Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Παραίτηση έκπληξη του Δημόπουλου από τη διοίκηση της Εθνικής - Αποχωρούν συνολικά 3

Παραίτηση έκπληξη του Δημόπουλου από τη διοίκηση της Εθνικής - Αποχωρούν συνολικά 3
Σύμφωνα με πληροφορίες θα αποχωρήσουν, επίσης, από την Εθνική ο πρόεδρος του Ομίλου, Παναγιώτης Θωμόπουλος, και ο εκπρόσωπος της ΟΤΟΕ, Σταύρος Κούκος
Στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, που έλαβε χώρα στις 30 Μαρτίου του 2017, προς έκπληξη όλων, παραιτήθηκε από τη διοίκηση της τράπεζας ο Δημήτρης Δημόπουλος, ο οποίος κατείχε τον ρόλο του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου.
Η παραίτηση Δημόπουλου, η θητεία του οποίου θα έληγε κανονικά το καλοκαίρι του 2018, αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία, καθώς ουδείς γνώριζε ότι θα παραιτηθεί.
Τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. της Εθνικής του ζήτησαν να ανακαλέσει την απόφασή του, αλλά ο ίδιος δήλωσε ότι η απόφασή του είναι αμετάκλητη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που προέρχονται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, πέραν από τον Δημόπουλο, θα αποχωρήσουν από το Δ.Σ της Εθνικής ο πρόεδρος του Ομίλου, Παναγιώτης Θωμόπουλος, και ο εκπρόσωπος της ΟΤΟΕ, Σταύρος Κούκος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης είχε ενημερώσει το ΤΧΣ ότι θα προβεί σε αυτές τις αλλαγές στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει κάνει με το ΤΧΣ.
Ο Δημόπουλος είναι ένα από τα αρχαιότερα στελέχη του Ομίλου της Εθνικής Τραπέζης, συνεργάστηκε με όλες τις διοικήσεις της τράπεζας και θεωρείται στον χώρο των επιχειρηματικών δανείων ως ένας από τους ικανότερους στον τραπεζικό κλάδο.
Στην προσεχή Γενική Συνέλευση της ΕΤΕ, μάλλον τον Ιούνιο του 2017, ουσιαστικά θα αποχωρήσουν ο πρόεδρος Παναγιώτης Θωμόπουλος, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Δημόπουλος και το μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ Σταύρος Κούκος της ΟΤΟΕ.

Υποσημείωση

Σύμφωνα με το ΤΧΣ, ο Δ. Δημόπουλος δεν παραιτήθηκε, αλλά η διοίκηση της Εθνικής του ζήτησε να παραιτηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης