Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Υπάρχει ένας μεγαλομέτοχος τράπεζας που είναι διατεθειμένος να επενδύσει νέα κεφάλαια

tags :
Υπάρχει ένας μεγαλομέτοχος τράπεζας που είναι διατεθειμένος να επενδύσει νέα κεφάλαια
Χωρίς τον κίνδυνο νέας αύξησης όπερ σημαίνει όχι dilution, όχι πληθωρισμός μετοχών, όχι reverse split, όχι κατάρρευση της μετοχής….χρηματιστηριακά η Eurobank θα μπορούσε να αποτελέσει hot story….
Και όμως, όσο και εάν ακούγεται παράδοξο υπάρχει ένας μεγαλομέτοχος μεγάλης ελληνικής τράπεζας που δήλωσε ότι ακόμη και εάν χρειαστεί θα επενδύσει νέα κεφάλαια για να στηρίξει την επένδυση του.
Θα σκεφθούν πολλοί ποιος είναι αυτός.
Πριν αποκαλυφθεί ας δούμε γιατί θα ήθελε να επενδύσει νέα κεφάλαια;
1)Γιατί πιστεύει στο management και στην επένδυση του στην Ελλάδα η οποία δεν είναι ευκαταφρόνητη.
2)Γιατί θέλει να περάσει ένα μήνυμα ότι ακόμη και στο χειρότερο σενάριο θα στηρίξει την τράπεζα και προφανώς αυτό αποτελεί μεγάλη δικλείδα ασφαλείας για οποιαδήποτε δυσμενές σενάριο.
3)Ίσως να το ανέφερε εκ του ασφαλούς καθώς οι ελληνικές τράπεζες στα stress tests του Ιουλίου του 2018 δεν θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση.
Ποιος είναι αυτός ο μεγαλομέτοχος;
Το Fairfax το οποίο έχει επενδύσει 926 εκατ τα οποία έχουν τρέχουσα αποτίμηση 253 εκατ ευρώ.
Ο Prem Watsa ο επικεφαλής του Καναδικού ομίλου Fairfax που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Eurobank με αυτές του τις αναφορές περνάει τριπλό μήνυμα και αποτελεί μια μεγάλη δικλείδα ασφαλείας για τον όμιλο.
Η Eurobank δεν θα χρειαστεί ανακεφαλαιοποίηση… και εάν κλειδώσει και η θετική είδηση….θα χρειαστεί νέα αύξηση το 2020.
Τι σημαίνει αυτό ότι χωρίς τον κίνδυνο νέας αύξησης όπερ σημαίνει όχι dilution, όχι πληθωρισμός μετοχών, όχι reverse split, όχι κατάρρευση της μετοχής….χρηματιστηριακά η Eurobank θα μπορούσε να αποτελέσει hot story….


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης