Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο υπουργός δεν προλαβαίνει, οι ξένοι πιέζουν ασφυκτικά και ο θεσμός του ΤΧΣ απαξιώνεται – Θα ακυρωθεί ο διαγωνισμός

tags :
Ο υπουργός δεν προλαβαίνει, οι ξένοι πιέζουν ασφυκτικά και ο θεσμός του ΤΧΣ απαξιώνεται – Θα ακυρωθεί ο διαγωνισμός
Είναι μέτοχος με 41% στην Εθνική, 25% στην Πειραιώς, 11% στην Alpha bank και 2,3% στην Eurobank και ο μέτοχος αυτός δεν έχει ρόλο ή λόγο είναι ένα επενδυτικό κλοτσοσκούφι.
Από τον Ιούνιο του 2016 που υποχρεώθηκαν σε παραίτηση τα στελέχη του ΤΧΣ που διοίκησαν επιτυχώς το Ταμείο χωρίς να το ξευτιλίζουν και αναφερόμαστε στον Ξενόφο, Κουτσό και Γάγαλη έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα.
Είχε προηγηθεί η παραίτηση της Αναστασίας Σακελλαρίου το 2015 που επίσης διοίκησε το Ταμείο με αποτελεσματικό τρόπο.
Ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε την παραίτηση της Σακελλαρίου επειδή είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ.
Αντικαταστάθηκε η διοίκηση του Ταμείου με μια νέα διοίκηση που έμεινε ένα χρόνο.
Φθάσαμε αισίως στα τέλη Ιουνίου του 2016....όπου ζητήθηκαν οι παραιτήσεις της διοίκησης και έκτοτε το ΤΧΣ δεν έχει διοίκηση. 
Το ΤΧΣ ξεκίνησε σε συνεργασία με το selection panel με αυτή την πραγματικά καταπληκτική ομάδα αξιολόγησης – πραγματικά όταν διαθέτουμε τόσο ικανούς – εταιρίες διεθνούς φήμης όπως η Egon Zehnder θα πρέπει να αποσύρονται…
Τόσο μεγάλης κλίμακας αποτελεσματικότητα δεν έχει υπάρξει…
Όλη αυτή η επιτροπή θα έπρεπε στοιχειωδώς να έχει υποβάλλει παραιτήσεις γιατί ο εχθρός του χειρότερου είναι το χείριστο, του άχρηστου, το αχρηστότερο λάθος το χειρότερο όλων αυτών είναι το selection panel.  
Συμμετέχουν και ξένοι για να δώσουν διαφάνεια στις διαδικασίες και το αποτέλεσμα είναι το απόλυτο μηδέν.
Έγινε ένας διαγωνισμός και αυτός που επιλέγει αποχώρησε κατηγορώντας το Ταμείο ότι αθέτησε συμφωνίες.
Ξεκίνησε νέα διαδικασία όπου επίσης προέκυψε ένα νέο στέλεχος για την θέση του CEO και ο οποίος επίσης αποχώρησε γιατί το Ταμείο το ξεγέλασε στα ενοίκια κοινώς τα χάλασαν στα χρήματα.
Υπήρξε νέα διαδικασία όπου συμφώνησαν όλοι να αυξηθεί ο μισθός του CEO στο ΤΧΣ στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας…και έτσι σε μια χώρα βυθισμένη στην ανυποληψία φθάσαμε στις 270 χιλιάδες ευρώ.
Το Ταμείο όμως όλο αυτό το διάστημα από ΤΧΣ μετονομάστηκε σε ΤΧΑ που σημαίνει Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Αστάθειας.
Συνέβησαν ότι συνέβησαν σε Εθνική και Πειραιώς και το ΤΧΑ δεν είχε ρόλο.
Είναι μέτοχος με 41% στην Εθνική, 25% στην Πειραιώς, 11% στην Alpha bank και 2,3% στην Eurobank και ο μέτοχος αυτός δεν έχει ρόλο ή λόγο είναι ένα επενδυτικό κλοτσοσκούφι.
Φθάσαμε πάλι σε νέο διαγωνισμό – που έχουμε αναλύσει – τα αποτελέσματα του.
Τον Παντελιά τον έκοψαν δήθεν με το πρόσχημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Τον Κύρκο τον έκοψαν ούτε κανείς ξέρει γιατί.
Τον Χ. Στράτο τον έκοψε ο Τσακαλώτος ο έλληνας ΥΠΟΙΚ.
Οι ξένοι πιέζουν για τους δύο υποψηφίους ξένους ένας ολλανδός και ένας αυστριακός, τους οποίους όμως δεν θέλει η ελληνική κυβέρνηση.
Το πιθανότερο σενάριο να ακυρωθεί και αυτός ο διαγωνισμός και να προκηρυχθεί νέος ενώ ο Τσακαλώτος ο έλληνας υπουργός οικονομικών δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με το θέμα άπαξ και έχει άλλες προτεραιότητες.
Εάν αυτό συμβεί πραγματικά θα μετονομαστεί το ΤΧΣ όχι σε ΤΧΑ αλλά σε ΤΑΔΣ δηλαδή Ταμείο Άνευ Διευθύνοντος Συμβούλου ή εναλλακτικά ΗΚΤ Ήταν Κάποτε Ταμείο.

Υποσημείωση

Πιστεύει κανείς ότι οι τραπεζίτες λαμβάνουν σοβαρά υπόψη το ΤΧΣ;
Για τον SSM το ΤΧΣ είναι κόκκινο πανί.

Την ώρα που το ΤΧΣ δεν έχει διοίκηση… επεξεργάζεται μεγαλόπνοα σχέδια για τον ρόλο του στο banking

Την ώρα που το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν έχει διοίκηση, το Ταμείο επεξεργάζεται μεγαλόπνοα σχέδια για του ρόλο του στο ελληνικό banking.
Μάλιστα στις 11 Απριλίου στο Γενικό Συμβούλιο που συνεδριάζει το βασικό θέμα είναι το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τον Χ. Στράτο μέλος του ΤΧΣ για τον νέο ρόλο του Ταμείου.
Όμως πριν το ΤΧΣ αποκτήσει νέο ρόλο θα πρέπει να διαθέτει διοίκηση και πρωτίστως πρέπει να κλείσει αυτή την εκκρεμότητα και εν συνεχεία να δει πως θα ανακτήσει μέρος της χαμένης αξιοπιστίας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης