Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΔΝΤ: Θέτει 2 όρους για να δανείσει την Ελλάδα – Μια συμφωνία με την Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις και μια με την ΕΕ για το χρέος

tags :
ΔΝΤ: Θέτει 2 όρους για να δανείσει την Ελλάδα – Μια συμφωνία με την Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις και μια με την ΕΕ για το χρέος
Χρονικά για να συμβούν όλα αυτά θα απαιτηθεί χρονικό διάστημα τουλάχιστον έως τις 22 Μαΐου του 2017 στο καλό σενάριο ή τον Ιούνιο του 2017 και κατά άλλους Οκτώβριος ή Νοέμβριος 2017
Το ΔΝΤ δεν θα δανείσει την Ελλάδα χωρίς να υπάρξουν δύο συμφωνίες, η μεν πρώτη με την Ελλάδα που θα αφορά τις μεταρρυθμίσεις και η δεύτερη με την ΕΕ για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Την προηγούμενη Τετάρτη 22 Μαρτίου ο Paulson εκ των βασικών στελεχών του ΔΝΤ και εκπρόσωπος του Ταμείου στην Ευρώπη σε ομιλία είχε τονίσει ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ειδικά στο αφορολόγητο κ.α.
Ωστόσο παραμένει ανοικτό θέμα το εργασιακό για το οποίο πρέπει να υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση.
Πηγές προσκείμενες στο ΔΝΤ μιλώντας στο bankingnews, αναφέρουν ότι
«Το ΔΝΤ δεν θα δανείσει την Ελλάδα εάν δεν πληρούνται δύο κριτήρια.
Κριτήριο πρώτο να συμφωνηθεί όλο το πακέτο των μεταρρυθμίσεων.
Απομένουν τα εργασιακά και παρά τις παρεμβάσεις Τσίπρα στην Σύνοδο της Ρώμης οι ευρωπαίοι ηγέτες έστειλαν ένα μήνυμα οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά πρέπει να υλοποιηθούν…
Το ΔΝΤ ηγείται της διαπραγμάτευσης και οι ευρωπαίοι δανειστές έχουν αποδεχθεί αυτό τον ρόλο.
Το ΔΝΤ ζητάει ξεκάθαρη συμφωνία με την Ελλάδα για όλο το πλέγμα των μεταρρυθμίσεων και ειδικά στο ασφαλιστικό.
Το αφορολόγητο στις 5.500 με 5.900 ευρώ περίπου, έχει κλείσει.
Όμως μόνο οι μεταρρυθμίσεις δεν επαρκούν.
Όταν θα υπάρξει συμφωνία Ελλάδος – ΔΝΤ, θα ακολουθήσει ένας δεύτερος γύρος όπου το ΔΝΤ θα επιδιώξει να κλείσει μια συμφωνία με τους ευρωπαίους πιστωτές για το ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Η Ελλάδα δεν μπορεί μόνο με μεταρρυθμίσεις να έχει βιώσιμο χρέος και δεν μπορεί μόνο με αναδιάρθρωση χρέους να έχει βιώσιμο χρέος.
Χρειάζονται ξεκάθαρα και μεταρρυθμίσεις και αναδιάρθρωση χρέους.
Οι ευρωπαίοι δανειστές έχουν παρουσιάσει το πλέγμα των μεταρρυθμίσεων διαχωρίζοντας τις παρεμβάσεις σε βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα.
Τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα θα εφαρμοστούν από το 2018 ωστόσο το ΔΝΤ ζητάει να αποσαφηνιστούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα να αποτιμηθούν από το Ταμείο και τον ESM και πάνω σε αυτό τοπ πλαίσιο των αποτιμημένων μέτρων να επαναξιολογήσει με νέα έκθεση βιωσιμότητας DSA το ελληνικό χρέος»

Χρονικά για να συμβούν όλα αυτά θα απαιτηθεί χρονικό διάστημα τουλάχιστον έως τις 22 Μαΐου του 2017 στο καλό σενάριο ή τον Ιούνιο του 2017 και κατά άλλους Οκτώβριος ή Νοέμβριος 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης