Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής - Πιθανό τίμημα 630-650 εκατ ευρώ

Πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής - Πιθανό τίμημα 630-650 εκατ ευρώ
Οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν ότι η όλη διαδικασία θα είχε ολοκληρωθεί άμεσα, μετά και την κατάθεση των προσφορών
Με το …όπλο παρα-πόδα βρίσκονται οι υποψήφιοι αγοραστές της Εθνικής Ασφαλιστικής για την απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας σε σχέση με τον προτιμητέο επενδυτή.
Οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν ότι η όλη διαδικασία θα είχε ολοκληρωθεί άμεσα, μετά και την κατάθεση των προσφορών.
Σε αυτό συνέτεινε μάλιστα ότι είχε παραταθεί δύο φορές η κατάθεση προσφορών μετά από αιτήματα ενός από τους διεκδικητές, της Fosun.
Το χρονοδιάγραμμα, πάντως, προβλέπει ότι μετά την επιλογή του προτιμητέου επενδυτή, το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής θα πρέπει άμεσα να επικυρώσει την επιλογή στη βάση της τεχνικής και οικονομικής επάρκειας του φακέλου.

Οι υποψήφιοι, οι παρατάσεις και οι διεργασίες

Σημειώνεται ότι οι προσφορές που κατατέθηκαν είναι τέσσερις και προέρχονται από τους κινεζικούς ομίλους Fosun International, Gongbao και Wintime καθώς και το ελληνικό κι ελληνοαμερικανικό επενδυτικό σχήμα EXIN Partners, στο οποίο συμμετέχουν οι Παύλος Κανελλόπουλος, John Calamos, John Koudounis – και Matt Fairfield.
Πληροφορίες πάντως από τους συμβούλους της Εθνικής, Goldman Sachs και Morgan Stanley, θεωρούν, πολύ πιθανόν η διαδικασία της αξιολόγησης να ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος Απριλίου.
Την ίδια ώρα, η διοίκηση της ΕΤΕ παρά το ότι εξετάζει την αλλαγή του προς πώληση ποσοστού από 75% σε 100% και η πώληση θα συσχετιστεί με το συμβόλαιο bancassurance, δηλαδή το συμβόλαιο για την πώληση από την Εθνική Τράπεζα τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Πάντως, οι διεργασίες γύρω από την πώληση είναι έντονες καθώς η Εθνική Ασφαλιστική λόγω της ισχυρής θέσης που έχει στην Ελληνική οικονομία αποτελεί κομβικό χαρτί για όποιον επιθυμεί επέκταση στην Ελλάδα αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο.
Με βάση ενδείξεις το τίμημα θα μπορούσε να φθάσει στα 630 με 650 εκατ ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης