Στο διοικητικό συμβούλιο στις 30 Μαρτίου της Πειραιώς θα κλείσει οριστικά αυτό το θέμα της αύξησης κεφαλαίου και του ρόλου του SSM.
Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί έκπληξη καθώς ουδείς είχε αμφιβολίες για την αύξηση κεφαλαίου, όμως με την απόφαση του ΔΣ θα εξαφανιστούν και οι εναπομείνασες σκιές η Πειραιώς θα γυρίσει σελίδα έχοντας κλείσει όλες τις παρελθούσες εκκρεμότητες.

Ως προς τα αποτελέσματα χρήσης 2016 δεν αναμένονται ουσιαστικές διαφοροποιήσεις σε σχέση μεταξύ του δ΄ τριμήνου του 2016 σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2016.
Το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στην πληροφόρηση που θα παρέχουν οι τραπεζίτες για το α΄ τρίμηνο του 2017.
Στο α΄ τρίμηνο καταγράφεται επιδείνωση των NPLs και NPEs και είναι ασαφές εάν όλες οι τράπεζες πιάσουν τους στόχους που έχουν τεθεί στον SSM για τα προβληματικά δάνεια.
Βέβαια η κρίσιμη αξιολόγηση είναι όταν θα ολοκληρωθεί ένα έτος δηλαδή τέλη Σεπτεμβρίου του 2017.
Όσο δεν κλείνει η αξιολόγηση τόσο θα αυξάνεται το ρίσκο ως προς την ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών και τις στοχοθεσίες στων SSM.  

Οι αναπληρωτές CEO αργότερα

Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία ο αναπληρωτής CEO Γ. Πουλόπουλος θα παραμείνει στην θέση του ενώ ο νέος ή νέα CEO θα ακολουθήσει αργότερα χωρίς κάποια πίεση χρόνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης