Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χρειάστηκαν 14 μήνες, ακραίας στοχοποίησης για να επιβεβαιωθεί ότι η διοίκηση Σάλλα της Πειραιώς έκανε καλή δουλειά

Χρειάστηκαν 14 μήνες, ακραίας στοχοποίησης για να επιβεβαιωθεί ότι η διοίκηση Σάλλα της Πειραιώς έκανε καλή δουλειά
Αφού η έρευνα κατέδειξε ότι δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό, γιατί επί 14 μήνες στοχοποιήθηκαν στελέχη και γιατί χρειάστηκαν οι διοικητικές αλλαγές;
Η νέα διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς υπό τους Χ. Μεγάλου και Γ. Χαντζηνικολάου στο ιστορικό διοικητικό συμβούλιο στις 30 Μαρτίου του 2017, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι… δεν υπήρχε τίποτε μεμπτό με το παρελθόν, με την αύξηση κεφαλαίου του 2015 και τις γενικότερες αιτιάσεις του SSM.
Ήταν μια ιστορική απόφαση της νέας διοίκησης που κλείνει ένα κύκλο αμφισβήτησης.... του παρελθόντος της Πειραιώς. 

Η νέα διοίκηση κατέληξε στο αυτονόητο συμπέρασμα, όταν μάλιστα ο έλεγχος του SSM είχε αυτό-υποτιμηθεί όταν αποφασίστηκε….. το διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς να αξιολογήσει την παλαιά διοίκηση.
Θυμίζουμε ότι ο SSM είχε θέσει στο μικροσκόπιο τους Μιχάλη Σάλλα, Απόστολο Ταμβακάκη, Στ. Λεκκάκο,  Γ. Πουλόπουλο και Άνθιμο Θωμόπουλο. 
Λίγο ή πολύ τα στελέχη αυτά της Πειραιώς στιγματίστηκαν από τον SSM ως μια διοίκηση διαπλεκόμενη με κόμματα και κυβερνήσεις ενώ άφηναν να εννοηθεί ότι στην αύξηση κεφαλαίου είχαν υπάρξει νομικές παρατυπίες.
Η έρευνα του SSM που διεξήχθη επί μήνες δεν απέδωσε, δεν προέκυψαν στοιχεία και αποκαλύψεις.
Έτσι ο SSM μετέθεσε το θέμα της αποτίμησης της αύξησης κεφαλαίου και άλλων αποφάσεων στο νέο διοικητικό συμβούλιο.
Φθάσαμε στις 30 Μαρτίου του 2017 και το διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η παρελθούσα διοίκηση κινήθηκε εντός του πλαισίου του νόμου και των κανόνων.
Εάν ο SSM και άλλα συστήματα με τις εμμονές που είχαν ειδικά με τον Μιχάλη Σάλλα εάν είχαν βρει το παραμικρό θα τον είχαν στοχοποιήσει και θα ζητούσαν ευθύνες.
Το ΔΣ της Πειραιώς κατέληξε στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι η Πειραιώς κινήθηκε εντός των διαδικασιών, καλύπτοντας επιτυχώς την αύξηση κεφαλαίου.
Όμως εδώ γεννάται ένα πολύ σοβαρό ερώτημα.
Αφού η έρευνα κατέδειξε ότι δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό, γιατί επί 14 μήνες στοχοποιήθηκαν στελέχη και γιατί χρειάστηκαν οι διοικητικές αλλαγές;
Γιατί άλλαξαν όλη την διοίκηση αφού ούτε ο SSM ούτε η εσωτερική έρευνα της Πειραιώς αποκάλυψε το παραμικρό;
Οι εξελίξεις δικαιώνουν πλήρως τον Μιχάλη Σάλλα τον βασικό δημιουργό της Πειραιώς ο οποίος ενώ στοχοποιήθηκε τελικώς δικαιώθηκε…
Όμως ένα διοικητικό συμβούλιο άλλαξε ριζικά και κορυφαία στελέχη αποχώρησαν χωρίς αιτία.

Υποσημείωση

Η νέα διοίκηση της Πειραιώς έχει μια μεγάλη ευκαιρία να πετύχει.
Όμως όταν η νέα Πειραιώς προσπαθεί να αποκόψει κάθε επαφή με την προηγούμενη Πειραιώς γεννάται το ερώτημα η νέα Πειραιώς είναι προϊόν παρθενογένεσης ή συνέχεια ενός ομίλου που δημιουργήθηκε με την πάροδο των ετών;
Π.χ. στην πρόσφατη συνάντηση της νέας διοίκησης με παράγοντες της οικονομίας στην Ακρόπολη θα αναμενόταν μια ειδική αναφορά στον Μιχάλη Σάλλα τον δημιουργό της Πειραιώς και τον τραπεζίτη που άφησε αδιαμφισβήτητα το θετικό του στίγμα.

Υποσημείωση 2

Η δικαίωση της παλαιάς διοίκησης της Πειραιώς είναι ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί ώστε να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες στο εσωτερικό της τράπεζας.
Η διοίκηση Μεγάλου – Χανζηνικολάου της Πειραιώς καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να αξιοποιήσει όλα τα στελέχη της τράπεζας.
Δεν υπάρχουν στιγματισμένα στελέχη στην Πειραιώς πλέον…όπως δεν υπάρχει και στιγματισμένο διοικητικό συμβούλιο...
Οι εμμονές του SSM αποδείχθηκαν προκλητικά αδικαιολόγητες....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης