Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

«Κόβει» ο SSM την Κερασίνα Ραυτοπούλου για αναπληρώτρια CEO της Εθνικής, θα είναι σύμβουλος - Plan B με Στ. Παπαδόπουλο

«Κόβει» ο SSM την Κερασίνα Ραυτοπούλου για αναπληρώτρια CEO της Εθνικής, θα είναι σύμβουλος - Plan B με Στ. Παπαδόπουλο
Σχέδιο άλωσης της Εθνικής από το ΣΥΡΙΖΑ δια χειρός Δραγασάκη
Την ώρα που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποβάλουν ερώτηση στη Βουλή για τις ανακατατάξεις στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην Εθνική βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο άλωσης της Τράπεζας από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ... 
Ουσιαστικά, επιχειρείται να θολώσουν τα νερά προκειμένου τα βλέμματα να στραφούν μακριά από την προσπάθεια διοικητικής άλωσης της Εθνικής.
Η παραίτηση-αποπομπή Δημόπουλου αποτελεί την αρχή μιας προσπάθειας να εγκατασταθεί στην Εθνική μια ομάδα δικών του στελεχών που θα κινούν τα νήματα στην Τράπεζα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Κερασίνα Ραυτοπούλου προοριζόταν μετά από επιθυμία του Αντιπρόεδρου της κυβέρνησης κου Γιάννη Δραγασάκη να αναλάβει τη θέση της Αναπληρώτριας Διευθύνουσας Σύμβουλου της Τράπεζας.
Ωστόσο, η προσπάθεια τοποθέτησής της συναντά την αντίδραση του SSM ο οποίος κόβει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες την υποψηφιότητά.
Για το λόγο αυτό από την κυβέρνηση έχουν ήδη θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο Β που προβλέπει την μετακίνηση του Στέλιου Παπαδόπουλου από το ΟΔΔΗΧ στη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας.
Άλλωστε ο κ. Παπαδόπουλος θεωρείται από τα αγαπημένα παιδιά της κυβέρνησης η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο σφοδρών επικρίσεων πρόσφατα λόγω του διπλασιασμού του μισθού του στα επίπεδα των 8315 Ευρώ μηνιαίως.
Στην περίπτωση πάντως που ο κ. Παπαδόπουλος λάβει τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου θα πλαισιώνεται από την Κερασίνα Ραυτοπούλου την οποία η κυβέρνηση θέλει πάση θυσία να τοποθετήσει σε θέση τοποτηρητή στην Εθνική Τράπεζα μέσω της ανάληψης της θέσης του συμβούλου των κόκκινων δανείων.
Μάλιστα, θα βρίσκεται δίπλα στον κ. Π. Μυλωνά ο οποίος φέρεται να είναι έντονα δυσαρεστημένος από αυτό το ενδεχόμενο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι σχέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας κ. Φραγκιαδάκη με την κα Κερασίνα Ραυτοπούλου δεν ήταν ποτέ «ιδανικές», ενώ και κατά τη θητεία της στο ΤΧΣ όπου είχε επίσης τοποθετηθεί μετά από επιθυμία Δραγασάκη είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο σύνολο των τραπεζιττών από τις παρεμβάσεις τις οποίες επιχείρησε να κάνει και οι οποίες από τραπεζικούς κύκλους χαρακτηρίζονται «εκτός τραπεζικής πρακτικής και πραγματικότητας».
Είναι πάντως εντυπωσιακό ότι στελέχη προκείμενα στην κυβέρνηση διαρρέουν ότι οι παραπάνω κινήσεις, καθώς και κινήσεις που γίνονται σε χαμηλότερο επίπεδο έχουν συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης πράγμα που όπως αναφέρουν πηγές της ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Οι μεταβολές δεν περιορίζονται μόνο σε αυτό το επίπεδο, αλλά αναμένεται τον Ιούνιο να καρατομηθούν και άλλα μέλη του ΔΣ όπως ο κ. Σταύρος Κούκος ο οποίος είναι και Πρόεδρος της ΟΤΟΕ.
Η θητεία του κ. Κούκου λήγει τον Ιούνιο του 2018 αλλά αναμένεται μέσω του ΤΧΣ να ζητηθεί αντικατάσταση ολόκληρου του ΔΣ και ο κ. Κούκος να μην επανεκλεγεί από το Γενική Συνέλευση μέλος.
Τα σωματεία της ΕΤΕ αλλά και η ΟΤΟΕ βρίσκονται σε επιφυλακή και διαμηνύουν αρμοδίως ότι οι αντιδράσεις στην περίπτωση που επιχειρηθεί η απομάκρυνση του εκπροσώπου των εργαζομένων οι αντιδράσεις θα είναι μη ελεγχόμενες.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

Πρώτη ενημέρωση 21:12 3 Απριλίου του 2017

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης