Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προσεχώς κατώτερο των προσδοκιών deal με αξιολόγηση 28/4 και συμφωνία 22/5 – Απορρίπτεται έκτακτη Σύνοδος

tags :
Προσεχώς κατώτερο των προσδοκιών deal με αξιολόγηση 28/4 και συμφωνία 22/5 – Απορρίπτεται έκτακτη Σύνοδος
Όταν όλα θα κλείσουν και κάνουμε όλοι την απογραφή θα διαπιστώσουμε ότι δώσαμε πολλά πήραμε λίγα και αυτά τα λίγα δεν έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία, ο θετικός αντίκτυπος που θα υπάρξει θα είναι προσωρινός και γρήγορα θα ξεθωριάσει
Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει είτε σε έκτακτο Eurogroup στις 28 Απριλίου ή 5 Μαΐου ή θα ενσωματωθεί πακέτο με την τελική συμφωνία στις 22 Μαΐου του 2017.
Τα σχέδια Τσίπρα του έλληνα πρωθυπουργού για Σύνοδο Κορυφής εάν δεν υπάρξει συμφωνία έως το Πάσχα θα πέσουν στο κενό, θα αρνηθούν Σύνοδο οι ευρωπαίοι όπως το έχουν πράξει και στο παρελθόν.  
Με τον ένα ή άλλο τρόπο η αξιολόγηση θα κλείσει και η Ελλάδα θα πάρει την δόση των 6-7 δισεκ. για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του Ιουλίου 2017.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει την δυνατότητα να πληρώσει με ίδια μέσα τα 7 δισεκ. των υποχρεώσεων του Ιουλίου αλλά
Ωστόσο το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης για τα μέτρα και αντίμετρα, το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση θα είναι εκπληκτικά κατώτερα των προσδοκιών και δεν θα ενθουσιάσουν τις αγορές.
Πηγή που μίλησε στο bankingnews τόνισε τα εξής
«Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει.
Μπορεί αρχικά να υπάρξει ένα προσχέδιο τεχνικής συμφωνίας, ένα προστάδιο stuff level agreement, θα πραγματοποιηθεί και η σύνοδος του ΔΝΤ στις 21 με 23 Απριλίου με στόχο στις 28 Απριλίου ή 5 Μαΐου σε ένα έκτακτο Eurogroup να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.
Οι ευρωπαίοι δανειστές ειδικά Γερμανία και ο ESM που είναι δορυφόρος της Γερμανίας έχουν ξεκάθαρη θέση για το τι είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν στο χρέος στο σκέλος των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.
Ακόμη και εάν μπορούσε να αλλάξει η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από το ΔΝΤ και μετατραπεί από εξαιρετικά μη βιώσιμο σε βιώσιμο, ακόμη και η ΕΚΤ παραβιάζοντας κανόνες τελικώς εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στην ποσοτική χαλάρωση, όλο αυτό το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικά λίγο…
Ο σοβαρός κίνδυνος για την κυβέρνηση είναι να υποχρεωθεί σε μέτρα λιτότητας και τα ανταλλάγματα να είναι εκπληκτικά κατώτερα των προσδοκιών.
Όταν όλα θα κλείσουν και κάνουμε όλοι την απογραφή θα διαπιστώσουμε ότι δώσαμε πολλά πήραμε λίγα και αυτά τα λίγα δεν έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία, ο θετικός αντίκτυπος που θα υπάρξει θα είναι προσωρινός και γρήγορα θα ξεθωριάσει»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης