Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Schaeuble και Dijsselbloem στις 6/4 πριν το Eurogroup σχεδιάζουν τελεσίγραφο στην Ελλάδα, χωρίς να υποχωρούν στο χρέος

tags :
Schaeuble και Dijsselbloem στις 6/4 πριν το Eurogroup σχεδιάζουν  τελεσίγραφο στην Ελλάδα, χωρίς να υποχωρούν στο χρέος
Από ελληνικής πλευράς πάντως διαψεύδουν ότι υπάρχει γενικώς κλίμα τελεσιγράφου και επισημαίνουν ότι στόχος είναι σε έκτακτο Eurogroup ή το αργότερο 22 Μαΐου να έχουν κλείσει αξιολόγηση και χρέος.
Μια νέα τροπή παίρνει το θρίλερ της ελληνικής διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση Schaeuble του γερμανού ΥΠΟΙΚ με τον Dijsselbloem τον επικεφαλής του Eurogroup στις 6 Απριλίου δεν πραγματοποιείται για καλό σκοπό.
Σύμφωνα με ορισμένα γερμανικά μέσα οι δανειστές έχουν απηυδήσει με τις σκοπιμότητες και τους τακτικισμούς της ελληνικής κυβέρνησης η οποία ζητάει για να αποδεχθεί τα μέτρα καθαρή και άμεση λύση για το χρέος.
Οι φερόμενες απειλές της ελληνικής πλευράς ότι διαθέτει τα 7 δισεκ. για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του Ιουλίου του 2017… δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται καθώς κυβερνητική πηγή τόνιζε ότι δεν «διαπραγματευόμαστε με απειλές».
Η έκτακτη συνάντηση Schaeuble και Dijsselbloem πάντως έχει προβληματίσει πολλούς κύκλους με ορισμένους να ανησυχούν ότι σχεδιάζουν να θέσουν τελεσίγραφο στην Ελλάδα ότι εάν δεν κλείσει εντός χρονοδιαγράμματος την δεύτερη αξιολόγηση θα ληφθούν αντίποινα ενώ κάποιοι μιλούν και για πάγωμα των διαπραγματεύσεων μέχρι να συνετιστεί η Ελλάδα.
Από ελληνικής πλευράς πάντως διαψεύδουν ότι υπάρχει γενικώς κλίμα τελεσιγράφου και επισημαίνουν ότι στόχος είναι σε έκτακτο Eurogroup ή το αργότερο 22 Μαΐου να έχουν κλείσει αξιολόγηση και χρέος.
Όμως το ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι η Γερμανία δεν υποχωρεί στο ζήτημα του χρέους τονίζοντας ότι πέραν από μια αναφορά στην τελική απόφαση του Eurogroup δεν μπορεί να υπάρξει τίποτε άλλο.
Όμως ούτε το ΔΝΤ, ούτε η ΕΚΤ, ούτε και ο ESM θα καλυφθούν από μια πολιτική παρέμβαση του Eurogroup ως προς το ελληνικό χρέος.
Εάν επιβεβαιωθεί το τελεσίγραφο δηλαδή η Γερμανία και ο επικεφαλής του Eurogroup έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν την σκληρή γραμμή στην Ελλάδα, τότε είναι βέβαιο ότι η αξιολόγηση θα καθυστερήσει να κλείσει και πιθανότατα να έχουμε πάλι δραματικές εξελίξεις στην οικονομία και την αγορά.
Εάν χαθούν οι ελάχιστες ευκαιρίες που απομένουν – όχι προφανώς για το Eurogroup – στις 7 Απριλίου αυτή η ημερομηνία έχει χαθεί, τότε υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν σοβαρές επιπλοκές στις διαπραγματεύσεις…Ελλάδος δανειστών που θα φέρουν σε υπερβολικά δύσκολη θέση την ελληνική κυβέρνηση που έχει εγκλωβιστεί σε ένα ιδιότυπο αδιέξοδο.
Ζητούν οι δανειστές τα πάντα για να προσφέρουν σχεδόν τίποτε…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης